Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Robo:

Já jsem to poprvé vyzkoušel u ventilátorů 770, ty ale ještě nejsou zveřejněné (není čas). Spínač se jmenuje Random_Trigger a je to třeba v sms 363 a spol. Chce to zkoušet a zkoušet.

PS Ti brejlovci budou taky, pokud čas dovolí. 8) Zatím ale jako zvukař "bouchám přesčasy"...

Potreboval by som poradiť od niekoho skúseného:
Stream (
Priority ( 6 )
Triggers ( 1
Random_Trigger ( Delay_Min_Max( 20 40 ) Volume_Min_Max( 0.9 0.9 ) StartLoopRelease ( 1 File( "721_ventilator.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
ReleaseLoopRelease ()

)
)
(Tých 20 a 40 sekúnd berte ako testovacie).
Docielil som to, že sa mi ventilátor pustil v sľučke po 20.s, čo bol aj zámer, ale po tých 40 sa zase nechce vypnúť. Predpokladám, že funkcia ReleaseLoopRelease by mala ísť na iné miesto ...

Robo napsal:
Potreboval by som poradiť od niekoho skúseného:
Stream (
Priority ( 6 )
Triggers ( 1
Random_Trigger ( Delay_Min_Max( 20 40 ) Volume_Min_Max( 0.9 0.9 ) StartLoopRelease ( 1 File( "721_ventilator.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
ReleaseLoopRelease ()

)
)
(Tých 20 a 40 sekúnd berte ako testovacie).
Docielil som to, že sa mi ventilátor pustil v sľučke po 20.s, čo bol aj zámer, ale po tých 40 sa zase nechce vypnúť. Predpokladám, že funkcia ReleaseLoopRelease by mala ísť na iné miesto ...

Já jsem se s tím rval u toho čmeláka - problém je, že pokud po 20 sekundách zapne nemůže vypnout přesně ve 40, protože se opět zapne - po dalších 20
Ten stream je navíc nepoužitelný, ta 2 čísla v závorce určují toleranci - v rozmezí od 20 do 40 s se zvuk zapne. Pro vypnutí je potřeba použít samostatný trigger s menšími hodnotami, ale...
počkejte na čmeláka 8)

Na čo čakať, treba skúšať :lol: .
Mam to chápať tak, že pre vypnutie treba definovať ďalší random_trogger ?

Robo napsal:
Na čo čakať, treba skúšať :lol: .
Mam to chápať tak, že pre vypnutie treba definovať ďalší random_trogger ?

Pochopitelně:
Triggers ( 2
Random_Trigger(
Delay_Min_Max( 150 150 )
Volume_Min_Max( 0.4 0.4 )
StartLoopRelease ( 1
File ( "770_ventilator_voda.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
Random_Trigger(
Delay_Min_Max( 100 100 )
Volume_Min_Max( 0.4 0.4 )
ReleaseLoopReleaseWithJump () )
)
V každém případě po nějaké době si to dělá co chce. Čas se počítá i když člověk nechá MSTS stát pár minut třeba s hláškou o uložení hry. Pak se to pořád zapíná a vypíná. Rozptyl (2 různá čisla v závorce) nedoporučuju.
Nějaká ukázka rozjezdu hektora by nebyla? :roll:

Ak si stiahnete 2. balík zvukov na duuso.demmsts.sk , tak by sa aj niečo našlo :wink: . Akurát škoda, že autor neupravil to, čo sme mu vytýkali :roll: .

Robo napsal:
Ak si stiahnete 2. balík zvukov na duuso.demmsts.sk , tak by sa aj niečo našlo :wink: . Akurát škoda, že autor neupravil to, čo sme mu vytýkali :roll: .
:( , opravdu, zvuky motoru stále ve smyčce nepravidelné

Ono by tie zvuky 771 (v balíku ako 770t) neboli zlé, napokon som mal včera možnosť počúvať 771, ale keby že tam doplní aspoň dobeh.

Chtel jsem se zeptat zda je dobre ze kdyz stojim s 162 a stahnutym sberacem ze se rozbehne kompresor a taky kdyz se naplni vzduch tak jestli se ma furt zapinat a vypinat? K 140 bych se take chtel zeptat jestli je moznost pri jizde bez vykonu zesilit hlucnost "stekot" prevodovky ? Dekuji za odpoved

122 030-0 napsal:
Chtel jsem se zeptat zda je dobre ze kdyz stojim s 162 a stahnutym sberacem ze se rozbehne kompresor a taky kdyz se naplni vzduch tak jestli se ma furt zapinat a vypinat? K 140 bych se take chtel zeptat jestli je moznost pri jizde bez vykonu zesilit hlucnost "stekot" prevodovky ? Dekuji za odpoved
Není to správně. V nové verzi bude zvuk kompresoru fungovat jak má, tzn. bude závislý na červené ručičce manometru a při staženém pantografu bude zvuk ztlumen. Jediné zlo bude spuštění kompresoru při samotném startu hry, ale s tím může pohnout jedině Džodž.

Štěkot převodovky, co je to za zvuk? Je v tom archivu?

Jacek napsal:
122 030-0 napsal:
Není to správně. V nové verzi bude zvuk kompresoru fungovat jak má, tzn. bude závislý na červené ručičce manometru a při staženém pantografu bude zvuk ztlumen. Jediné zlo bude spuštění kompresoru při samotném startu hry, ale s tím může pohnout jedině Džodž.

Štěkot převodovky, co je to za zvuk? Je v tom archivu?
Mozna z 680 ten je k tomu trosku podobny. To rika tata (byv. strojvedouci) bud huci nebo stekaji :D. Tady je odkaz http://home.karneval.cz/0299702101/msts/prevodovka.avi. Je to puvodne nataceni celyho nakladu v oblouku a je to smer z recan do ul strekov. Jo a jeste by to chtelo trochu upravit hukot trakcnich motoru preci jen jsou vice slyset :).. Ja vim jsem moc narocnej :D

Robo napsal:
http://home.karneval.cz/0299702101/msts/prevodovka.avi
Mne to pripomína výbeh TM.
No mě taky. Typický to zvuk pro dvaašedesátky.

Jak to má u těch bobin znít? Jak při rozjezdu, výběhu? Mění se výška podle rychlosti jako u TM?

Jacek napsal:
Robo napsal:
http://home.karneval.cz/0299702101/msts/prevodovka.avi
Mne to pripomína výbeh TM.
No mě taky. Typický to zvuk pro dvaašedesátky.

Jak to má u těch bobin znít? Jak při rozjezdu, výběhu? Mění se výška podle rychlosti jako u TM?
Toto je zrovna 122. Nejsem zase takovy znalec ale jen kdyz jsem videl cele video tak si rikam ze mi v msts neco v tom chybi a zrovna kdyz to rozjedu a je to bez vykonu tudiz tedy asi vybeh tak by mel byt i u 140 teda si aspon myslim. A jestli ne tak me opravte a polepsim se :).

"štěkot" převodovek je slyšet i ve výkonu. Ve Třebový to slyšívám často. Také je to úplně první věc co je slyšet, když se lokomotiva blíží :lol:

Čouda napsal:
"štěkot" převodovek je slyšet i ve výkonu. Ve Třebový to slyšívám často. Také je to úplně první věc co je slyšet, když se lokomotiva blíží :lol:
No ale abych tam nenacpal nějakou blbost - jak je to slyšet v tom výkonu? Ve dvaašedesátce jsem už nějaký ten rok nejel, vzpomínám si na souvislé hlasité hučení TM a při výběhu ten štěkot, který tak hlasitý nebyl.

Ad jacek: já jsem tu hlasitost myslel v souladu s 121 - 141 :eek: jak je to na M262 nevim. Jinak u těch tramvají je slyšet klasický hučení trakčáků a do toho štěkaj ty převodovky. je to slyšet celkem dost. bohužel vhledem ke studijnímu vytížení nemám nahrávku ani převodovek ani slibované 730

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Čouda napsal:
No ale abych tam nenacpal nějakou blbost - jak je to slyšet v tom výkonu? Ve dvaašedesátce jsem už nějaký ten rok nejel, vzpomínám si na souvislé hlasité hučení TM a při výběhu ten štěkot, který tak hlasitý nebyl.
Pri jizde huci prevodovky a TM jako elektromotor pry skoro nejde slyset. Ty prevodovky pri skoro 80 dou slyset hodne vyrazne a pri pomale jizde lehce. Neumim to tak formulovat aby to bylo srozumitelne.

Delay_Min_Max - v akých časových jednotkách sa tu udáva čas ? Po rôznych skúškach to sekundy nebudú ...

Back
Nahoře