Zbyněk Šemora napsal:
Martens. Už jsem Ti napsal minule, že jsem alergický na Ty tvé poznámky o mém vyčerpání. Copak když příjdeš domů utahaný z práce a povzdechneš si, tak Tě manželka přesvědčuje, aby jsi dal výpověď a svou práci přenechal jiným?
Já si hold také jednou nahlas povzdechnul a ty mi už asi počtvrté tohle mlátíš o hlavu. Ano, současně jsem z MSTS také utahanej, přiznávám se, každý večer padám na ústa, editor mám zapnutý asi od 18.00 do 23.00, o nedělích od 7.00 také alespoň do 22.00, ale celý den u toho sedím jen výjmečně. Je nutné občas uklidit, uvařit oběd a někdy si dám odpoledne na chvíli 20. A to je důvod, proč se tady někdy nechám vyprovokovat k ostřejším reakcím, protože MSTS věnuji opravdu hodně.
Tak si Zbyňku nestěžuj, kolik Tě to stojí času - děláme to snad všichni proto, že nás to baví. A nebo už to není pravda?
V mém případě je MSTS poslední koníček, který mi zůstal po narození druhého potomka - všechny ostatní jsem odstřelil.
A mimochodem i já jsem už zažil doma ostřejší výměny názorů, že i v práci jsem nějak dlouho a měl bych ji změnit - ale ono to moc dobře nejde, když živíš z jednoho platu 4 krky + hypotéku - ono čučet do kompu v práci denně 10-11 hodin a pak ještě večer - to máš pak dofírováno i v MSTS, bo si slepý jak patrona a postel už raději ani nepřevlíkám, abych do peřin trefil alespoň po čuchu
Ale přesto sedím po nocích, kdy už všichni spí a skládám fotky, animuji - protože chci. A neber to, jakože naříkám nebo si stěžuji - to ani náhodou.
Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně zavádění hurá složek, to je nesmysl. Pokud budou zvuky jak v common, tak Zvuky, jak se v tom obyčejný uživatel pak vyzná? Stáhne si zvuky od Jacka, ale mašinku od Jardy Skůry a bude se divit, že má zvuky stále stejné. Nech to na příští slezinu a pokud se obhájí jiné složky, commony se zruší a místo nich bude co odborná rada (modeláři, zvukaři, kabináři a ladiči) schválí. (pokud opravdu stávající systém nevyhovuje). Jacek stejně nedávno říkal, že motory a diesely dá do jedné složky jako e lok. Ušetřilo se tím hodně místa. Pak by se musely engy stejně přepisovat, tak proč to dělat dvakrát.
Zbyňku, hurá akce to určitě není - Jacek si je dovede odůvodnit a jsou to závěry hodin, týdnů a měsíců, strávených výrobou zvuků - a důvody tu psal, takže nic o tom, že to je hurá akce.
Za další - nikdo tady nikdy nemluvil o tom, že by se commony měly zrušit. Pouze jde o to, že se povolí další alternativa pro první použití - samozřejmě jenom píííp si bude přehazovat zvuky z adresářů common do adresáře ZVUKY několikrát za život daného modelu a neustále si to jen tak cvičně přepisovat.
Pokud si chudák uživatel stáhne dneska hotový model, tak nemusí do ničeho šahat - podívej se, jak distribuuje Jarda Skůra, Tax a další - vždy je uvedeno, odkud zvuky jsou - a za další
chudák uživatel, který umí sotva zapnout komp,
nemá co rýpat do zvuků, engů a cvf - s tím doufám souhlasíš.
U starších a už zajetých modelů bych proti Tobě neřekl ani popel - u nově udělaných a vyladěných modelů je to snad jedno, kde jsou umístěny -
v globále spolupracují a fungují a to by mělo chudákovi uživatelovi stačit.
Otázka :
Opravdu dneska musí být všechno direktivně tak a tak a ne jinak? Nemůže to být stylem - máme 2 možnosti, vždy bude platit jedna z nich a volbu necháme na autorech v rámci změkčení norem? Copak dnešní autoři modelů, zvuků a cabů nemají vlastní hlavu a nestačí jim říct - jsou takové a takové podmínky na to, aby nedošlo ke konfliktu v případě více autorů?