Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Jacek napsal:
Zbyněk Š:
Tak to netuším v čem je chyba, mě se to nestalo. Zkusím se na to podívat.
Jinak akorát jsem si všiml, že mechanické závory mají zvuk "véúdéčka", ale s tím nepohneme, přejezd může mít jen jeden zvuk.
U všech závor mám zvuk vypnutý a řeší se to zvukovým sloupem, aby závory zvonily jen tam,kde zvonit mají.

Zbyněk Šemora napsal:
quote]
U všech závor mám zvuk vypnutý a řeší se to zvukovým sloupem, aby závory zvonili jen tam,kde zvonit mají.
Takže by šel použít jiný zvuk? Pár nahrávek mám, ale jde o to jak to udělat. Ty závory mají 4 "zvukové stavy":
- stahování závor - řetěz, cinkání trojlístku
- zavřené závory - ticho
- otevírání závor - jen řetěz bez cinkání
- otevřené závory - ticho

U nějaké Německé tratě (Berlin - Štětín?) byly jen zvuky toho řetězu, které se spouštěly jen při animaci

Chtěl bych se zeptat, jaký přesně problém se zvuky se v nedávné době vyřešil. Mám zvuky na 749, nastavil jsem si ji podle návodu Zsr ( včetně TrainBrakesControllerMaxSystemPressure a EngineBrakesControllerMaxSystemPressure na 73, MaxRelaseRate a MaxApllicationRate na 1.1 ). Problém, že slyším "foukání" vzduchu i po odbrždění lokomotivy však stále přetrvává. Jedná se zhruba o dobu 30 s. Měl být odstraněn tento problém a já mám něco špatně, nebo je toto stále nevyřešená věc?

Při jízdě je to opravdu velmi znát, že se ty válce reálně napouštějí a vypouštějí a myslím, že se i zvedá obtížnost profesiolnálního brždění s vlakem, takže bych se tohoto problému rád zbavil. Ale ne tím, že tam dosadím fiktivní hodnoty.

PS: Nechci, aby to vyznělo, že nejsem spokojen s Ppoollllovým nastavení, hrabu se jen ve věcech co vyladěné nejsou. Vím, že vše souvisí se vším atd., ale věci jako Max Apllication Rate 74 prostě neskousnu.
Vždycky se hold najde jeden pitomec co není spokojen :D.

Pajavlaky
To několikanásobné přehrávání zvuku je pro mě ožehavá záležitost - na jedné straně jsem zvukař, na druhé straně jsem maturoval z těch brzd :?
ZSR se podařilo přijít na jeden způsob jak to obejít. Je to sice vymítání čerta ďáblem, ale pokud zrovna člověk nebude mávát brzdičem sem tam, funguje to.
Zvuk vzduchu ovlivňují tyto položky:
MaxAplicationRate
MaxReleaseRate
a částečně i
TrainBrakesMaxAplicationRate
TrainBrakesMaxReleaseRate

U prvních dvou jsou reálné hodnoty okolo 1 - 2, pro zvuky je kompromis kolem 5 (žádných 74!)
Položky ...MaxSystemPressure nemají se zvuky co dělat, na to nesahat jinak se může stát, že neodbrzdíte soupravu!!

Upravené zvuky s reálnými hodnotami můžete vyzkoušet na nových zvucích pro 810 a 372. Budou pod stromečkem.

Jacek: Já vím, těch 74 jsem tam taky nenapsal já. Sice brzdám rozumím jako vůl bouřce ale tohle by mě opravdu nenapadalo. Taky vím, že MaxSystemPressure je stanoveno 73, i když je známo, že u Engine je tato hodnota pouhým kompromisem.
Do těch rychlostí si dám hold tedy zatím 5.

Včera na noční mě napadla myšlenka, jak by se ty opakované zvuky daly vyřešit jinak. Dnes jsem si s tím hrál celé dopoledne, ale podařilo se. Zvuk vzduchu se přehraje jednou při brždění a jednou při odbrždění a je úplně jedno jaké jsou hodnoty v engu :!: Současně jsem musel upravit ozvučení brzdových zdrží a cvakání brzdiče. Má to jen jednu nedokonalost - při zabrždění se přehraje zvuk, ale při dalším přibrždění už ne. Ale to je myslím jen malá daň za reálné chování brzd.

Pajavlaky napsal:
Takže jste to vyřešil jen úpravou sms souboru? Je to složité? Nemohl byste na to dát návod?
Nikoliv. Úprava se týkala sms i wav, takže musíte počkat na aktualizace. Zítra na 2. svátek vánoční budou nové zvuky pro 830

Jacku moc ti děkuju za ty zvuky na tu 810!!!!!!
Už se mi s ní hezky jezdí!!!!!!!!!!!!!
Jo na jakej 810 si nahrával zvuky motoru?Nebo taky,jakým způsobem a kde.Moc se mi to líbí!!!!!!

David Kodet
Já jsem věděl, že budeš mít radost :P Nahrával jsem to kdysi v Jindřichově ve Slezsku kamerou. Mimochodem ze zvuků motoru jsem využil jen asi 10 sekund. To "správné" znění už je způsobeno nastavením v sms souborech, protože MSTS u mechanického přenosu víc nedovolí.
Která 810 to byla už nevím, ze záběrů odkrytého motoru to jaksi není poznat. No ale nějaká z Krnova nepochybně.

Ahoj! při jízdě s brejlovcem se mi přehrávalo "bublání" motoru buď potichu, nahlas nebo vůbec. nešlo by to nějak srovnat. Zvuky používám ty, co má na DVD Pan Šemora. Děkuju

Potřebuji poradit:
Zničeho nic mi zmizelo z MSTS hlášení " jízda proti stůj povolena" - "jízda není povolena" a místo toho se ozve zvuk píšťalky.Neví někdo kde bych mohl najít ty chybějící hlášky a znovu je tam vložit?

Tommy66 napsal:
Potřebuji poradit:
Zničeho nic mi zmizelo z MSTS hlášení " jízda proti stůj povolena" - "jízda není povolena" a místo toho se ozve zvuk píšťalky.Neví někdo kde bych mohl najít ty chybějící hlášky a znovu je tam vložit?

David Kodet napsal:
No na tom DVD mám zvuky na 750,ale je to takový mix.Myslím originál jako třeba na 749,751
Tak v tom prípade nie sú ... treba počkať ... možno časom ... alebo sa môžeš do nich pustiť (a napr. opatriť zvukárom náhravky) ...

otázka viac-menej pre Jacka: Rád by som zaexperimentoval so zvukom závislom na čase, tuším je to akýsi random Trigger. Ako zhruba vyzerá taký odstavec v sms ? Vďaka.

Back
Nahoře