Smírčí kříž

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku

Miran

Moderátor
Správce
Jak je známo z minulosti tak na důkaz smírného vyřešení nějakých sporů naši předkové stavěli tzv. Smírčí kříže. Dnešní doba bohužel tomuto řešení moc nepřeje a soudy mají práce až nad hlavu. Pokusím se tedy tuto tradici obnovit a tímto zde stavím virtuální Smírčí kříž u kterého můžete uklidnit své rozjitřené vášně a ukončit své spory. Stačí do tohoto vlákna vložit oznámení o ukončení sporu nebo nabídku na jeho ukončení a do příslušného vlákna kde běží flameware o tomto dát oznámení. A samozřejmě tento smír taky dodržovat....

Jen aby tady nevypuklo další flameware.. :lol: :lol: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Takže tohoto vlákna využiji a mohu oznámit, že jsme dnes po SZ urovnali naše nedorozumnění s Martensem.
Také se omlouvám všem za příspěvek, který jsem nemyslel zle, ale bohužel tak vyplynul.
Je to i tím, že nad tvorbou do MSTS trávím víc času, než je zdrávo. Tolik asi na mou obhajobu.

Mirane, dostal jsi výborný nápad, přesně takové vlákno zde chybělo... Doufám, že se situace na tomto serveru celkově zklidní. Vždy jsem Vás tady všechny uznával jako autority, které ví, o čem mluví. Až teď nedávno jsem sem přišel přímo ze Spolužáků.cz, tedy od nevyspělých názorů sem do místa, kde vím, že diskuse je plodná a ve fóru panuje pořádek. Jenomže se tu zrovna válčilo asi na třech frontách. Je samozřejmé, že nikde na světě neklape vše bez výměny názorů a každý má nějaký vrtoch, ovšem zároveň s kusem pravdy. Zkusme netlačit konflikty na ostří nože a než v rozčílení klikneme na odpovědět a vylijeme své pocity přes klávesnici do paměti serveru, zapřemýšlejme nad příjemnějším řešením. Půtky a šarvátky mohou být též plodné, leč jen do určité míry a nelze se pořád do nekonečna omlouvat a usmiřovat se... všichni to známe se stokrát slepenou porcelánovou vázou. Buďte pro mne zase studnou informací a krásných zážitků při používání vaší práce. Děkuji, Tom :)

Je to dobrá věc. Jen to ještě chtělo anketu, kde by se tipovalo, kdo z členů fóra (kolik procent) zde dokáže přiznat svou chybu. Zatím to vypadá, že slovní přestřelky jsem zde dělal jen já :D

Zbynku, v te ankete bych byl klidne jmenovitej: jaka je pravdepodobnost, ze pan AAAA prizna chybu a omluvi se ostatnim ucastnikum fora. :lol:

P.S. Doufam, ze mezi registrovanymi ucastniky fora MSTS neni pan AAAA. To bych mel zadelano...

O víkendu zde proběhla menší přestřelka, z mé strany obrana mé práce do MSTS, respektive finálního dokončení práce, kterou začal Michal, koleje BP, které úspěšně plnohodnotně už několil let používám. (nikdo nemá právo zde snižovat práci druhých - jedno z pravidel tohoto fóra)
Jenomže diskuse se vymknula kontrole a já zase něco řekl pěkně od plic, za což se omlouvám, bylo to v afektu. Ale chci dát na pravou míru další věc. Prohlásil jsem, že mou trať nikdo nejezdí a tady končím. Myslel jsem to tak, že nikdo z těch, kteří se zapojili diskuze proti kolejivu BP trať nejezdí a já nekončím se svým projektem, ale na tomto fóru.

Rád se sem vrátím, pokud zde bude konečně demokracie a moderátoři nebudou klávesou delete pohotově reagovat jen na příspěvky, které snižují jen je samé, ale budou chránit i nás ostatních. Pak žádné flame nemá šanci nikdy vzniknout.
A jak se říká na usmířenou, "do smrti dobrý", udělá se čára za tím co bylo, tak tady se děje opak. Vycucávají se hádky vzniklé v afektu, kde někdo řekl, co by nikdy normálně neřekl a dělají se tomu samostatná vlákna, jako by pod heslem "do smrti špatný". Viz poslední "Vedoucí osobnost".

Tak ještě jednou, jestli jsem zde řekl něco ostřejšího, za to se omlouvám a navrhuji za vším udělat tlustou čáru a začít normálně pracovat.
To v praxi i znamená, smazat všechna vlákna kam byly všechny rozepře přesunuty.

Jen si dovolím upozornit, tohle je svaté území "Smírčí kříž" a pokud chcete na něco reagovat a přitom se za nic neomluvit, tak si založte jiné vlákno. Doufám, že to moderátoři ohlídají.
Děkuji za pozornost.

Zbyněk Šemora napsal:
Deme, ty jsi nemocný člověk a měl by jsi se jít léčit.

Už mne opravdu nebaví abych na útoky takového primitiva reagoval.

Vrejne týmto žiadam Zbyňka Šemoru o ospravedlnie za výroky, ktoré použil na moju osobu. Takto označiť človeka len preto, že má iný názor na jeho trať je extrémne.

PS: Verejne žiadam Zbyňka Šemoru o presné citovanie mojich útokov na jeho osobu, kvôli ktorým ma nazval primitívom.

PS 2: neviem kto z nás robí útoky na ľudí. Stačí si prečítať tvoju NK kde nazývaš imbecilom pohotovo hocikoho, kto nesprávne odpovedal.

Už jsem Ti to napsal do SZ (asi to dostane odesílatel Ivan PS).
Včera jsem byl hodně vytočený, že jsi obnovil hádku v mé návštěvní knize. A dorazilo mě, že jsi sem do fóra napsal, že dělám u sebe cenzuru a Tvůj příspěvek nezveřejním. Proto jsem reagoval jak jsem reagoval a za to se Ti omlouvám, trochu jsem to přehnal. Ráno jsem to chtěl přepsat jen žádostí pro moderátory, aby vlákno smazali, ale bohužel zamčeno.

Jinak se vyjádřím o co vlastně šlo. Zde někteří z Vás co reagujete, nečtete celý text, ale unáhleně reagujete na věty vytržené z kontextu. Já jsem nikdy nenapsal, že se moje práce nesmí kritizovat. Já jsem napsal, cituji ...Ale napsat, že nějáké dlouholeté dílo se mi nelíbí a nenapsat proč..... konec citace. A jaké flame vzniklo si už můžete dočíst. Ano je pravda, že dál jsem už neměl reagovat a hlavně psát o BANu, ale to už byly opět emoce. Proto jsem si dal tady pauzu a za odůvodněním v mé NK si stojím.

Jinak co jsi si přečetl v mé návštěvní knize o imbecilech je jen potvrzení, že nečteš celý text. Už delší dobu je moje jméno zaheslované a mohu jím psát jen já. Ten človíček, co psal mým jménem o imbecilech, mé jméno zkomolil. Na začátku mé knihy je psáno, že moje příspěvky jsou jen pod mým plným jménem s diakritikou nebo bez. Od všeho ostatního se distancuji. Tento človíček mi tam takhle píše dvakrát denně a doslova se mi vysmívá drzými příspěvky. Proto jsem zavedl schvalování vložených příspěvků, co jste někteří pochopili jako cenzura. Jenomže kromě zrušení návštěvní knihy jinou obranu neznám.
Někdy kolem vánoc, asi stejný puberťák tam sepsal hodně vulgární válku mezi Martensem a Bobem57. Bylo to na další stránce, takže jsem to neviděl a pak mi oba telefonovali, že se od toho distancují, abych to odstranil.
Nedávno mi psal Jacek. Také na další stránce vznikla slovní rozepře mezi ním a Bobem57. Nevšiml jsem si. Žádal mne o smazání. Jinak je nutné si uvědomit, že NK je jen k dotazům na mou práci a ne aby se tam řešili nějaké soukromé věci. NK umožňuje max 300 příspěvků, proto co nesouvisí s MSTS také promazávám.
Myslíte si, že když jsem to vše smazal, že to je cenzura a mám se za to stydět? (jak napsal Václav S)

Zbyňku , tak to se omlouvám.
U své trati mám taky NK, ale zatím jsem tento limit nedosáhl a ani nevím, že tam je.
Ale pokud je tvá NK takto vytěžovaná, nestálo by za to nahradit aplikaci NK velmi zjednodušenou formu fora (které by mělo jen jedno téma)? Nejen že by se v tom lépe orientovalo, ale nemusel by jsi zbytečně mazat příspěvky. Pak by stačilo jen odkázat do již napsaného a nemusel by jsi dokola odpovídát na stejné dotazy. Navíc by ti to umožňovalo blokovat takyuživatele-provokatéry.
Můžu rovnou pomoci. Když změníš odkaz na NK na adresu co ti dám, tak ti dám práva Admina a budeš to moci řídit jak chceš.

Ale napsat, že nějáké dlouholeté dílo se mi nelíbí a nenapsat proč..... konec citace

Zbynek ja som si to precital a reagoval som po precitani celeho prispevku. Ibaze veci sa maju tak ze otazka znela ktora trat,321 alebo BP ? Nie ze ktora a preco ? Ja som presne odpovedal na polozenu otazku.Stale si myslim a som o tom presvedceny ze mozem vyjadrit svoj nazor na nejake veci aj bez toho aby som svoj nazor zdovodnoval. CO sa tyka NK nepoznam ten bordel co sa ti tam deje to poznas lepsie hadam ty. Az potom ako si o tom pisal som si pozrel ze ten dotycny ma dve rr v mene Semora. A prehliadnut jedno r nie je problem aj pri pozornom citani.

citat: Proto jsem reagoval jak jsem reagoval a za to se Ti omlouvám, trochu jsem to přehnal.

Mne sa zda ze ty na vsetko co sa tyka tvojej trate najskor reagujes nahnevane a citovo a potom zacnes rozmyslat. Opacne by to bolo hadam lesie nie?

Tvoje ospravedlnenie prijimam a pokial som nahodou niekde napisal nieco co sa dalo pochopit ako utok na tvoju osobu coho si vedomi nie som , tak preventivne sa ospravedlnujem aj ja.

Že člověk reaguje mnohdy zbrkle a podrážděně, to je obecná vlastnost všech fór, protože pokud jsem nový příchozí a letmo si přečtu o co tam běží, něco mohu přehlédnout a reagovat neadekvátně. A určitě takto nereaguji jen já. Nebo kdo jste bez chyby hoďte kamenem. Proto jsem pro, aby se takové vzniklé debaty, které nic neřeší a vznikají tam konfliktní stavy, aby se komplet mazaly ještě v zárodku.
A pokud chce někdo hodnotit, má na to plné právo. Ale mělo by to být objektivní. Obecně si myslím, že každá práce si zaslouží napsat klady i zápory. Každý modelář nebo stavitel i aktivitář si přeje, aby se jeho práce líbila co nejvíce lidem. Nikdo nic neděláme jen sami pro sebe. Proto své práce posíláme testerům a nasloucháme připomínkám. Ale je jasné, že všemu vyhovět nelze.

Jirko, promiň za můj poslední výpad. Rád přijímám Tvoji nabídnutou ruku ke smíru. Těším se na další případnou spolupráci.

Hezký den,
vzhledem k tomu, že jsem udělal kdysi a nedávno pěknou blbost, přicházím tedy s veřejnou omluvou k uživatelům bob57_cz a Jarin Brabec. Asi jsem se opravdu zachoval nefér. A má reakce byla řekl bych zbrklá. Uznávám svou chybu a omlouvám se.

A poznámka: Kdo k tomu má nějaký názor, tak řešte po SZ, prosím, tady to nekomentujte.

..........tak toto sa mi páči, síce som nikoho nevytočil a nikto nevytočil mňa, ale aj tak mám z takejto formy komunikácie radosť, lebo aj tak ťaháme za spoločnú vec, či si to niekto prizná, alebo nie, ale je to tak.......... len toľko mám k tomu............

dem napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kdyby jsi byl na slezině v Bratislavě,

Sám si nechcel prísť, keď si sa dozvedel, že idem takže smola.(ak sa ešte pamätáš čo si napísal..) Pochopil som to tak, že bude lepšie ti v tom nebrániť. A to sme si mohli konečne pri pive povedať nejaké veci zoči voči a nie v debilnej textovej forme......
Dem, nesmíš vše brát doslovně, ale tak trochu s nadsázkou. Tady to ujede snad každému, kdo se víc zapojí do debaty. A nejčastěji mnoho z nás reaguje unáhleně, aniž by pochopili smysl, jak to pisatel myslel. Byl jsem to já a byli to i jiní, kteří paradoxně tohle hledali na druhých :D.
Už jsme se usmířili a vzájemně omluvili tenkrát v SZ, tak navrhuji aby smír byl zachován. Vždyť život je hodně krátkej na to, abychom se tady jen handrkovali a vyhledávali jeden na druhém chyby. To myslím úplně obecně mezi všemi.

Veď ja sa s tebou nehádam :)
Mne na tejto textovej forme vadí hlavne to, že vždy sa nájde niekto kto to pochopí podľa toho akú má momentálnu náladu. (vlastná skúsenosť)
Takže rátaj s tým, že si na nejaké najbližšie stretnutie dám záležať a dáme to pivo, alebo vínko.

Naposled editoval moderátor:
Jarin napsal:
Jirko, promiň za můj poslední výpad. Rád přijímám Tvoji nabídnutou ruku ke smíru. Těším se na další případnou spolupráci.
Po více než roce jsem se sem podíval. Zajímalo mne, co si zde píší Zbyněk s Demem a ejhle. Je tu něco, co se týká zřejmě mne. Zasklil jsem to, promiň. Je to důsledkem toho, žes mne zbavil "závislosti" na Fóru i na MSTS. A spolupráce? Už asi ne. Rok si hraju s myšlenkou, zda se na MSTS nevykašlat provždy. Ale zatím mne vždy někdo ukecal. Ale jednou k tomu dojde.

A Jirko proč by ses měl vykašlávat na msts kuli nějakým neshodám? Vždycky je tady možnost si hrát na vlastním písečku...

Čouda napsal:
A Jirko proč by ses měl vykašlávat na msts kuli nějakým neshodám? Vždycky je tady možnost si hrát na vlastním písečku...
Mirku, ta neshoda s Jarinem je z roku 2009. Akorát jsem si jeho textu nevšiml, protože Fórum sleduju dost nepravidelně.

Kdysi jsem si předsevzal, že už nikdy se zde nenechám vytočit. Jenomže včera jsem měl nějaký špatný den a mimo jiné jsem neustál zpočátku úplně pohodovou diskusi. Nevím, asi mám alergii na červená písmenka v citacích mého textu nebo na to, když můj text někdo pochopí naopak než bylo myšleno, v každém případě se všem omlouvám že jsem to neustál.
Když ono se to střádá. Něco se někde pokazí, pes něco vyvede, rýpne si jeden, atd, nakonec nastane přetlak a vybuchne to jako parní kotel. :D Chybujeme každý. Bránit se tomů dá více či méně úspěšně, ale člověk by měl pak najít odvahu eventuelní chybu přiznat. Sociální sítě jsou svinstvo, protože někde u pivka by se stejná diskuze nikdy tolik nevyhrotila.
Jinak u mě je příčina jasná. Musím si vybrat. Buď sem chodit a psát minimálně a potichu dělat svou práci nebo se vykašlat na aktivní tvorbu do MSTS a pak už nebude důvod, aby mne zde cokoli vytočilo. Jenomže by pak ani nebyl důvod sem chodit.
Takže ještě jednou se všem omlouvám.

Back
Nahoře