Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
754 067 napsal:
Nezobrazují se mi zprávy. Nastavil jsem je pro povinné zastavení, ale vlak zastaví a žádná zpráva se nezobrazí. To povinné zastavení platí jen pro lokomotivu nebo pro celou soupravu? A může trafiic tu zprávu zrušit, kdž na ni najede první? Nebo, kde je chyba?
Nestačí jen zatrhnout povinné zastavení, ale také adekvátně zvětšit kružnici tohoto bodu, aby se hráč do tohoto bodu strefil. Vybaví to čelní lokomotiva, ale při změně stanoviště se vše přeskládá a pak platí například poslední vůz při sunutí. Nutné vyzkoušet. Pak zapsat do aktivity ze kterého stanoviště se má šibovat.
Také je nutné nastavit správnou aktivační úroveň. Pokud přes tohle místo pojedu vícekrát a potřebuji, aby tento bod byl aktivní například až tudy pojedu naposledy, musím dát aktivační úroveň 0, aby se tento bod omylem nevybavil dříve. A až pojedu poslední pendl, tak například při nějaké jiné hlášce dám společně i zvýšení aktivační úrovně o 1 a pak místo zastavení bude aktivní.
Traffic úkolové body nevybavuje.

Díky za vysvětlení. Pro změnu mám teď jiný problém.
Stojím ve stanici a mám volno, ale přede mnou má jet osobní vlak, který má stůj. A z druhého směru má přijet rychlík, který též čeká, než projedu já. Jak to udělat, abych já měl stůj a oni volno a já projel jako poslední?

754 067 napsal:
Díky za vysvětlení. Pro změnu mám teď jiný problém.
Stojím ve stanici a mám volno, ale přede mnou má jet osobní vlak, který má stůj. A z druhého směru má přijet rychlík, který též čeká, než projedu já. Jak to udělat, abych já měl stůj a oni volno a já projel jako poslední?

Podívat se do jinných aktivit jak je to uděláno tam kde to funguje a opisovat.
Jinak obecně VČAS obsadit úsek za tvým návěstidlem servisem který zmizí až když máš jet podle JŘ ty.

Chtěl jsem se zeptat,jestli se už někdo setkal v editoru aktivit s hláškou "selhalo uložení trasy",pokud ano co to způsobuje,ještě se mi to nestalo a vidím to poprvé.díky

Znamená to špatně nadefinovanou trasu. Někde si si s ní hnul u vyhybek a porušil tím návaznosti - udělal trasu neprůjezdnou.

Ahoj, mám dotaz. Fórum jsem prohledal nicméně při jeho obsáhlé velikosti možná tento dotaz už padl jen o něm nevím. Pokud tak bylo učineno, tak mne prosím omluvte.
Jak docílímv editoru úkolu aby traffic odpojil vagony objel si je a připojil je zpátky? Tedy aby provedl přepřah? Vyděl sjem u Šemory v aktivitě Den blbec jak mašina v olomouci odpojí vozy a odjíždí sama. Nicméně po všemmožném klikání jsem nic tomu podobné nenašel. Děkuji.

Tak to chceš od MSTS sci-fi ... tato možnost v simulátoru nikdy nebyla a není ... Den blbec už si nepamatuji, i když jsem si ho projel, ale nejspíš to tam má Zbyněk tak, že přijedeš jako hráč do stanice, kde stojí jakoby celá souprava, ale věř, že jsou to vozy a extra sólo loko, která v době, kdy jsi ve stanici, od vlaku odjede.

No ten vlak ololo mne projížděl, a stavěl ve stanici, je možné že ho nechal zmiznout a pak postavil znovu a zvlášť loko a zvlášť vozy. Teď už tedy vím, že jsem se trápil hledáním zbytečně. Děkuji za informace.

Jak nastavím v editoru, aby aktivita neskončila nástupem cestujících, ale až při dojetí na určené místo?

754 067 napsal:
Jak nastavím v editoru, aby aktivita neskončila nástupem cestujících, ale až při dojetí na určené místo?
Doufám že mě ostatní nebudou kamenovat, ale osobně bych ten vlak posunul až za stanici na to určené místo, kde jsi ty. Takhle je to řešeno v mnoha aktivitách, namátkou třeba EC 177 od Poisona (ať mě Poison nekamenuje, pokud tomu tak není).
Oprava: osobně bych trasu vlaku posunul až za stanici na určené místo, kam chceš ty.

Naposled editoval moderátor:
Pepa z Nuslí napsal:
754 067 napsal:
Doufám že mě ostatní nebudou kamenovat, ale osobně bych ten vlak posunul až za stanici na to určené místo, kde jsi ty. Takhle je to řešeno v mnoha aktivitách, namátkou třeba EC 177 od Poisona (ať mě Poison nekamenuje, pokud tomu tak není).
Oprava: osobně bych trasu vlaku posunul až za stanici na určené místo, kam chceš ty.

Ahoj Pepo z Nuslí. Ach jo, no to jsi to opravil, protáhnout trasu nestačí, v AE je třeba udělat toto: utevřít okno událost jako úloha a smazat událost Základní událost - zastavit na konci..., smažeš jí klokem na onu událost pravým myšítkem a dáš smazat. Be z tohoto smazání můžeš protahovat trasu do kam chceš :D, ale aktivita ti skončí vždy v poslední stanici po výstupu cestujících.:D:D
Dan
Edit:
A jak tak koukám, po včerejším pivku bych taky potřeboval opravu, bo tam mám překlepů jak cyp.:twisted::D:twisted:

Dan J. napsal:
Pepa z Nuslí napsal:
754 067 napsal:

Ahoj Pepo z Nuslí. Ach jo, no to jsi to opravil, protáhnout trasu nestačí, v AE je třeba udělat toto: utevřít okno událost jako úloha a smazat událost Základní událost - zastavit na konci..., smažeš jí klokem na onu událost pravým myšítkem a dáš smazat. Be z tohoto smazání můžeš protahovat trasu do kam chceš :D, ale aktivita ti skončí vždy v poslední stanici po výstupu cestujících.:D:D
Dan
Edit:
A jak tak koukám, po včerejším pivku bych taky potřeboval opravu, bo tam mám překlepů jak cyp.:twisted::D:twisted:
Jo Dane máš pravdu jako vždy, nějak jsem si to neuvědomil.

Takže po dlouhé době se hlásím, tvořím novou aktivitu a mám problém. V Lovosicích mám blokování servisem, v 10:05 bych měl mít volno, ale bohužel se mi nevybaví, používám servis pro blokování, neví někdo v čem dělám chybu?
A další problém se vyskytnul; v Ústí nad Labem, přijíždím do nádraží k druhému nástupišti a už tam mám nachystaný reverzní bod pro posun, který udělám po výstupu cestujících, je tam hláška, ale ta hláška se zobrazí hned když vjedu na to místo, jak to ošetřit? děkuji Pepa
Abych byl konkrétní: Po výstupu cestujících odpojím loko od zbytku soupravy, jedu s ní na Děčínské zhlaví a po změně směru jízdy přejedu po druhé koleji na tu kolej, po které jsem vjel do nádraží, tam by se mi měla zobrazit hláška "Mašinka od R606 posun na vozy povolen", bohužel se zobrazí už když vjíždím do nádraží s vlakem.

Pepa z Nuslí napsal:
...A další problém se vyskytnul; v Ústí nad Labem, přijíždím do nádraží k druhému nástupišti a už tam mám nachystaný reverzní bod pro posun, který udělám po výstupu cestujících, je tam hláška, ale ta hláška se zobrazí hned když vjedu na to místo, jak to ošetřit? děkuji Pepa
Nejsem sice žádný aktivitář,ale i tak bych asi řekl(napsal:D),že to půjde ošetřit pouze tak,že se zastaví před místem,kde je umístěna hláška.
Teď mi to došlo. V editoru je cosi jako událost závislá na čase. Tak tam vložit tu hlášku na určitý čas.

Pepa z Nuslí napsal:
Abych byl konkrétní: Po výstupu cestujících odpojím loko od zbytku soupravy, jedu s ní na Děčínské zhlaví a po změně směru jízdy přejedu po druhé koleji na tu kolej, po které jsem vjel do nádraží, tam by se mi měla zobrazit hláška "Mašinka od R606 posun na vozy povolen", bohužel se zobrazí už když vjíždím do nádraží s vlakem.

Při nastavení události Nástup cestujících lze nastavit více událostí = pro svoji událost nastav Zobrazit zprávu. Zpráva se zobrazí po výstupu cestujících ;)
Teď když to čtu, tak koukám, že jsem napsal blbost :D Nastav aktivační úroveň události na hodnotu 0, u události nástup cestujících nastav Zvýšení aktivační úrovně o 1 - tím se ti hláška nespustí a aktivuje se až po výstupu

Dobrý večer,
mám problém s hláškama. Dělám aktivitu a mám tam už docela dost hlášek u kterých mám aktivační úroveň 1. Potřebuji ale zvýšit aktivační úroveň na 2, aby se mi nezobrazovala událost, která se má zobrazit až pojedu na stejné trase zpět. Dám událost závislou na místě tam zadám zvýšit aktivační úroveň o 1, ale chce to po mě závěrečnou událost a s tím už si nevím rady. Předem díky za pomoc.

Plecháč napsal:
Dobrý večer,
mám problém s hláškama. Dělám aktivitu a mám tam už docela dost hlášek u kterých mám aktivační úroveň 1. Potřebuji ale zvýšit aktivační úroveň na 2, aby se mi nezobrazovala událost, která se má zobrazit až pojedu na stejné trase zpět. Dám událost závislou na místě tam zadám zvýšit aktivační úroveň o 1, ale chce to po mě závěrečnou událost a s tím už si nevím rady. Předem díky za pomoc.
Ahoj!
Cituji Zbyňka Šemoru (na této stránce první příspěvek):
Pokud přes tohle místo pojedu vícekrát a potřebuji, aby tento bod byl aktivní například až tudy pojedu naposledy, musím dát aktivační úroveň 0, aby se tento bod omylem nevybavil dříve. A až pojedu poslední pendl, tak například při nějaké jiné hlášce dám společně i zvýšení aktivační úrovně o 1 a pak místo zastavení bude aktivní.

a drobný dotaz: používáš loose consisty?

Back
Nahoře