Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

JiříkTK napsal:
Tom Kanka napsal:
a nejde to zde vyřešit naprosto jednoduše, t.j. umístit odjezdové návěstidlo za výhybku a na každou kolej skrytou návěst "Konec vlakové cesty?
V jiných tratích je to běžně použito.
Tady je často problém s tím, že model návěstidla nelze dát libovolně daleko od jeho "jehlanu", čiliže se to dá takto udělat jen v menších stanicích.
Ahoj Jirko,
jenže v tomto konkrétním případě - viz screen, by to (dejme tomu příp. s menším kompromisem) problém být neměl, neboť se údajně jedná o skupinové návěstidlo pro dvě koleje. :)

Tom Kanka napsal:
jenže v tomto konkrétním případě - viz screen, by to (dejme tomu příp. s menším kompromisem) problém být neměl, neboť se údajně jedná o skupinové návěstidlo pro dvě koleje. :)
Tak screen jsem přehlídl, máš naprostou pravdu.

Skupinové návěstidlo mám v Hojsově Stráži,Jirka Polák mi ho upravil,že posunul jehlan asi na 200 metrů od návěstidla.Tím pádem mám jehlan posunutý až za poslední výhybku.

Dobrý večer,
na stránce Tratě 321 si můžete stáhnout aktualizaci 14.

V ní jsem částečně předělal stanici Přerov - úprava kolejí, zvuků při jízdě, návěstidel, sloupů TV.
Byl zmodernizován úsek vyhýbka Dluhonice - Brodek u Přerova, protáhnul jsem koleje z Vítkova do Budišova nad Budišovkou (úplná horská dráha), z Hranic na Moravě do Valašského Meziříčí a z Valašského Meziříčí do Hostašovic.
Nová nádražní budova od Matese je ve stanici Spišské Vlachy a přibylo hlášení staničního rozhlasu ve stanicích: Čadca, Žilina, Považská Bystrica, Púchov a Košice.
V Považské Bystrici jsem si všimnul jednoho problému s rozhlasem, kromě stanice se hlášení ozývá i o kus dál v polích směrem na Žilinu, budu to muset opravit.

Jinak ohledně hlášení rozhlasu, jak jsem řekl, měnit na nich ohledně velikosti nic nebudu, ale bylo třeba ubrat na hlasitosti.
Všechny hlášení jsem zeslabil o cca 70%, takže teď to v těch stanicích jde slyšet jen tak slabě v pozadí, a pokud zrovna nehučí ventilátory od nějaké gorily, tak jde tomu rozhlasu docela dobře rozumnět:wink:

Do aktualizace 14 jsem přidal i zeslabené hlášení z akt. 12 a 13.

Martine máš naproti Kolínským lučebním závodům (vlečka u kolínské zastávky) velmi vysoký střih terénu (o cca 120m nad okolním terénem) na hranici čtverců. Mohl bys tu vadu na kráse někdy později zarovnat? Díky.
d5f2c60469ddf4e16eb9dc8d4127b35c.jpg

Naposled editoval moderátor:

Hranice-ValMez .No to snad ne.Tak se budeme ve ValMezu křížit.A ValMez-Hostašovice je moje rodná i domovská trať.Už se těším (jestli teda bude) na propojení Frýdlantu s Hostašovicemi.Jinak jak jsem říkal,že nafotím ty Otrokovice,tak jsem si dnes úplně přemazal foťák,takže jedu 31.1. :D.Po vízu...

VáclavS napsal:
Martine máš naproti Kolínským lučebním závodům (vlečka u kolínské zastávky) velmi vysoký střih terénu (o cca 120m nad okolním terénem) na hranici čtverců. Mohl bys tu vadu na kráse někdy později zarovnat? Díky.

Já vím, takové "střihy terénu" se často stávají v místě spojení dvou čtverců, když jeden čtverec má upravenou výšku a druhý čtverec má původní výšku. Většinou to je ale dál od tratě, takže to nejde vidět. V tom Kolíně už jsem to opravil, díky.

Tak vše v poho,jen malý detail.Při stahování jsem si všiml,že na stránce je napsáno:"Modernizace úseku mezi výhybkou Dluhonicemi..."
Ale to je skutečně jen detail.Na krásném prožitku z jízdy se nic nemění.

To tišší hlášení je super, a jinak už se těším na krajinu kolem Vsetína, to bude žrádlo, nádherná krajina, nekoridorová trať ...

Richard napsal:
To tišší hlášení je super, a jinak už se těším na krajinu kolem Vsetína, to bude žrádlo, nádherná krajina, nekoridorová trať ...
Taky se už velice těším na krajinu.A hlášení se vyřešilo opravdu skvěle Mám rád elektrifikované,ale nekoridorové tratě,proto jsem velkým zastáncem tratě 280 nebo 300 :)

Gajdma napsal:
Tak vše v poho,jen malý detail.Při stahování jsem si všiml,že na stránce je napsáno:"Modernizace úseku mezi výhybkou Dluhonicemi..."
Ale to je skutečně jen detail.Na krásném prožitku z jízdy se nic nemění.

A co se ti nezdá na názvu "výhybka Dluhonice"???

Gajdmo, zkus na tohle využívat SZ, ať se to tu neplevelí... (Gajdma zřejmě myslel výhybnu)

Ahoj, na podrobné mapě ČD je bohužel napsáno jen výh. Dluhonice. Pokud to ale má být výhybna, tak to klidně přepíšu. Jinak je ale slovo "výhybka" napsáno pravopisně správně...

dasik napsal:
Ahoj, na podrobné mapě ČD je bohužel napsáno jen výh. Dluhonice. Pokud to ale má být výhybna, tak to klidně přepíšu. Jinak je ale slovo "výhybka" napsáno pravopisně správně...
Ano,měl jsem na mysli výhybnu.Ale nepodstatný detail.Ona výhybna je něco jako odbočka,ale u Dluhonic jsem si 100% jistý,že je to výhybna tu trať znám a navíc jel jsem tam si před půl rokem,ale zdálo se mi,že je to tam i napsané.Ale opravovat se to nemusí.Mylím,že je to nepodstatné,jen jsem chtěl říct,jak to je správně.

ahoj vsem,mam takovy problem....pred chocni me to hodi,ze me chybi textura(nocni) road neco .ace.....at hledam kde hledam nikde ji nemuzu najit,kdyz jdam pokracovat,tak msts nasledne spadne a zadna tabulka billa gejtse,nic takoveho,nevim co s tim,predem dekuju za rady,global pouzivam ten co je s trati 321,aktualizace 12....

Sciara18 napsal:
ahoj vsem,mam takovy problem....pred chocni me to hodi,ze me chybi textura(nocni) road neco .ace.....at hledam kde hledam nikde ji nemuzu najit,kdyz jdam pokracovat,tak msts nasledne spadne a zadna tabulka billa gejtse,nic takoveho,nevim co s tim,predem dekuju za rady,global pouzivam ten co je s trati 321,aktualizace 12....

road "něco" .ace mi nepomůže, potřebuju přesný název...

Ahoj Martine, neuvažuješ, že by jsi aktualizace dával také do instalačního souboru?
Já Ti normálně dělám technickou podporu, jak aktualizace instalovat. Naposledy to byl půlhodinový telefonní hovor, ale nakonec se podařilo rozbalit a nakopírovat tam, kam to patří.
A dnes znovu problém.
Tvou trať zajímá i starší generace. A hold při extrahování se to někdy podaří o úroveň výš:(

Zbyněk Šemora napsal:
Ahoj Martine, neuvažuješ, že by jsi aktualizace dával také do instalačního souboru?
Já Ti normálně dělám technickou podporu, jak aktualizace instalovat. Naposledy to byl půlhodinový telefonní hovor, ale nakonec se podařilo rozbalit a nakopírovat tam, kam to patří.
A dnes znovu problém.
Tvou trať zajímá i starší generace. A hold při extrahování se to někdy podaří o úroveň výš:(

Ahoj Zbyňku,
o instalačním souboru neuvažuji, celé roky to funguje v podobě archivu *.rar a potíže s tím nejsou, tak to teď nebudu měnit.
Ale budu do těch aktualizací přidávat i stručný návod, kam kterou složku nakopírovat, aby se s tím uměly poprat i ty starší generace.
Jseš sice hodný, ale technickou podporu mi dělat nemusíš, klidně je přesměruj na mě.

Jinak Choceň jsem si teď projel v noci a žádná textura nechybí.
Navíc texturu "road" používají silnice a ty jsou na celé trati stejné, takže kdyby chyběla noční textura silnic, objevovalo by se chybové hlášení všude, ne jenom v Chocni.

Stavitelxx napsal:
Jinak Choceň jsem si teď projel v noci a žádná textura nechybí.
Navíc texturu "road" používají silnice a ty jsou na celé trati stejné, takže kdyby chyběla noční textura silnic, objevovalo by se chybové hlášení všude, ne jenom v Chocni.
Silnice ani noční texturu nemají, ale pod některými globaly se stává, že MSTS nějakou silniční texturu chce po přechodu ze dne do noci. Je to praktická zkušenost, vysvětlení nemám.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře