RE: Úzkorozchodné trate všeobecne
Zdravím všechny odpočatý po dovolené. Trať JZD je hotova na 99.9 procent, Již jen projíždím testovací aktivity a opravuju někdy detaily a někdy dělám kompromisy v podstatnějších věcech. Např. jsem byl nucen vypustit výkolejku na konci jedné vlečky.
Prosím Vás, nevíte někdo, zda je možné ovlivnit vzdálenost předvěstníku před pomalou jízdou? Ta vzdálenost (odhaduji kilometr), která naprosto vyhovuje na normálním rozchodu, je na úzkokolejce se čtyřicítkou strašně dlouhá.
K trati bude přidán i malý trainset, na dolaďování kterého se teď pracuje. Bude v něm vše potřebné, tj. kabiny i zvuky. Je to na přání mnoha a mnoha začátečníků i starších pánů důchodového věku, kteří toto po mně chtěli již pro Dvoukolejku. Trainset vychází z díla maďarského autora George33, jehož svolení mám. Ale jsou tam použity i vozy a zvuky jiných autorů, jejichž původ neznám anebo jejich autoři na můj mail nereagovali. Takže tento minitrainset bude takřečeno "soukromý" pro nás Čechoslováky. Samozřejmě Těm, co do toho vidí, doporučuji pak pozměnit si např. směrování zvuků.
nebulus napsal:
Jenda napsal:
..........Existují v MSTS koleje (případně i vozidla) i pro rozchod 600mm? ......
Obávam sa že koľajivo 600mm je problém, ale 760mm to istí. Ten malý rozdiel sa v MSTS stratí. Ja mám v oblasti banských tratí a vozidiel istú predstavu, takže je možné že sa v spolupráci s Jiříkom zrodí niečo aj z tejto oblasti.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak někteří autoři to řešili tak, že stroj pro 600 mm vymodelovali o 25 procent větší a použili rozchod 760 mm. Někde u Němců jsem si všiml i nějakých strojů na 600 mm, ale jestli byly takto zvětšeny, to nevím.