veřejný MSTS trainset

Miran napsal:
Takže co vy na to vážení modeláři, autoři skinů, ladiči engů a další a dalši lidičkové co jste pro MSTS něco udělali? Ještě máte chuť na nějaký veřejný trainset?
Ano !
Nepochopím, proč se někteří autoři tak tvrdošíjně brání proti tomu "projektu" a snaží se jej zvrátit.
To není o tom, že by to bylo špatné, je to o osobní nenávisti.
Namísto udělení případného souhlasu k začlenění do JVTS ( jednotného veřejného trainsetu ) pravý opak !

Znovu zopakuji : je to jen a pouze osobní !!! Tak to vidím já. ( A můžete se zase strefovat do mne, alespoň ukážete, o co komu opravdu jde. )

Re: veřejný�STS trainset

bobe - tvůj pohled na věc je jeden z mnoha, bohužel je to i o přístupu potenionálního správce trainsetu - když někdo napíše, že chce tohle a tohle, já osobně v tom nevidím nejmenší problém

Pokud ale zjistíš až dodatečně a nebo v hoším případě vůbec ne, že se dotyčný ani nenamáhal se kteréhokoliv autora zeptat, jestli smí jeho dílo použít- pak se nediv.
A že se stahují souhlasy je normální - vem si stažení souhlasu se zveřejněním skinu Bpjo u Filipa Havla. proč v tomhle případě to šlo be keců a je to respektováno a tady je kolem toho keců jako na funuse staré Blažkové?

bob57_cz napsal:
Miran napsal:
Takže co vy na to vážení modeláři, autoři skinů, ladiči engů a další a dalši lidičkové co jste pro MSTS něco udělali? Ještě máte chuť na nějaký veřejný trainset?
Ano !
Nepochopím, proč se někteří autoři tak tvrdošíjně brání proti tomu "projektu" a snaží se jej zvrátit.
Namísto udělení případného souhlasu k začlenění do JVTS ( jednotného veřejného trainsetu ) pravý opak !

Znovu zopakuji : je to jen a pouze osobní !!! Tak to vidím já. ( A můžete se zase strefovat do mne, alespoň ukážete, o co komu opravdu jde. )

Ahoj bobe57_cz,
tady nemáš pravdu. Já se nesnažím nic zvrátit, pouze jsem si dovolil toto udělení případného souhlasu k začlenění do JVTS ( jednotného veřejného trainsetu ) odmítnout a to je vše. A kromě toho se onen autor tohoto JVTS (tedy toho co je prezentováno zde: http://www.railsimulator.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=178 ) ani neobtěžoval mne o tento případný souhlas požádat. Před časem to sice při jiné příležitosti udělal Zdeněk Itterheim, bohužel jsem pro nával jiných věcí nějak nestačil odpovědět a pak jsem na onen dotaz zapomněl, čímž se Zdeňkovi omlouvám. Taky Zdeněk absenci mé odpovědi prezentoval jako nesouhlas a moje modely nezařadil, a to šlo pouze o to nahradit webový prostor msts.sinus.cz, který nám tady zanechal Karel, v případě že dojde k ukončení provozu tohoto serveru. Samozřejmě by Zdeněk souhlas při výpadku serveru po Karlovi okamžitě dostal. A pokud vím tak tam nebyla žádná zmínka o totálním překopání celého TS. A celý ten humbuk spustil hádej kdo? Můžeš klidně i třikrát ale jistě odpověď uhodneš hned napoprvé.
Veškeré moje modely jsou nadále veřejně přístupné na mých stránkách, takže prozatím nevidím žádný důvod k tomuto kroku. Navíc je mi srdečně jedno kolik těch TS budeme mít, jestli budou vedle sebe žít TBP, tvůj ATBP a tento pokus pod zkratkou JVTS, pouze to zase přináší chaos v označování atd atd. Myslím že byla naplánována nějakí debata na slezině v únoru v Praze, takže by asi nebylo od věci aby se tam dostavil i Vlastík a celou věc může prezentovat sám.

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Navíc je mi srdečně jedno kolik těch TS budeme mít, jestli budou vedle sebe žít TBP, tvůj ATBP a tento pokus pod zkratkou JVTS, poze to zase přináší chaos v označování atd atd.
Jenže to je právě nedorozumění. JVTS by měl právě nastolit konečně pořádek a přehled, ostatní TBP, TABP a pod. by přestaly jako alternativy existovat. ( Prozatímně jsem na TABP přestal dělat. )
Navíc by soustřeďoval všechny modely na jednom místě, takže by odpadly dotazy typu "kde mám hledat tento model do tamté aktivity?"
Soustředění všech modelů na jednom centrálním místě ještě nebere autorům jejich autorské stránky jako prezentaci a paralelní download.
Popřemýšlejte.
Zatím to vidím spíše jako ještě nedotažený návrh, mi osobně se na tom projektu nelíbí akorát mezery místo oddělovačů, jinak tam krom drobností výrazné nedostatky neshledávám.

No jo, připadá mi to, že jsme v situaci, jako křesťané a muslimové, kteří se nenávidí a střílí po sobě ve jménu téhož boha.

Modely vozidel ani objektů dělat neumím a skin a kabinu jsem si zkusil, abych věděl, co to obnáší. Nejsem proti "veřejnému trainsetu", ale mám tucha, že nikdy nebude. Mně osobně by stačil seznam našich vozidel, kabin, zvuků, nových engů apod. s uvedením, ve kterém temném zákoutí webových stránek jsou ke stažení.

Já zase nechápu proč se do toho cpe někdo kdo nemá co s MSTS dělat, navíc nedodržuje výslovně přání a autorská práva a navíc s tak špatnou reputací a chováním.

Kvůli minimální náročnosti na uživatele jsem přešel od ZIP k instalátorům, aby vše bylo pro méně zkušené uživatele.

Další je věc čím víc se v tom bude vrtat lidí (nebo víc bude trainsetů), tím větší bude v celém systému a v MSTS guláš. Jeden pojede na trainsetu jednom, druhý na jiném, 3. na dalším a pak zase bude následovat stížnosti že jsou nekomptibilní atd.

Tuším mám k zamýslanému "Verejnému trainsetu" pribudlo označenie "Jednotný". Jednotný v čom ? Pokiaľ viem, jednotný môže byť leda v dohodnutom systéme dodržovania spriahla - default.wag na 30, alternatívne 80 cm, na doporučených brzdových tlakoch a kompatibilite k MSTS Bin. Pokiaľ ide o moje modely, tam je jasne napísané, že nesmú byť súčasťou žiadneho komerčného projektu, nesmú byť distribuované za poplatok a spôsob distribúcie určí autor - toho času je to webstránka http://xtrain.alsat.sk.
So Zdeňkom Itterheimom, čo by správcom webového priestoru som sa dohodol - a mám pocit, že nielen ja - o tom, že na jeho webe bude tzv. nepriamy download - v katalógu pri náhľade vozidla a jeho popise nebude link na priame stiahnutie súboru s archívom, ale link na stránku, kde model uložil autor. A to sú v mojom prípade moje webstránky. Nie nosič DVD, nie samotný katalóg s dostupným trainsetom a tobôž nie nejaký Cimanovský alebo podobný web. Toľko k verejnému trainsetu.
Zaväzujem sa u svojich modelov dodržať používané spriahlo 30 ( alt. 80 ) cm, brzdové tlaky, zaväzujem sa použiť logické značenie modelu potrebné pre editory, z ktorého je jasné o aké vozilo ide. Ovšem nepripustím, aby ma ktokoľvek nútil do akéhokoľvek zjednoteného označovania súborov a adresárov s modelom. To isté platí, že si ponechávam výsostné právo uložiť do adresára s modelom taký počet modelov, aký vyhovuje mne - toto je závislé od potreby toho-ktorého jednotlivého modelu alebo súpravy a nie podľa toho, ako si to niekto zaškatuľkuje.
Zároveň prehlasujem, že ak sa akýkoľvek môj model či skin objaví bez vysloveného súhlasu na webovom priestore či dátovom nosiči niektorého trainsetotovorcu, podniknem patričné právne kroky.
Toto vyhlásenie vydávam v súvislosti s udalosťami na webstránke http://www.railsimulator.cz kde nie som a nebudem registrovaný.

Jiříku,tebe podporuji.Existuje sice už katalog,ale autor nemá zřejmě čas ho řádně vést.Další přeznačení by zavedlo jen třetí způsob a zbývající by byly dál.Bylo by to (až na počet)jako ve středověku-dva papeži.A navíc (podrobněji jsem to nestudoval) ,další úpravy engů. Síla je v jednoduchosti. A chudáci aktivitáři,do kterého trainsetu by se pustili?A potom my,zákazníci či spotřebitelé,bez kterých by ta spokojenost autorů s úspěchem nebyla, co s námi? Nás se nikdo neptá,žádný marketing, průzkum zákazníků, ber nebo si trhni nohou. Stan

Vrbam napsal:
Já zase nechápu proč se do toho cpe někdo kdo nemá co s MSTS dělat, navíc nedodržuje výslovně přání a autorská práva a navíc s tak špatnou reputací a chováním.

Iniciativní blbec je horší, než třídní nepřítel.

bob57_cz napsal:
JVTS by měl právě nastolit konečně pořádek a přehled, ostatní TBP, TABP a pod. by přestaly jako alternativy existovat. ( Prozatímně jsem na TABP přestal dělat. )
.
Roberte, klídek. TBP není jak si myslíš TBP, ale část trainsetu pro trať BP, která je v souladu s normami 1. sleziny. Tam se tenkrát probraly všechna pro a proti a vzniklo to co vzniklo. Zatím se neobjevil žádný vážný problém. Takže, pokud někdo je rád iniciativní, může podle téže normy nastavit zbytek trainsetu a obecenstvo mu určitě srdečně poděkuje. Otázka šíření....veřejný portál, kde by bylo vše a dál pro ty co nemají internet nebo problémy se stahováním větších souborů šíření na DVD s právy všech zůčastněných autorů a ladičů. Jenomže vše by muselo být aktuální a dle norem 1. sleziny. Buďme rádi, že jsme se tenkrát na něčem dohodli. Je úplně jedno jaká norma vznikla. Od té doby uplunulo pár let a Trainset je víc než dvojnásobný, proto je nesmysl uvažovat o dalších zásadních změnách. Nevěřím, že se najde další člověk, který dá dohromady zbytek nenaladěných vozidel. Pokud se najde, jedině dobře.

bob57_cz napsal:
Jenže to je právě nedorozumění. JVTS by měl právě nastolit konečně pořádek a přehled, ostatní TBP, TABP a pod. by přestaly jako alternativy existovat. ( Prozatímně jsem na TABP přestal dělat. )
Navíc by soustřeďoval všechny modely na jednom místě, takže by odpadly dotazy typu "kde mám hledat tento model do tamté aktivity?"
Soustředění všech modelů na jednom centrálním místě ještě nebere autorům jejich autorské stránky jako prezentaci a paralelní download.
Popřemýšlejte.
Zatím to vidím spíše jako ještě nedotažený návrh, mi osobně se na tom projektu nelíbí akorát mezery místo oddělovačů, jinak tam krom drobností výrazné nedostatky neshledávám.

A neměl by toto tento správce dělat jiným způsobem? Třeba se s projektem slušně autorům představit, popsat klady i zápory tohoto projektu a na závěr se pozeptat autora zda by nebyl ochoten spolupracovat a svoje modely překlopit do tohoto nového značení? A pokud by autor meměl na úpravu značení ani náladu a ani čas, tak mu nabídnout, že to za něj udělá a dojednat podmínky? Ovšem taky pokud by autor s portací nesouhlasil, tak toto, sice s politováním, respektoval?

A ne označení a změny v souborech okamžitě bezhlavě udělat a ještě se chlubit tím, že jako bezvýznamné detaily vyházel readme a veškeré zmínky o autorovi? A když se potom někdo ozve, tak kolem sebe začít kopat jako splašený kůň?

Já si za sebe dovoluji podotknout že, za podmínek a přístupu popsaného v prvním odstavci výše, bych o portaci mých modelů do tohoto JVTS uvažoval a nedělalo by mi to až tak velký problém. A jenom na okraj, pokud bys pokračoval na TABP myslím že bych problém se souhlasem k přeznačení modelů ve tvém případě neviděl vůbec.

S tím soustředěním modelů v jednotném značení na jednom místě ale souvisí jeden problém a to jsou osobní stránky autorů. Kdo by tam na ně chodil, když má vše na jenom místě pod nosem na stříbrném podnose že? Tady mne napadá jedna možnost (je sice blbé odopvídat sám sobě) a to ta že pokud má dotyčný autor nějakou novinku tak do tohoto JVTS dát pouze odkaz na autorovy stránky a teprve po nějakém čase model se souhlasem autora zařadit přímo do JVTS.

Na jednej strane sa tu rozoberalo to, že o Trainsete sa iba rozpráva a rozpráva a vždy zostane iba pri rečiach. A keď sa konečne objaví nikto kto tu ukáže že má v trainsete poriadok a že by to možno aj bolo rozumné zverejniť tak sa tu hneď začne všetko zakazovať a spustí sa na dotyčného vlna kritiky. Prečo nedáte tomuto trainsetu aspoň šancu? Možno že je ten trainset nezmysel ako si niektorí myslia ale čo keď ten trainset prekvapí? Tým že modelári umožnia zverejnenie modelov nijak z ich kvalitnej práce predsa neubudne. Stále to bude model jedného a pôvodného autora.

Zdieľam Bobov názor, že toto celé je iba o osobnej nenávisti a o prehreškoch z minulosti, o ničom inom.

Miran: A to že Vám je jedno koľko bude trainsetov? Bol by som zvedavý či by ste to vraveli aj vtedy, keby ste tvorili či hrávali aktivity.

Miran napsal:
S tím soustředěním modelů v jednotném značení na jednom místě ale souvisí jeden problém a to jsou osobní stránky autorů. Kdo by tam na ně chodil, když má vše na jenom místě pod nosem na stříbrném podnose že? Tady mne napadá jedna možnost (je sice blbé odopvídat sám sobě) a to ta že pokud má dotyčný autor nějakou novinku tak do tohoto JVTS dát pouze odkaz na autorovy stránky a teprve po nějakém čase model se souhlasem autora zařadit přímo do JVTS.
Toto si presne vystihol, aj keď som toto isté prezentoval už dávno a takisto aj dnes: ak mám web - a navyše si ho platím - tak chcem, aby si pre modely chodili ľudia hlavne tam, nie na cudzí web a tobôž nie na dátový nosič posielaný za menšiu či väčšiu úplatu.
PS: Moja dohoda zo Zdeňkom Itterheimom platí v pôvodnom znení.

bob57_cz napsal:
======================

Bobe (a ostatní),
jako jeden ze stále činných autorů se dovolím taky vyjádřit. Pokud má být tento "projekt" spravován člověkem, který (pomineme-li to, že se v MSTS komunitě již "proslavil" několika většími "přešlapy") má pocit, že licence KUJU a označení "freeware" na add-onech mu umožňuje bez dotázání kohokoliv soubory libovolně upravovat, měnit a v této podobě šířit dále, tak se nesmíš divit, že se tomu autoři budou bránit!!! :puke_l:

Mezery místo oddělovačů se mi nelíbí taky, ale rozhodně to není to jediné na tomto projektu, jako "výrazný nedostatek" považuji především to, že autor tohoto "projektu" považuje cizí práci za něco, s čím může libovolně dále manipulovat a neobtěžuje se autorů ani zeptat, natož se s nimi jakkoli domluvit.
Jak sis možná všiml, určité míře unifikace trainsetu se zcela nebráním - u všech novějších modelů jsem se snažil vést jednotné značení - musí se tak však dít po domluvě a s mým svolením. To znamená, že pokud někdo rozumný (rozuměj: ne Vlastík alias Dispečer RS atd.) předem s konstruktivním návrhem, budu ochoten ho vyslechnout.

Jediné, co ale můžu říct na výše zmiňovaný projekt - byť spíše předpokládám, že tento "projekt" zanedlouho skončí v propadlišti dějin stejně jako předchozí "tratě 010" apod - přesto se však připojím k ostatním autorům a vydám zákaz zveřejnění všech modelů. Alespoň co se tohoto projektu týče. A ber to klidně jako projev osobní nenávisti k Vlastikovi.

Toť asi tak vše,

přeji příjemný večer :salut:

OndraJ napsal:
bob57_cz napsal:
Bobe (a ostatní), ...
Jak sis možná všiml, určité míře unifikace trainsetu se zcela nebráním - u všech novějších modelů jsem se snažil vést jednotné značení - musí se tak však dít po domluvě a s mým svolením. To znamená, že pokud někdo rozumný (rozuměj: ne Vlastík alias Dispečer RS atd.) předem s konstruktivním návrhem, budu ochoten ho vyslechnout.
...
A ber to klidně jako projev osobní nenávisti k Vlastikovi.
http://www.railsimulator.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=204&p=771#p771 =:
Max Payne napsal:
Dispečer RS napsal:
jak napsal bob je to osobní msta nejde o trainset ale o mě, kdyby s tím vyrukoval někdo oblíbený tak by určitě prošel u všech i bez infa autorům.
S tímhle nelze než souhlasit. Tady opravdu nejde o Trainset ale o Vlastíka, kdyby tohle navrhl někdo jiný, tak všichni "jo, půjdeme do toho ", ale že to navrhl Vlastík tak samé zákazy.
Tady pánové je vidět, že se zviditelňuje typická česká povaha člověka.

Bobe,
to s osobní nenávisti byla narážka na tvoje tvrzení. Osobně vlastíka neznám, avšak to co se tu dělo před časem, kdy tu působil (odhledně zveřejnění 451 atd.) si pamatuji ještě dobře; ale nechme to stranou. Není to nenávist, pouze nedostatek důvěry.
Ovšem nechme to nyní stranou: kdyby se objevil kdokoli, kdo aniž by se mě předem zeptal na nějakém fóru představí "projekt", ve kterém budou všecha má vozidla komplětně předělaná a jen tak mimochodem se zmíní, že všechna autorská práva jsou mu k smíchu a že nepovažuje ani za důležité, aby u modelů byly readme soubory, tak bych s ním vymetl stejným způsobem jako se zmíněným Vlastíkem! A za tímhle tvrzením si stojím. Je to o přístupu k autorům, nikoli o Vlastíkovi

Vyhovel jsem nekterym zadostem a krapet to tu procenzuroval - zadam moderatora, aby zde nektere prispevky znovu nezverejnoval.
Dekuji za pochopeni.

Back
Nahoře