Reskiny Dominik

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dominik
  • Datum začátku Datum začátku
Dnes jsem si pro Vás po delší době připravil opět jedno dílko. Jedná se o houkačku řady 742, za zpracování děkuji Jackovi. Download ZDE. Prosím, nejdříve si poslechněte a poté nainstalujte ;)

ČD B(249) 20-41 759 a ŽSSK Bc 59-41 201

a27fc518aad2463760439f7896ff1951.jpg 1f31d819586da85adefed2a4d8c54933.jpg
Dominik se po delší pauze vrací k tvorbě pro MSTS. Připravil pro vás skin vozu B(249) 20-41 759, DKV i dom.st. Plzeň. Dále oprášil skin lehátkového vozu ŽSSK Bc 59-41 201 DKV Košice z roku 2009, u kterého jsou upravené textury a nový alfa kanál. Stahovat můžete zde, v sekci Dominik.

Naposled editoval moderátor:
Pěkný podvečer,
což o to, skiny to jsou pěkné, ale co to ladění? Najbrtí Bčko:

Váha: 39t. Já mám u jiných Bček 44, 43 i 39t. Nevím, já ty konstrukční rozdíly v jednotlivých řadách vozů neznám. Jenže, když má 39 tun, tak proč je DerailRailForce ( 2.5*45t )? Sice větší polovina trainsetu má špatně naladěné brzdy, ale když už se jedná o jeden skin, to si to nemůžete zkontrolovat? Dobře, MsTS není od toho, abysme vykolejovali, ale jak tím pak chcete docílit té "reálnosti"? Ono je tam toho více, ale já ladění osobních vozl moc nehovím, takže si správností nejsem jist. Byl bych rád, kdyby mne někdo poučil o těch váhových rozdílech. Nebo se to počítá jako obsazenost vozu cestujícími? Neberte to jako buzeraci, jen oznamuji. Je mi jasné, že se najdou tací, kteří na mě hned vytasí bizarní argumenty, místo toho, aby se to jednoduše opravilo. :)

39 tun je váha prázdného vozu, 45 tun by pak odpovídalo na váhu vozu plného (6 000 kg / 80 míst = 75 kg / osoba). Jak je to s laděním, to příliš sloužit nemohu, ale předpokládám, že jde o správnou verzi.

To E499_2002: sám ladění nehovíš, sám nevíš, co má být správně, ale Dominik má vědět? Použil jeden ze standardních wagů od originál modelu. Dominik je skinař, já dělám web, tak co kdyby ses toho ujal, nastudoval si ladění a dal vědět, co je správně. Rád to naklonuji k ostatním vozům.
A taky to není buzerace. A ani bizarní argument. Jen se mi nelíbí, když má ještě někdo chuť něco pro nás, uživatele, tvořit, a to veřejně, dostane hned v první reakci "po čuni".

Vůbec to není buzerace. Říkám, že ostatním věcem nehovím. Tomuto zrovna ano. ;) Navíc jsem mu ho pochválil hned na začátek. Nebo to tam nevidíte? Vím, že je skinař, jen se na to ptám. Nic, smažte to, protože už to zase směřuje, tam, kam nemá.

Dlužno dodat poděkování Honzovi za ochotu a vstřícnost

Těšit se můžete časem na další kousky, po dvou operacích mám teď měsíc rekonvalescence v domácím prostředí... Pokud by někdo měl kvalitní fotodokumentaci na další vozy, budu rád.

Dominiku pěkný ,díky.U toho Béčka na jedný straně nějaký prase vylilo něco z okna,tak je vidět jak je to pěkně pocejbraný :D

E499_2002 napsal:
Pěkný podvečer,
což o to, skiny to jsou pěkné, ale co to ladění? Najbrtí Bčko:

Váha: 39t. Já mám u jiných Bček 44, 43 i 39t. Nevím, já ty konstrukční rozdíly v jednotlivých řadách vozů neznám. Jenže, když má 39 tun, tak proč je DerailRailForce ( 2.5*45t )? Sice větší polovina trainsetu má špatně naladěné brzdy, ale když už se jedná o jeden skin, to si to nemůžete zkontrolovat? Dobře, MsTS není od toho, abysme vykolejovali, ale jak tím pak chcete docílit té "reálnosti"? Ono je tam toho více, ale já ladění osobních vozl moc nehovím, takže si správností nejsem jist. Byl bych rád, kdyby mne někdo poučil o těch váhových rozdílech. Nebo se to počítá jako obsazenost vozu cestujícími? Neberte to jako buzeraci, jen oznamuji. Je mi jasné, že se najdou tací, kteří na mě hned vytasí bizarní argumenty, místo toho, aby se to jednoduše opravilo. :)

Já jsem to u wagů vždy psal do poznámky, aby v tom nebyl zmatek. Například:
Mass ( 43t )
comment (hmotnost prazdneho vozu 39t, obsazeni 50 os.)
Tohle je u B série 1974. B série 1984 má 40t prázdný, celkem tedy 44 t. Hmotnosti prázdných vozů jsou v katalogu os. vozů na parostroji. Obsazení jsem bral něco kolem poloviny sedících + stojících * 80 kg, jelikož MSTS neuvažuje proměnnou hmotnost vozidel a zdá se mi to reálnější než vozit jen prázdné vozy. A podle mě to, jestli u derailForce bude 2.5*45 nebo 2.5*43 je asi skoro jedno, neboť to je hodnota natolik vycucaná z prstu, že rozdíl dvou tun chování zásadně neovlivní.

Oprava textury

Dominik upravil na základě podnětů texturu na "najbrtím" B-čku. Můžete si stáhnout opravený balíček modelu.

OndraJ napsal:
Tohle je u B série 1974. B série 1984 má 40t prázdný, celkem tedy 44 t. Hmotnosti prázdných vozů jsou v katalogu os. vozů na parostroji. Obsazení jsem bral něco kolem poloviny sedících + stojících * 80 kg, jelikož MSTS neuvažuje proměnnou hmotnost vozidel a zdá se mi to reálnější než vozit jen prázdné vozy. A podle mě to, jestli u derailForce bude 2.5*45 nebo 2.5*43 je asi skoro jedno, neboť to je hodnota natolik vycucaná z prstu, že rozdíl dvou tun chování zásadně neovlivní.
Na dráze se bere u B 80místx80kg.Takže prázdný B většinou vážily 38t + 6t cestující bylo 44t.Bere se pouze počet míst k sezení.

Matýsek napsal:
Na dráze se bere u B 80místx80kg.Takže prázdný B většinou vážily 38t + 6t cestující bylo 44t.Bere se pouze počet míst k sezení.
Ano, pro různé výpočty se uvažuje jako "plný" (v dálkové dopravě) takový vůz, u kterého jsou obsazena všechna místa k sezení, u vozu B tedy 80. Jeden "normocestující" pak váží pro dálkovou dopravu 80kg, v případě příměstské dopravy a MHD 70 kg (ovšem tam se zase obvykle započítává obsazení i stojícími osobami). Těch 50 lidí v nastavení pro MSTS taky nepovažuji za plný vůz, ale je spíše jakýsi "odhad" průměrného provozního obsazení - sem tam nám budou jezdit rychlíky s vozy po 100 lidech, sem tam pojede vůz s 1-2 osobami v každém kupé atd. Přičemž z vlastní zkušenosti asi většina z vás ví, že i v případě opticky "plného" vozu je málokdy každé kupé obsazeno 8 lidmi (obzvláště u těchto vozů, kde nejsou oddělená jednotlivá sedadla).

OndraJ napsal:
Matýsek napsal:
Ano, pro různé výpočty se uvažuje jako "plný" (v dálkové dopravě) takový vůz, u kterého jsou obsazena všechna místa k sezení, u vozu B tedy 80. Jeden "normocestující" pak váží pro dálkovou dopravu 80kg, v případě příměstské dopravy a MHD 70 kg (ovšem tam se zase obvykle započítává obsazení i stojícími osobami). Těch 50 lidí v nastavení pro MSTS taky nepovažuji za plný vůz, ale je spíše jakýsi "odhad" průměrného provozního obsazení - sem tam nám budou jezdit rychlíky s vozy po 100 lidech, sem tam pojede vůz s 1-2 osobami v každém kupé atd. Přičemž z vlastní zkušenosti asi většina z vás ví, že i v případě opticky "plného" vozu je málokdy každé kupé obsazeno 8 lidmi (obzvláště u těchto vozů, kde nejsou oddělená jednotlivá sedadla).

Prostě se počítá 80kg na sedadlo a to jak v dálkové tak příměstské dopravě a nezapočítávají se stojící lidi. Je jedno jestli tam jede 1 cestující nebo 8 v kupé. Třeba u Bt nebo Bh je počet míst 88 tak se počítá 88x80=7040. Takže u Bt to bylo 38+7=45t a u Bh 40+7=47t a ten vůz může být klidně prázdný. To se počítá do váhy vozu, ale když se jede jako souprava tak se počítá pouze těch 38 nebo 40t tam se lidi nepočítají. Jak tam zmiňuješ ty stojící lidi tak to se mělo dělat tak, že když byl vlak plný i stojících cestujících, tak se ty cestující započítaly dvakrát.

ČD A 19-41 088 a BDbmsee 82-70 093

Dominik pro vás připravil dva nové skiny z DKV Plzeň, dom.st. Cheb, a to A 19-41 088 v "najbrtu" a BDbmsee 82-70 093 "polomáčený". Hledejte zde.
726a0de06f0cc550cb3f105c632877f9.jpg d944e1168c6b528f146983f1c43622b5.jpg

duuso napsal:
Tie skiny sú pekné, dobrá práca. Poteší hlavne Bdbmsee, tých je málo.
Plně souhlasím s Duusem, zato áček, béček v Najbrtu je hafo, neuvažuje někdo i o Jídelních vozech do Najbrtu? Celkem by se šikly do aktivit.;)
Dan

Dan J. napsal:
duuso napsal:
Tie skiny sú pekné, dobrá práca. Poteší hlavne Bdbmsee, tých je málo.
Plně souhlasím s Duusem, zato áček, béček v Najbrtu je hafo, neuvažuje někdo i o Jídelních vozech do Najbrtu? Celkem by se šikly do aktivit.;)
Dan
Presne tak. A ešte 230 ČDC v nátere Cokoliv...

Back
Nahoře