Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Dobře , moc vám všem děkuji.
Hlavně , že se to potom pustí , kdyby to nešlo vůbec , bylo by to daleko horší.Tohle se dá vydržet

ramelow napsal:
pri spustani aktivity mam problem, pretoze nemam subor H_eilzugwag.sms
kde sa da stiahnut, prosim vas?
To je snad zvukový soubor vozidla? Zvuky stáhneš asi tam, kde jsi si obstaral vozidlo, které je požaduje.

Zvuky pro naklad

Rad bych se zeptal jestli nekdo nevite kde sezenu zvuky pro nakladni vozy co obsahuji "Genpasswagsteam.sms" ktery je asi nejlepsi pre nakladni dopravu,diky moc :wink:

Pamäť mne nikdy moc dobre neslúžila, ale ten súbor je snáď v základnej inštalácii MsTS ... ale určite by som o ňom netvrdil, že je najlepší pre náklanú dopravu. To vŕzganie má blízko kamkoľvek, len nie k realite ...

Re: Zvuky pro naklad

Minigunix napsal:
Rad bych se zeptal jestli nekdo nevite kde sezenu zvuky pro nakladni vozy co obsahuji "Genpasswagsteam.sms" ktery je asi nejlepsi pre nakladni dopravu,diky moc :wink:
Řekl bych,že tento soubor je součástí balíku zvuků vozů z německých stránek,sám jsem ho svého času používal.Nyní používám zvuky od Jacka a naprostá spokojenost. :wink:

aha...

Tak je to tak,no zeptam se na jedny zvuky ktere sem stahl, a jsou tam soubory hitlak.sms,vozy_dvouose.sms,vozy_ctyrose.sms :wink: ktery z nich mam pouzit prosim ?

Zdravím
Viem, že to momentálne nie je k téme, ale nechcel som zakladať nové vlákno... zháňam nahrávku striedavého vypínača... resp. jedná sa o nahrávku zostrelenia oblúku a pádu zberača... to typické zapraskanie pri oddelení zberača od troleja na striedavke... ideálne by bolo keby mal niekto nahrávku komplet vypnutia a nahodenia laminátky či plecháča...
p.s. môže byť aj video...

Re: aha...

Minigunix napsal:
Tak je to tak,no zeptam se na jedny zvuky ktere sem stahl, a jsou tam soubory hitlak.sms,vozy_dvouose.sms,vozy_ctyrose.sms :wink: ktery z nich mam pouzit prosim ?
Nastavení zvuků je definováno přímo ve wag souboru,tam není žádný problém.Stačí mít ty zvuky ve složce Sound nebo Jackovy ve složce Zvuky a wag vybere zvuky podle svého nastavení.Jinak je jasné označení dvouosé nebo čtyřosé, k tomu není co dodat.

pegas napsal:
Zdravím
Viem, že to momentálne nie je k téme, ale nechcel som zakladať nové vlákno... zháňam nahrávku striedavého vypínača... resp. jedná sa o nahrávku zostrelenia oblúku a pádu zberača... to typické zapraskanie pri oddelení zberača od troleja na striedavke... ideálne by bolo keby mal niekto nahrávku komplet vypnutia a nahodenia laminátky či plecháča...
p.s. môže byť aj video...
Zrovna tohle probíráme ve skupině kolem Jacka při nastavování nového balíku zvuků.
Otázka z mé strany zní: kdy se vypíná v reálu HV ? Při každém stažení sběrače určitě ne, takže to nemůže být navázané na trigery sběračů, ale nanejvýš na triger 24 vypnutí lokomotivy.
A u vícesystémovek už vůbec ne, protože pak by to bouchalo i na ss trati a to je jaksi mimo.

Moja reč... ja som poriešil zvuky tak, že keď stlačím V začne mi hučať trafo a keď ho stlačím ešte raz tak strelí hlavný vypínač... je to len zvukový efekt, ale zdá sa mi to reálnejšie ako to čo bolo doteraz. Ďalšia vec na striedavke to je tak, že najprv strelí vypínač až potom spadne zberač, a nie strelí a hneď padá aj zberač, síce pri rozopnutí hv by mal padnúť zberač sám, hovorím, že tá moja úprava je len zvukový efekt a dá sa to dobre použiť u dvojsystémoviek, že keď pôjde mašina na striedavke tak si fíra proste zapne V kedy bude hučať aj trafo, a keď pôjde na jednosmerke tak ide bez všetkého... ďalší problém v tomto je, že ukazateľ trakčného napätia ostane asi vždy len na jednom systéme buď jednosmerka alebo striedavka. Dúfam, že som to nenapísal príliš taliansky...

pegas napsal:
Moja reč... ja som poriešil zvuky tak, že keď stlačím V začne mi hučať trafo a keď ho stlačím ešte raz tak strelí hlavný vypínač... je to len zvukový efekt, ale zdá sa mi to reálnejšie ako to čo bolo doteraz. Ďalšia vec na striedavke to je tak, že najprv strelí vypínač až potom spadne zberač, a nie strelí a hneď padá aj zberač, síce pri rozopnutí hv by mal padnúť zberač sám, hovorím, že tá moja úprava je len zvukový efekt a dá sa to dobre použiť u dvojsystémoviek, že keď pôjde mašina na striedavke tak si fíra proste zapne V kedy bude hučať aj trafo, a keď pôjde na jednosmerke tak ide bez všetkého... ďalší problém v tomto je, že ukazateľ trakčného napätia ostane asi vždy len na jednom systéme buď jednosmerka alebo striedavka. Dúfam, že som to nenapísal príliš taliansky...
Jenže na V už máme u některých mašinek napíchnuté stínění NO VZ.
Přepínání AC/DC jsme experimentálně zatím zkoušeli podhazováním cvf a fungovalo to, jenže to musí mašina stát na místě a při podhození se musí přejít do druhé a vrátit do první cab.
V T-BP to tudíž není - příliš složité pro slabšího usera.
Nezbývá než čekat, jestli se to Džordžovi podaří vyřešit. Podklady má, jen to nějak zakomponovat do omezeného prostoru train.exe .
Se zvuky jsme v tomto nehýbali, ale jde to taky podhodit ? Asi taky jen za stejných podmínek.
Tvé řešení se asi opírá o vyšší prioriru streamu stěračů v sms.
Pokud nepůjde společně cvf a sms najednou, tak to asi zatím nemá význam.

To je pravda určite to nemá význam púštať von medzi "obecenstvo", ale mne to tak vyhovuje zatiaľ je to furt lepšie ako nič.

pegas napsal:
....Ďalšia vec na striedavke to je tak, že najprv strelí vypínač až potom spadne zberač, a nie strelí a hneď padá aj zberač, síce pri rozopnutí hv by mal padnúť zberač sám....

Zberač stiahnem aj bez toho, aby som vypol hlavný vypínač. (Potom, keď chcem, tak ho hneď vypnem). Jediná podmienka je, že ak chcem zdvihnúť na striedavke zberač, musí byť hlavný vypínač zapnutý. Bežne sa "striela" tak, že najprv stiahnem zberač a potom vypnem HV, lenže kým sa zberač odlepí od troleja, tak to trvá a medzitým je ten HV už vypnutý, preto sa zdá, že najprv strelí a potom stiahne zberač. Ale dá sa to trafiť aj tak, že za súčastného vypnutia HV sa akurát aj zberač odlepí, hlavne na 263, kde ten lahký zberač ide dole skoro okamžite po prepnutí prepínača.

Nezávislost sběračů a HV.Napřed se spustily dolů smetáky a HV je stále zapnutý, poté tlačítkem fíra vypnul HV - bum!.

Zapnutí lokomotivy jednosystémové ( E/1xy,4xy, S/2xy, 5xy )
1. zapnout HV
2. zvednout sběrač

2 je závislé na 1:
Stažením sběrače se HV nevypne.
Vypnutím HV se stáhnou i sběrače.

Zapnutí vícesystémové ( ES/3xy, 6xy )
1. zvednou sběrač - dát "očuchat" systém
2. zapnout HV indikovaného systému

1a2 jsou dále nezávislé:
Stažením sběrače se HV nevypne.
Vypnutím HV se nestáhnou sběrače.

U všech při navoleném jízdním výkonu dojde k vypnutí HV stažením sběračů, při nulovém výkonu nikoliv.

Ale teď babo raď, jak to nastavit u zvuků do MSTS. Balík je už měsíc u testerů a zatím se zdá, že to stojí na tom "práskání" u střídavek. Zajímá mě konkrétně toto:
mám oba sběrače nahoře,
- stáhnu jeden (tj. stisknu klávesu a sběrač se cca 4 sekundy spouští)
- stáhnu druhý (tj. stisknu klávesu a sběrač se cca 4 sekundy spouští)

KDY PŘESNĚ se má (v MSTS) ozvat rána? A u kterého pantografu, obou, nebo druhého v pořadí? Jsou rozdíly v řadách? (2xx, 3xx)
Na to mi nikdo z testerů jednoznačně neodpověl, naopak každý mi napsal něco jiného, někteří se pak hádají mezi sebou :cry:
Podotýkám, že mi jde o vlastní zvuk rány, ne o to, jestli je to HV nebo zhášení oblouku.

bob57_cz napsal:
...Nezávislost sběračů a HV. Napřed se spustily dolů smetáky a HV je stále zapnutý, poté tlačítkem fíra vypnul HV - bum!.
U 362, 363 jsem to nastavil přesně podle toho videa. Co 263, má být stejně? A ostatní střídavky? Jakmile toto budu vědět, můžou jít zvuky ven.

Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
...Nezávislost sběračů a HV. Napřed se spustily dolů smetáky a HV je stále zapnutý, poté tlačítkem fíra vypnul HV - bum!.
U 362, 363 jsem to nastavil přesně podle toho videa. Co 263, má být stejně? A ostatní střídavky? Jakmile toto budu vědět, můžou jít zvuky ven.
Výše jsem ještě doplnil jednoduché vazby.
Ta rána tam prostě vůbec nepatří ! V msts pouze stahujeme sběrače, funkci pro vypínání HV zatím nemáme ( triger 23/24 odpovídá vypnutí loko a dá se použít pro HV - tím je dáno, že to bude až po stažení všech použitelných smetáku a nikoliv kteréhokoliv ).
Aplikovat to lze s přimhouřeným okem pouze u trakce 2/S, v žádném případě pro trakci 1/E a taktéž ne pro 3/ES, kde by to nepatřičně bylo i na ss systému.

Back
Nahoře