4. setkání příznivců MSTS

Karlos napsal:
Slezinu jsem navštívil prvně a velice mne potěšilo, že se to celé neslo v přátelském duchu (v sobotu, když jsem tam byl) a i organizace byla na dobré úrovni, za což všem, kteří se o nás starali děkuji. :salut:

Připojuji se ke Karlosovi taktéž všem děkuji za velmi krásnou atmosféru. Dále nemá více cenu nic psát, protože bych se jenom opakoval, co již napsal on. Ještě jednou díky moc chlapi. :salut:

Jaroslav Brabec napsal:
Karlos napsal:
Slezinu jsem navštívil prvně a velice mne potěšilo, že se to celé neslo v přátelském duchu (v sobotu, když jsem tam byl) a i organizace byla na dobré úrovni, za což všem, kteří se o nás starali děkuji. :salut:

Připojuji ke Karlosovi taktéž všem děkuji za velmi krásnou atmosféru. Dále nemá více cenu nic psát, protože bych se jenom opakoval, co již napsal on. Ještě jednou díky moc chlapi. :salut:
Jojo,nemělo to chybu!!!!!Myslím, že by se slezina mohla opakovat, alespoň dvakrát do roka.V každém případě jsem rád, že jsem se taky poprvé zůčastnil a děkuji všem jak organizátorům, tak zůčastněním za příjemnou atmosféru.Radek.

Naposled editoval moderátor:
Brněnská větev už cestuje Vindobonou. Projeli jsme výlukou v Běchovicích bez zastavení, tak snad do Brna přijedeme včas. A ne jak včera, kdy ČD nelegálně zkopírovali do reálu mou aktivitu Den blbec. Tím porušili autorská práva a chci jako náhradu volnou jízdenku. :D
Jinak slezina byla perfektní včetně organizace. Rád se se setkal se všemi účastníky.

Tax je už doma, Martens pokračuje gumokolom na východ do Košíc k svojej rodine.
Slezina bola z môjho pohľadu mimoriadne prospešná, s Miranom sme prebrali isté záludnosti modelovania a nové techniky, ktoré môžu byť nápomocné pri stavbe ďalších modelov. Rád som sa stretol so všetkými zúčastnenými, myslím, že spriaznené duše by sa mohli stretnúť aj častejše, nielen na oficiálnych slezinách, ale aj pri iných železničnofandovských udalostiach.

PS: Večer môžete očakávať menšie prekvapko, ktoré sa nepodarilo z časových dôvodov oficiálne odprezentovať na slezine. :lol:

K tomu jak často organizovat slezinu - 1x nebo 2x do roka. Z mého pohledu to je možné i vícekrát, to problém není. Jako problém vidím ale to že při příliš častém pořádání klesne výrazně počet účastníků protože pro mimopražské je to přeci jen časově a finančně náročnější než pro pražáky. Jako maximum bych viděl slezinu 2x do roka. K tomu druhému termínu - bylo by to v druhé půlce září což znamená domluvit to v baráku ještě před prázdninama. Abychom ale přání několika jedinců nevydávali za přání většiny tak by bylo vhodné zde vytvořit téma s hlasováním kde se mohou všichni vyjádřit. Takže pokud to někdo myslí vážně s tím aby slezina byla 2x do roka tak ať mi pošle SZ a domluvili bychom se na otázkách do hlasování.
Jinak jsme s Martensem rádi že jste s touto akcí spokojeni. Bez toho by to nemělo význam pořádat.

Za sebe musím prohlásit, že se mi na slezině moc líbilo. Nálada byla velmi přátelská.
Velký dík samozřejmě patří organizátorům.
Jako případná druhá slezina se u mě plně osvědčila ta letní v Bohumíně s kontinuálním přísunem jídla a pití. :D

Ahoj,slezina perfekt,seznámil jsem se s dalšímy lidmi co jsem neznal nebo znal jen z icq a fora.msts.cz .Hlavně se mi líbilo když pak večer na ubytovně na Zbyňka Šemoru vyhekl,"vy jste pan vedoucí ?" To byla hláška co mě opravdu za celou sobotu dostala a ostatní co spaly na ubytovně.Organizace byla skvělá,zajištěno bylo i občerstvení a neskutečně mnoho párků co tam ještě zůstalo.Už vím jak fotím špatně budovy,ale to mi Mates vysvětlil.Snad bude někdy další.Měj te se krásně Lukáš Mach

Ahoj
Mohu také konstatovat, že se slezina podařila, každý si odnesl domu, pěkné zážitky a dobré zkušenosti do práce na simulátoru. Za což byl určitě rád Tax, Mates a td. A pokud se divíte, proč se všichni tak smějí, tak za to může Pikkulin (v červeném tričku) za báječné forky na ti naše dva nešťastníky.
A další slezinu plánuje Deteiro na květen, jinak sem pro, aby se druhá slezina konala, někde na Moravě, ať je to s nákladama na slezinu vyvážené. Jinak zde u mě je také možnost sálu s občerstvením a i nocleh se tu také najde.

Doporučiji všem lidičkám zmiňujícím se o zorganizování jakékoliv sešlosti aby pro to nepoužívali výraz "slezina" neboť pak snadno dojde k záměně s tím co pořádáme s Martensem. Jsou z toho pak zbytečné nepříjemnosti. Jako konkrétní příklad může posloužit 3 slezina konaná v listopadu, jejíž organizaci spustil Václav právě nevhodně zvolenou terminologií.
Jinak nemám žádné námitky proti zorganizování čehokoliv kýmkoliv. POkud se lidi dokážou na něčem domluvit tak je to jen dobře.

Pawlik napsal:
...
Jako případná druhá slezina se u mě plně osvědčila ta letní v Bohumíně s kontinuálním přísunem jídla a pití. :D

Zdravím,
mohu potvrdit tvrzení předešlých přispěvovatelů,že slezina byla velmi zdařilou akcí.Jen lituji toho,že bylo třeba brzy odjet a že při cestě zpět se začalo za Pardubicemi smrákat a tak nešlo sledovat průjezd novou Chocní,rozvodím u Třebovic či novými traťovými úseku za Hoštejnem. :cry: No,snad to vyjde někdy příště. :)
Co se týče září,mohl bych se opět pokusit něco zařídit v Bohumíně.Vloni šlo sice víceméně o soukromou akci kdy bylo pozváno cca.30 lidí a nakonec se jich sešlo cca.10,ale bude-li zájem veřejný,poptal bych se i na možnost prohlídky depa v Ostravě.
Nejdůležitější ovšem je skutečnost,že kontinuální přísun lídla a pití by byl zajištěn v podniku Mini Bar / http://www.mubo.cz/index.php?sekce=3&rubrika=&t=1&filt_obor=9&firma=376&lang=cz / ,kde má má mamina tu čest pracovat jako kuchařka. :lol: Kapacita místnosti v prvním patře je cca.60 osob.Nocleh by si každý účastník dohodl jako minule v ubytovně hned vedle nádraží / http://www.hpfclean.cz/cz/ubytovani/ /.
No,nicméně září je daleko a tak bych dal někdy v červnu vědět,jestli se do toho pustím. :D

David

KimiR napsal:
Hlavně se mi líbilo když pak večer na ubytovně na Zbyňka Šemoru vyhekl,"vy jste pan vedoucí ?" To byla hláška co mě opravdu za celou sobotu dostala a ostatní co spaly na ubytovně.
Hold jsem asi vypadal důveryhodně. Mě zase překvapilo, když půl hodiny před odjezdem autobusu, kdy téměř všichni ještě spali, písknul jsem budíček, nástup na rozcvičku, (když už jsem byl pasován na vedoucího).....a představte si, my jsme ten autobus v klidu stihli.

Jinak chci ještě pochválit strojvedoucího Vindobony. Z Prahy odjížděl 10 minut opožděn, pak jsme něco nabrali couráním a zastavením do Velimi a v Kolíně jsme navýšili zpoždění na 15 minut. Na přestup v Brně jsem měl minut 8. Fíra zpoždění zkrátil a přijel do Brna dvě minuty před odjezdem mého přípoje. Takže cesta odsejpala bez zbytečného čekání v přestupních stanicích.
Ještě jsem se zasmál v lokálce, kde jsem se začetl do vánočního Grand expresu (čerstvě dodaného). Vychvalovali tam nově zavedené Brněnské expresy s nadstardantními službami, jako prodej novin a občerstvením. Když jsme cestovali tímto spojem do Prahy, tak jsem tak nadšené dojmy neměli a nadstandartní služby se nekonaly. Ve druhé třidě v umývárně nefungovala ani zásuvka pro naše notebooky. Pak přišla příjemná průvodčí, která s politováním oznámila, že zásuvka opravdu nefunguje, ale vedle v první třídě jsou funkční a nabídla nám, že si tam můžeme sednout, pokud nám nevadí maličkost, že v tom voze nefunguje topení. :D
Ale asi jsme na průvodčí udělali dojem a působili důvěryhodně, protože před Kolínem za námi přišla, že ji musíme zachránit, protože se za jízdy v našem voze otevřeli dveře a do vozu se hrnuly závěje sněhu. Tak jsem vykročil do chodby. Jenomže situace byla horší než vypadala. V prostoru dveří bylo kluziště. Ale průvodčí jsem uklidnil, že za chvíli bude vlak přibrzďovat na rychlost 40 (kopírujíc mou aktivitu Den blbec) a že zavření dveří zvládnu. Byla tam madla k držení, tak jsem dveře bez problémů zavřel. Cesta byla alespoň trochu akční. :D

Zbyněk Šemora napsal:
KimiR napsal:
Hlavně se mi líbilo když pak večer na ubytovně na Zbyňka Šemoru vyhekl,"vy jste pan vedoucí ?" To byla hláška co mě opravdu za celou sobotu dostala a ostatní co spaly na ubytovně.
Hold jsem asi vypadal důveryhodně. Mě zase překvapilo, když půl hodiny před odjezdem autobusu, kdy téměř všichni ještě spali, písknul jsem budíček, nástup na rozcvičku, (když už jsem byl pasován na vedoucího).....a představte si, my jsme ten autobus v klidu stihli.

Jinak chci ještě pochválit strojvedoucího Vindobony. Z Prahy odjížděl 10 minut opožděn, pak jsme něco nabrali couráním a zastavením do Velimi a v Kolíně jsme navýšili zpoždění na 15 minut. Na přestup v Brně jsem měl minut 8. Fíra zpoždění zkrátil a přijel do Brna dvě minuty před odjezdem mého přípoje. Takže cesta odsejpala bez zbytečného čekání v přestupních stanicích.
Ještě jsem se zasmál v lokálce, kde jsem se začetl do vánočního Grand expresu (čerstvě dodaného). Vychvalovali tam nově zavedené Brněnské expresy s nadstardantními službami, jako prodej novin a občerstvením. Když jsme cestovali tímto spojem do Prahy, tak jsem tak nadšené dojmy neměli a nadstandartní služby se nekonaly. Ve druhé třidě v umývárně nefungovala ani zásuvka pro naše notebooky. Pak přišla příjemná průvodčí, která s politováním oznámila, že zásuvka opravdu nefunguje, ale vedle v první třídě jsou funkční a nabídla nám, že si tam můžeme sednout, pokud nám nevadí maličkost, že v tom voze nefunguje topení. :D
Ale asi jsme na průvodčí udělali dojem a působili důvěryhodně, protože před Kolínem za námi přišla, že ji musíme zachránit, protože se za jízdy v našem voze otevřeli dveře a do vozu se hrnuly závěje sněhu. Tak jsem vykročil do chodby. Jenomže situace byla horší než vypadala. V prostoru dveří bylo kluziště. Ale průvodčí jsem uklidnil, že za chvíli bude vlak přibrzďovat na rychlost 40 (kopírujíc mou aktivitu Den blbec) a že zavření dveří zvládnu. Byla tam madla k držení, tak jsem dveře bez problémů zavřel. Cesta byla alespoň trochu akční. :D

No Zbyňku,gratulace,ještě to chce se dát na herectví a noví agent 007 bude na živu :lol: Lukáš Mach

Letošní sraz byl skvělý. Děkuji organizátorům. :salut:
Michal: Znovu se omlouvám za záměnu, hold chyba paměti :lol: .
Pikku, Hummus: Ještě jednou děkuji za tramvaje :)
Zdraví Beatlesák.

Letošní sraz se opět vydařil. Díky organizátorům i zúčastněným.

Zbyněk: Nepřeháněj, Vindobona měla na odjezdu +5 (maximálně +6). :D
Beatlesák: Tak zkus tu paměť zkontrolovat Memtestem. :lol: Nic se neděje, stane se.

Michal napsal:
Zbyněk: Nepřeháněj, Vindobona měla na odjezdu +5 (maximálně +6). :D
.
Nesmíš se dívat na pragotron, ale na hodinky. Pak si všimneš, že vždy píší o pět minut méně. Tohle nebylo nikdy jinak. Minule bylo napsáno 15 minut a odjíždělo se zpožděno 20 minut. Asi na to dráhy mají nějaký předpis. :D

Však to bylo podle hodin, ne pragotronu. Oni totiž stihli odvěsit a uklidit bastarda před odjezdem pendolina. Takže se zase tolik nezdrželi. Ale to máš jedno.

I já děkuji organizátorům za vydařenou slezinu, ikdyž jsem tam byl jen chvilku, tak to stálo za to.
Bohužel jsem musel brzo odejít, protože jsem měl v Praze ještě nějakou práci - nafotit Nové Spojení, natočit tratě mezi Pražskými stanicemi Holešovice, Smíchov, Vršovice atd, takže jsem pátek, sobotu i neděli strávil na kolejích.
Mimochodem v neděli jsem se šel ještě kouknout na slezinu, byl jsem tam pár minut po desáté, ale nikde nikdo, jakto?? :o

Stavitelxx napsal:
I já děkuji organizátorům za vydařenou slezinu, ikdyž jsem tam byl jen chvilku, tak to stálo za to.
Bohužel jsem musel brzo odejít, protože jsem měl v Praze ještě nějakou práci - nafotit Nové Spojení, natočit tratě mezi Pražskými stanicemi Holešovice, Smíchov, Vršovice atd, takže jsem pátek, sobotu i neděli strávil na kolejích.
Mimochodem v neděli jsem se šel ještě kouknout na slezinu, byl jsem tam pár minut po desáté, ale nikde nikdo, jakto?? :o
No jo, ty jsi zmizel úplně po Americku. Chtěl jsem s Tebou hodit řeč a ty nikde. V neděli jsme seděli v suterénu a klábosili u snídaně a u kafe. (Nahoře v sále se totiž nesmí drobit :D )
Já si myslím, když už stavíš v mých šlépějích, že jsme si mohli hodně říct. Například v Kolíně jsi použil úplně nevhodná návěstidla a naopak jsem slyšel, že máš do Poříčan návěstidlo originál.
Je to zvláštní, na každé slezině jsem se s každým stavitelem jen pozdravil, ale nikdy jsme se nesesedli a neřešili společné problémy. Mnohdy to nešlo časově, ale taková neděle nebo pozdější doba v sobotu, je na to ideální čas.
Tak snad za rok.

Bohužel jsem se nezúčastnil tohoto 4. srazu, ale muselo to být (podle Vašich reakcí) příjemné posezení ohledně hry MSTS. Ale čtu, že byste takových srazů v roce chtěli dělat více. Takový nápad se mi líbí, navíc, když ten další by mohl být někde na Moravě. Kdyby to tak bylo, tak bych se přimluvil za Brno.
Páč to mám kousek 8) a myslím, že Brno je pro takovéto setkání celkem ideální místo.

Back
Nahoře