Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím
Mám takový problém . Přijel jsem s vlakem (modrá) na 3 kolej , odpojil jsem lokomotivu a chci objet soupravu (zelená trasa ) , ale když projíždím přes 1 kolej , tak se mi nepostaví odjezdové navěstidlo, ať dělám co dělám . A zkoušel jsem protáhnout posun ,až za další hlavní návěstidlo. Nevíte čím by to mohlo být ???
Předem Děkuji za odpověď .

dm-1113315895245.png
[/URL][/img]

Naposled editoval moderátor:
A máš už aktivitu(trasu) udělanou dál? Mě to tohle dělalo, když jsem ještě neměl nadefinovanou cestu po připojení vozů, nebo když jsem ji měl moc krátkou. Pokud to nebude tohle, tak bohužel nevím:(

Zdravím, mám takový problém při tvorbě aktivity. Vezu rychlík z ValMezu do PHY, v České Třebové mě má předjíždět spožděný expres. V tom by problém ještě nebyl, na odjezdu je Stůj, expres má postaveno z 2. nástupiště 1.koleje...já stojím na prvním nástupišti. Expres přijede, po minutovém pobytu zabere a valí ku Praze. Já čekám až se mi postaví. Jakmile se tak stane, dávám do výkonu, ovšem zde je ten kámen úrazů...souprava se rozjede cca na 2 km/hod a v tom to spadne. Neví někdo čím by to mohlo být? Díky ;)

Podívej se, která souprava se ti v tuto dobu načítá. V ní bude zřejmě nějaký problém.

Zdravím, chtěl bych se zde zeptat někoho zkušeného na jeden problém s editorem aktivit. Když si totiž chci vytvořit CONy (používám klasicky trainstore, takže tam dávám vše zpět do MSTS, abych tam měl vše) .. a když pak otevřu editor, tak se to celé odporoučí k šípku....no ale když si pustím jen nějakou aktivitu a mám tedy k dispozici je ty daný vlaky tak pak editor jede dobře. Je tam tedy problém asi s nějakým modelem či skinem, který to shazuje že? (trať BP) .....Dřív mě to nezlobilo, tak se chci zeptat. Díky za rady V.

vasek-l napsal:
Zdravím, chtěl bych se zde zeptat někoho zkušeného na jeden problém s editorem aktivit. Když si totiž chci vytvořit CONy (používám klasicky trainstore, takže tam dávám vše zpět do MSTS, abych tam měl vše) .. a když pak otevřu editor, tak se to celé odporoučí k šípku....no ale když si pustím jen nějakou aktivitu a mám tedy k dispozici je ty daný vlaky tak pak editor jede dobře. Je tam tedy problém asi s nějakým modelem či skinem, který to shazuje že? (trať BP) .....Dřív mě to nezlobilo, tak se chci zeptat. Díky za rady V.

Řekl bych že problém bude nejspíš v parametru spouštění editoru (:editory:
train.exe" -toolset -mem:512

místo 512 můžete zkusit i 1024, dle RAM u vašeho PC

Asi to vážně bude spíše tou velikostí trainsetu, protože když jsem to různě přehazoval tak 11Giga mi to nevzalo ale těch 9 mi to ještě vezme. Ten parametr jsem zkoušel a bohužel změna žádná.

Consisty musíš tvořit v jiném programu. Tvůj problém může být opravdu velikost trainsetu nebo třeba i chybějící závorka v některém eng/wag, což žádný program bohužel neodhalí.

Tak před půl rokem, když jsem udělal svou poslední aktivitu a mezitím se mi trainset obohatil o nějaký ty giga a teď když mám zas spoustu času a chci zas tvořit, tak mě to vždy vykoplo k billovi. Vyhodil jsem už z trainsetu i ty vadný... Nicméně je to tou velikostí. 11,7Giga je moc ale těch 9,6 dál sem to nezkoušel to vezme. Tak se spokojím s tím, že prostě z trainsetu vyhodím vždycky co nepotřebuju a už tvořím dál ;) .... sem se zas rozepsal :D

vasek-l napsal:
Tak před půl rokem, když jsem udělal svou poslední aktivitu a mezitím se mi trainset obohatil o nějaký ty giga a teď když mám zas spoustu času a chci zas tvořit, tak mě to vždy vykoplo k billovi. Vyhodil jsem už z trainsetu i ty vadný... Nicméně je to tou velikostí. 11,7Giga je moc ale těch 9,6 dál sem to nezkoušel to vezme. Tak se spokojím s tím, že prostě z trainsetu vyhodím vždycky co nepotřebuju a už tvořím dál ;) .... sem se zas rozepsal :D

Vašku,
teď se tak zamýšlím nad tím, co tady píšeš, ale rozhodně bych nepovažoval 11 GB za nějaký extra obsáhlý trainset.
Mám něco kolem 13 GB a to nepočítám vozidla ČSD, která jsem odstranil, protože toto období nejezdím a ani netvořím, ale mám je v jiném trainsetu a ten je 23 GB. A obojí funguje naprosto korektně.
Jak zde kluci psali výš, asi bych prohnal celý trainset nějakým z kontrolních programů. A pokud chyby neukáže, asi bude chyba někde jinde.

aha tak velikostí to asi nebude, když to tak čtu :D ...jj zkusím to teda zkontrolovat to jsem nedělal. Jen sem postupně přidával modely podle řad dokud sem nenarazil na chybu a ty jsem pak vyhodil (byli tři) ... no a pak sem to rozdělil do tří složek po čtyřech giga. Ty samostatně jeli korektně, pak i když jsem dal dohromady dvě složky, ale s tou třetí už to spadlo.
Nic zkusím to projet tím programem. :-)

Zkus určitě jak COnbuilder, tak i Convoi.
Nevím, jaké mají zkušenosti ostatní uživatelé, ale mně někdy vyhodí Convoi jiné chyby, než Conbuilder a naopak.
Ale teď to neznám po důsledném úklidu, takže rozhodně mohu doporučit tu kontrolu, ať můžeš vyloučit chyby ve vozidlech a vagonech.
Tedy ty, které odhalí. Jsou potom ještě ty, o kterých zde již bylo psáno a ty se bohužel projeví až ve hře.

Jen bych doplnil, že oprava trainsetu tak, aby se to líbilo i Convoi, může trvat i měsíc. My s Mírou moc dobře víme, o čem je řeč :D

Pavlík napsal:
Jen bych doplnil, že oprava trainsetu tak, aby se to líbilo i Convoi, může trvat i měsíc. My s Mírou moc dobře víme, o čem je řeč :D

Víme, 6 týdnů mých 11 GB, ale pracoval jsem do toho.
Pavlík měl volňáska, tak to šlo rychleji při dvojnásobné velikosti.
Ale myslím si, že se oba shodneme na tom, že Jarinův nápad mě k tomu dokopat před rokem byl k nezaplacení.:-P

Back
Nahoře