Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Nastavený výkon 100, počáteční rychlost=maximální rychlost v místě start bodu. Možné to je, ale někdy (u některých vozidel a jejich nastavení) se prostě na rychlost vyšší jak 120km/h nedostaneš, naopak momentálně jedu na polské CMK Route aktivitu kde třičvrtiny trasy jedu za vlakem EIC v jehož čele je Jirkův Husarz, já s EP09 jedu max. traťovou rychlostí a on mi stíhá ujíždět, což se mi na CZ tratích nikdy moc nedařilo a musel jsem kombinovat s opětovným vkládáním traffic vlaku.

Zkus toto: (z jiného vlákna)
Otevři si v texťáku soubor xxx.con který definuje onen vlak (traffic)a najdi si tento údaj:
MaxVelocity ( 30.55556 1.00000 )
Ten první údaj je maximální rychlost v m/s, ten druhý jsem nezjistil a tak jej nechávám tak. Z výše uvedeného vyplývá, že např. pro loko 350 činí tento údaj 44.44444 ( 160 : 3,6 = 44,44444 ).

Srandik32 napsal:
Zkus toto: (z jiného vlákna)
Otevři si v texťáku soubor xxx.con který definuje onen vlak (traffic)a najdi si tento údaj:
MaxVelocity ( 30.55556 1.00000 )
Ten první údaj je maximální rychlost v m/s, ten druhý jsem nezjistil a tak jej nechávám tak. Z výše uvedeného vyplývá, že např. pro loko 350 činí tento údaj 44.44444 ( 160 : 3,6 = 44,44444 ).

Po tejto úprave som z toho trafficu dostal 140 km/h.

Tak som otvoril con. kde mám len 380-tku a odtial som odkopíroval MaxVelocity ( 55.55556 1.00000 )

Po tejto úprave som z toho dostal 175 km/h :D

Tak som použil starú dobrú metódu pokusu a omylu a zistil som, že ak chcem aby mi traffic išiel 160 musel som do con.u dať takýto údaj: MaxVelocity ( 51.00000 1.00000 )

Už len vyriešiť tie otvorené dvere na prvom vozni :)

Len otázka. Veď rýchlosť vlaku trafficu sa dá nastaviť nie? (Počátečná rýchlosť)

Zdravím, tak nakoniec jeden problém som našiel . Viete mi povedať zloženie výlukového vlaku? (napr: EDK300+.... vobec neviem v akom zložený chodia.. :( ) Ďakujem

Zdravím,
chci se zeptat na dosah v metrech při události závislé na místě,prostě poziční bod.Dosah dám např.50m.Ale teď vlastně nevím jestli je to od středu kružnice,jako poloměr těch 50m anebo je to celkový průměr kružnice?Určitě se tím taky dají měřit vzdálenosti ohláškování,třeba při posunu.Díky.

Je to průměr toho kruhu, vzdálenosti při posunech měřím pomocí vložení posunující soupravy jako loose consist a s tím si šoupu po koleji a podle toho vložíš hlášku, pak jej jednoduše smažeš. Jinak ověřit by sis to mohl třeba u peronu, který má 100m, když vložíš událost s dosahem 100m mělo by to být +- přes celý peron.

Zdravím pánové!
Už si nevím rady, tak Vás -zkušené matadory aktivitáře- poprosím o radu!
Tvořím aktivitu BP 87 a po příjezdu z vršovic na prahu hl.n. (zkoušel jsem 5. a 4. perón) na mě má zálohová žehlička nasadit lůžko (už se tu probíralo něco podobného). Učil jsem se tuto situaci nastavit na jiném nádraží a vše funguje ok, ale při pokusech toto aplikovat na hlaváku mi žehlička vždy zastaví na angličanu (trasu mám nastavenou od tunelu za vjezdem,aby traficu nebránilo žádné STŮJ) a to jak v AE v simulaci, tak v reálu. Zkoušel jsem posouvat i trasu, ale totéž se mi stane o výhybku dál, jediné řešení je dát trasu za poslední výhybku skoro až k mé soupravě, ale to už mi je pro celkovou atmosféru k ničemu... :( Řešil někdo už podobný problém? pokud to lze vyřešit, prosím, jak?
Vím, že pro msts jsou taková řešení zbytečné složitosti, jde mi ale o aktivitu co nejvěrnější reálu....

Já se s tím osobně taky pral, přesně si nepamatuju, ale Žehličku s přídavkama jsem dal až za poslední výhybku. Měl jsem šestivozovej rychlík, takže dozadu vidět ani nebylo.

Přesně, já u aktivity R 610 Ohře taky házel na konec lehátko a dával jsem žehličku až za výhybku, samozřejmě, že jsem si jí postavil do tunelu, kde jsem jí při příjezdu míjel, pak bych jí poslal až k výhybce, kde zmizne ve chvíli, kdy naskočí znova za výhybkou k najetí na hráče, jen tak to přeskočí a pokud to nebudeš sledovat (jsi fíra nemáš co čučet na konec vlaku ;-) ) tak to docela jde.

poison napsal:
Přesně, já u aktivity R 610 Ohře taky házel na konec lehátko ........jsi fíra nemáš co čučet na konec vlaku ;-) ) tak to docela jde.

No, tak todle řešení jsem měl připravené jako krajní... :( Nu škoda... ale, že jinde servis přes výhybky přejede?
Jinak díky!

Určitě přejede. Teď dotvářím aktivitu, kde ti servis blokuje odjezd a navíc pouští před tebe rychlík. A protože to bylo ve stanici, kde to nebylo možné udělat systémem návěstidlo - výhybka (klasická trasa), tak jsem to udělal přes výhybku, jenže obráceným směrem.

Zdravím, nevíte, co se mohlo stát, když jsem měl vytvořenou aktivitu, která šlapala dobře, po spuštění do hry žádný problém a když jsem ji dodělal, tak se po 11 vteřinách kousne a nejde s tím nic udělat, než z toho přes správce souborů ven? Proč se to po 11 sekundách seklo? Už nevím, co s tím a trafficem ve stanici to není. Díky přítelé

Mě se stalo teď toto: Blokuju si servisem2 jeden vlak. Ale ten servis by měl stát (nadefinoval jsem tam 1200 s, což postačuje), jenže, ten mi dojede na vyčkávací bod a zmizí. Neví někdo co s tím???

Back
Nahoře