Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Robo napsal:
Delay_Min_Max - v akých časových jednotkách sa tu udáva čas ? Po rôznych skúškach to sekundy nebudú ...

Sekundy to asi jsou. Ale jak jsem psal, po nějaké době si to dělá co chce.

K těm převodovkám 121. Chce to lepší nahrávku - bez hučení větru, bez pískání okolků.

Jacek napsal:
Robo napsal:
Delay_Min_Max - v akých časových jednotkách sa tu udáva čas ? Po rôznych skúškach to sekundy nebudú ...

Sekundy to asi jsou. Ale jak jsem psal, po nějaké době si to dělá co chce.

K těm převodovkám 121. Chce to lepší nahrávku - bez hučení větru, bez pískání okolků.
Podivam se po necem jestli tam je :).

Čouda napsal:
"štěkot" převodovek je slyšet i ve výkonu. Ve Třebový to slyšívám často. Také je to úplně první věc co je slyšet, když se lokomotiva blíží :lol:
Ten "štěkot" je průvodním jevem převodovek s čelními zuby (kolmé ozubení) a způsobuje to ovalita ozubeného věnce .
U převodovek s šikmými zuby je hlučnost podstatně nižší.

Ahoj! U Jackových zvuků zamračených mi přijdou TM moc potichu. ty motory musej řvát. Doporučuju se někde postavit k trati a až pojede nějaká zamračená, nebo brejlovec, tak to je rachot. Jacku šlo by to upravit?

Čouda napsal:
Ahoj! U Jackových zvuků zamračených mi přijdou TM moc potichu. ty motory musej řvát. Doporučuju se někde postavit k trati a až pojede nějaká zamračená, nebo brejlovec, tak to je rachot. Jacku šlo by to upravit?
Tak to je dost relativní. Berty nám tady na 310 vozily náklady. Často přijel do Milotic n. Opavou další stroj na postrk Pn vlaku a pak vlak šplhal okolo 15 minut táhlým stoupáním do Bruntálu. Mít nějakou profesionální techniku natočil bych novou LP desku Rytmus páry, ale s názvem Rytmus dieslu. Zvuky trakčáků se v tom úplně ztratily.
No zkrátka v tom řevu motorů se trakčáky ztrácí. Bohužel pro mě se ale neztrácí v menších otáčkách, proto je problém vyrobit zvuky pro berty. Dál je taky rozdíl u konkrétních strojů. U některých (asi po dílnách) jsou trakčáky tišší, u jiných řvou.
V každém případě je blbost, aby u berty bez tlumiče trakčáky přehlušily diesel při plném výkonu. U berty s tlumičem výfuku slyšet jsou

Mimochodem je velký rozdíl v jaké výšce je kamera při natáčení. Pochopitelně, pokud budu stát u koleji (ve výšce podvozků), budou trakčáky při průjezdu řvát. Když ale budu stát dál nebo výš, bude to jiné.

Jinak zvuky pro berty budou nové, pěknější. Původní dostane bertovec 752, ale to vše až po čmelácích.

Čouda napsal:
Chudák Jacek. Zatímco já na něj naléhám, aby volume trochu stáhl Viz zvuk motoru vzdálené 830, který je slyšet, jako by stála na sousední koleji, tak čouda by si přál fortissimo. Ale odpověď je asi jednoduchá. Jacek psal, že všechny zvuky má nadoraz, takže jakékoli další zesílení není už možné.
Spíše by to chtělo opačný postup.
Volume 1.0 nechat u nejhlučnějších zvuků a pak hlasitosti ostatních ruchů snižovat dle jejich skutečné intenzity. A na nastavení celkové hlasitosti máme přece knoflík volume na zesilovači.
Ale všechny zvuky v MSTS přesně naladit na správnou hlasitost je práce pro dirigenta filharmonie. Neznáte někoho? Hodil by se Antonín Dvořák, ten byl velký fanda do mašinek a kdyby žil v této době, tak spustit MSTS by byl přímo koncert. :lol:

Chtěl jsem se zeptat,dělo někdo lepší a novější zvuky pro panťáky 460,560 ?Ty současné jsou oproti realitě nic moc, vlak je spíš po tichu. :P :P

Zdravím ... To Jiří:Jacek udělal trošku jiný zvuk pro trakční motory ... jinak se asi jiné nedělají ... na narozky dostanu digitální foťák tak můžu něco nahrát... ale podle mě ty trakční motory lepší nebudou ... nahrát můžu jedině tak ventilátory ... nebo motory nebo co to je :))) ... taky mě to trošku zklamalo že to lépe udělat nejde ... tím samozřejmě neurážim Jacka :))) ... jestli chceš můžu ti ty trakčáky poslat na email :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda napsal:
Chudák Jacek. Zatímco já na něj naléhám, aby volume trochu stáhl Viz zvuk motoru vzdálené 830, který je slyšet, jako by stála na sousední koleji, tak čouda by si přál fortissimo. Ale odpověď je asi jednoduchá. Jacek psal, že všechny zvuky má nadoraz, takže jakékoli další zesílení není už možné....

No naléhlají na mě v poslední době snad všichni, holt zvukařů moc není. Asi budu muset najmout nějaké ukrajince, jinak nevím :)
Čili popořadě:
- hlasitost v záhlaví sms dávám všude na 1.0, ale to neznamená, že nějaký zvuk nemůže být tišší nebo hlasitější. To se nastavuje u každého jednoho streamu zvlášť. Konkrétně u té berty je hlasitost dieslu na 1.0 a trakčáků na 0.5. Měřítkem intenzity je pro mě houkačka, ta musí přehlušit všechno ostatní.
- 830 a nejen ji jsem si otestoval v aktivitě na 183. Přijíždím v 843 k peronu a tam stojí 830. Když jsem na 100 metrů slyším slabé houknutí a když jsem až u ní, slyším její motor. Při vzdálení její zvuk zeslabí, po pár metrech už ji neslyším. Pak jsem aktivitu zkusil znova, ale místo 843 jsem jel v 742. Tady už jsem sotva slyšel houknutí 830, motor jsem slyšel, když jsem stál přímo u ní, jinak ne. Takže problém je evidentně ve složení konkrétního PC (zvuková karta, verze windows a co já vím ještě) Nastavení sms je OK. Když jsem měl windows ME, slyšel jsem tu 830 snad na půl km daleko. Po přechodu na XP, je to o něčem jiném.
- 460, to už je vyřešeno, ale zveřejněno bude jako celý balík pro elektriky (podmínka autora). Tady bych potřeboval celou četu ukrajinců, protože v souvislosti s laděnými vozidly (130, 363, atd.) pak musím upravovat upravené. Pak někdo pošle nějakou nahrávku a můžu začít znovu...

No u mňa napríklad počuť motor 830 na vzdialenosť 100m tak hlasno, ako keby som stál 10m od nej. :(. Mám Win XP.

nebulus napsal:
No u mňa napríklad počuť motor 830 na vzdialenosť 100m tak hlasno, ako keby som stál 10m od nej. :(. Mám Win XP.

No to je právě ono - záleží více věcech v PC. Ale v sms je to správně, když to jde mě. S tím nic nenadělám. Schválně zkusím nahrát z MSTS nějaké ukázky průjedů trafficu pro ilustraci

^George napsal:
Nechysta nekdo zvuky pro mot.vuz 810?
už jsou dávno předávno hotové. A jinak nic proti Tobě, ale kolik zbytečných otázek v každém vláknu každý den položíš?

^George napsal:
Zbytecnych otázek???Snad se muzu zeptat ne!
Múdry človek si pozrie fórum, či na jeho otázku nie je odpoveď, hlúpy sa pýta furt a stále dookola na všetko, čo sa už preberalo.

co su toto za zvukove subory?:
.../sound/CD-Ec-4Int.sms
.../sound-v/CD-Ec-4Ex.sms

pripadne, kde sa daju stiahnut??

mno jacku psal jsi, že jsi zveřejnil nové zvuky, ale zvuky u kterých je nové jsou pouze u M242.0 a ty má už u sebe na downloadu Tax. Jak to tedy. musíš nám to objasnit :lol:

Čouda napsal:
mno jacku psal jsi, že jsi zveřejnil nové zvuky, ale zvuky u kterých je nové jsou pouze u M242.0 a ty má už u sebe na downloadu Tax. Jak to tedy. musíš nám to objasnit :lol:
No zvukař a autor jsem já. Zvuky pro M 242.0 jsem vyrobil už dříve, teď jsem zveřejnil novou verzi. Všechno se vyvíjí, tratě, modely, kabiny... Zvuky taky.

Back
Nahoře