Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Pekný deň všetkým,
potrebujem poradiť alebo objasniť jeden problém pri tvorbe aktivity. Tvorím aktivitu už asi 3 týždeň a mal som problém spraviť obrat súpravy v stanici Praha Smíchov v trati BP. To sa mi už podarilo. Problém je ale v tom, že cd servis, ktorý mi drží STOJ na návestidle na prvom nástupišti sa inak správa v editore aktivít a v samotnej aktivite. V editore aktivít mi servis "mizne" 14:49:58 kdežto v aktivite už 14:46:20. Absolútne mi to je záhodou kde je príčina. Jedine, čo som v aktivite spravil tak je, že som ju uložil pri vchode na Smíchov a medzi Vyšehradom a vchodom na Smíchov použil pri jazde timeacceleration. Už ozaj neviem kde môže byť zádrhel.

Dúfam, že som problém opísal zrozumiteľne :)
Za pomoc vopred ďakujem

Problemy ( TRAT 310) scena (MOs 3560 GVD 1997) Ahoj všem) Já jsem z Ruska) běží ve své skladby a skriptů na lstivý)) Ale některé stránky nefungují ... a nemohu najít přidat! Zajímá vás, co tady je (750.103-4 - web J. Brabec cd_B \ CD_B_74.wag cd_753384 a všechny dodatky na stránkách J. Brabec (budu rád, mluvit na ICQ o Add-ons)

Přece jenom ten google překladač není úplně perfektní :D.

В конце концов, Google переводчик не является совершенным :D.

vím)) ale já nejsem přes Google později jsem www.translate.eu))), jak jsem si)) by mohl pomoci s doplňky? velmi potřebný a stále CDvagDa-k))

Zdravím, ospravedlňujem sa ale opäť trocha pootravujem s problémom.

Potrebujem v aktivite nasimulovať predchádzanie vlakov. Konkrétne ja (osobný vlak) prichádzam do stanice Malá Lodina od Košíc (Trať 321) o 16:24 a mám tam pobudnúť 8 a pol minúty, viď obrázok (zelená koľaj). Po vedľajšej koľaji ma má o pár minút predbehnúť rýchlik z Košíc, ktorý pokračuje ďalej na Margecany takisto ako ja. Začal som teda umiestňovať blokovacie servisy. Prvýkrát som umiestnil servis za odchodové návestidlo vyznačené modrou šípkou, lenže to dopadlo fiaskom keďže som uviazol na vchodovom návestidle na košickom zhlaví... Niekde tu na fóre som našiel, že v tomto prípade treba dať servis až za ďalšie návestidlo. Tak som ho presunul tam (červená šípka).

Lenže keby mal servis zostať tam, blokoval by aj rýchlik, ktorý ma má obehnúť a to nechcem. Urobil som to teda tak že blokovací servis na červenej šípke blokuje od 16:22 do 16:26 a potom zmizne. Ja sa dostanem do stanice a rýchlik BY NEMAL byť blokovaný. O 16:25 vyjde na trať ďalší servis (modrá šípka), ktorý ma blokuje do 16:32. Ešte poznámka – rýchlik vychádza na trať ešte skôr ako ja. Teoreticky by som mal čakať v stanici a on ma obehnúť, lenže....

Prídem do stanice, mám návesť stoj na odchodovom. Asi po troch minútach príde do stanice aj rýchlik ale má návesť stoj a mne na návestidle naskočí návesť voľno. Skúšal som všelijako posúvať časy servisov, trasy servisov, no stále sa to správa rovnako. Ešte snáď dodám, že aktivitu oba vlaky (hráč aj ten rýchlik) začínajú v Košiciach, hráč ma odchod o 15:56 a rýchlik o 16:07 a práve v Malej Lodine sa majú obiehať.

Keby mi niekto vedel poradiť, bol by som rád. Ako sa poznám určite robím niekde nejakú banálnu chybu, ktorú prehliadam. :(

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://dpmr.wbl.sk/msts.bmp

to 5211:
Pokud se na to tak zběžně koukám, tak by bylo nejlepší asi toto řešení:
Ty servisy vyhoď a dej ve stanici dva otočné body. Tím se zaručí správné předjetí chod aktivity a poté co se rozjedeš tak by se měla barva změnit na zelenou.

to 5211: Řešení by mělo vypadat asi takto ( na této i jiných tratích odzkoušené )
1, Správně umístěný blok za návěstidlem na trati - ano, blokuje jak tebe tak rychlík který tě má předjíždět.
2, Ve chvíli kdy už bezpečně!!! projedeš za vjezdové návěstidlo nastartuješ servis který bude blokovat pouze tvoje odjezdové návěstidlo. POZOR - ve chvíli kdy budeš tento servis startovat musí už být vlak který tě předjíždí na trati a musí si zabírat svojí trasu.
3, Ve chvíli kdy už je najetý servis který blokuje tvoje odjezdové návěstidlo, ukončíš servis blokující návěstidlo na volné trati. Dle mých zkušeností se mi osvědčil rozdíl tak 15-30s.
4, V této chvíli by se mělo na hlavní koleji postavit odjezdové návěstidlo pro předjíždějící vlak na volno.
Samozřejmě se ještě vyskytují občas drobné problémy které se dají vyřešit například průjezdem neviditelného vlaku ( tato metoda je popsaná výše Jackem ). Ale dle mých zkušeností tento postup funguje na 99%.

Připojení vozů

Ahoj všem,
i když mám první svou aktivitu za sebou a čekám jen na zveřejnění, chci se zeptat na jednu věc. Tento případ nastal v mé první a chci jej použít i teď v mé právě tvořené aktivitě.
Druhá věc, na jiných PC uživatelů, kteří mi aktivitu testují, se toto chová korektně.
Věc: po připojení vozů na soupravu chci, aby se hráči zobrazila hláška, kterou vyvolám úlohou o připojení vozů a zároveň zvýšením aktivace pomocí pozičního bodu v daném místě.
Jak vidno u jiných uživatelů korektní zobrazení při dotyku spřáhel, u mě bohužel se hláška zobrazí až při přechodu na druhé stanoviště v loko.
Věděl by někdo, proč mně se tato situace nechová korektně a jiným (více zkušeným uživatelům) ano?
Jsem z toho rozladěn a asi bych to neřešil, ale potom se musím ujišťovat, že je vše v pořádku u druhých.
Kdyby někoho něco napadlo, dejte vědět. Budu vděčný za jakoukoliv prima odpověď.
;)

že ti na rovnakej trase štartujú dva servisy naraz. Alebo ak ti na danej trase stojí jedna súprava a na tej istej trase ti štartuje ďalší servis.

Napr. Hráč Ex 221 stojí vo Zvolene na koľaji 18. a počas toho ako tam stojí štartuje napr. servis Zr 1846 a tým pádom ti píše toto. Snáď si ma pochopil :D

aha ok ale ja potrebujem z Košíc viacero súprav a musia ísť po rovnakej kolaji na žilinu :D ale začiatky som im dal na iných kolajach v Košiciach

No ak by si im dal začiatky na iných koľajách tak by ti toto nepísalo. v AE si spusti simuláciu a uvidíš v ktorom čase ti ukáže túto hlášku a skontroluj si traffic.

Zdravím, pri tvorbe aktivity som narazil na čudné správanie simulátora. Je normálne, že ak prídem do stanice, kde mám posunovať mám v hre inak postavenú trasu ako som ju definoval v AE? Pri každom spustení aktivity sa výhybky prehadzujú úplne inak ako je nadefinovaná trasa. Už som skúšal aj upravovať trasu, posúvať RB ale stále sa to správa rovnako. Trať 321.

Niečo podobné sa mi stalo pri tvorbe aktivity Šichta s 183. Skús cez inkriminované miesto nechať prejsť súpravu zostavenú z vozidiel servis4 dostatočne dlhú, aby zabrala všetky potrebné výhybky naraz. Začiatočný bod daj tesne pred výhybky. Trasu mu nadefinuj tak, ako potrebuješ aby bola postavená trasa pre hráča, ukonči ju za výhybkami a začiatočný čas daj chvíľu predtým ako tadiaľ prejde hráč. Stačí aby sa tam objavila len na zlomok sekundy a malo by to fungovať.

Lukash: Ďakujem za radu, vyskúšal som to, no nepomohlo. V tomto prípade som sa rozhodol pre zmenu scenára, inak by ma trafil šľak pri tvorbe. :D

Back
Nahoře