Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Trasa servisu má být od bodu dostatečně dlouhá, mám dojem 2 cm na maximální přiblížení. Nebo mu dáš reverz a pošleš zpět pokud je krátká. Základy pro začátečníka ne pro Pepu.
Co se táká napojení v zásadě musi najet už na tvé koleji. I vyhybka je jako semafor, tedy pokud najíždí na obsazenou na nejblišší vyhybce se zastaví.
Tedy mám trafik č. 1, který míjím při nájezdu k nástupišti a pak mám trafik č. 2 co najede u mě, tady bacha kde stojím, tedy dostatečně dlouhá trasa.
Pánové kdo jste poblíž Prahy, prosím Vás o naštěvu, abych vysvětlil. Vesměs tam budem všici aktivitáři, tudy bych bral cíl konverzace.

alcapone napsal:
...
Pánové kdo jste poblíž Prahy, prosím Vás o naštěvu, abych vysvětlil. Vesměs tam budem všici aktivitáři, tudy bych bral cíl konverzace.

Ahoj,
no s tim najížděním jsem to vzal a rozdělil servis a najede na mě v pohodě, ale když definuju vlak, který má vjet nebo odjet z vršovic na krč a já jedu z onj, tak mi ty vlaky neprojedou kolem návěstidla, když změním trasu, tak ani přes výhybku, jako by byla jejich cesta obsazená, ale není... Jediné co, tak moje trasa je vedená přes odvratné výhybky... Pokud jde o setkání, není problém, jsem z prahy...

Zdravím, poradil by mi tady někdo, jak šikovně umístit hlášku..například při najetí na soupravu, že mám spojeno...já vždy dám zaškrtnout, aby se daná hláška zobrazila až po zastavení v tom daném místě, kde je souprava...jenže ona se buď ukáže až po přejití na druhé stanoviště a nebo vůbec....nevíte někdo jak ji tedy ideálně umístit. Děkuju Vašek

Zvolíš Poziční událost kde zvolíš Připojit vozy/ Přidat, označíš vůz a dáš Zobrazit zprávu kde dopíšeš text, který se objeví po připojení.

takhle by to šlo, ale tohle asi nejde aplikovat, když objíždím svoji soupravu při obratu že? ...to jsem zapomněl napsat :)

Jde, použitím úrovně aktivace zobrazené zprávy.
1. Na kolej XY osadím loose consist, který chci připojit nejprve z jedné strany, Vytvořím událost na místě jak jsem psal v předchozím příspěvku.
2. Udělám totéž jen označím vůz na druhé straně soupravy, té události dám Aktivační úroveň 0.
3. Mezi odpojením a místem připojení soupravy na opačnou stranu vložím Událost závislou na místě (někam na kolej, abych ji neaktivoval při příjezdu a dám Zvýšit aktivační úroveň o 1, Spouští Událost s připojením na opačné straně soupravy. Po objetí se objeví hláška přiřazená připojením vozu označeném v bodě 2.
Frštenlich? ;-)

jo jo díky, tohle mi taky alespoň pomohlo :) ...a jen ještě kdyby tam nebyl ten loose ale vlak hráče byl už ze začátku spojenej se soupravou, kterou by odpojil a měl připojit na opačným konci..tak tu soupravu neoznačím, protože je to trafik...to už asi nejde ošetřit co? a nebo tam funguje to stejné, viz výše?

vasek-l napsal:
...... ale vlak hráče byl už ze začátku spojenej se soupravou, kterou by odpojil a měl připojit na opačným konci..tak tu soupravu neoznačím, protože je to trafik...to už asi nejde ošetřit co? a nebo tam funguje to stejné, viz výše?
Ahoj, traffic hráče normálně označíš a v případě, že chceš objet soupravu, musíš udělat toto:
Dejme tomu, že ti aktivita začíná v 10:00
1. v editoru vlevo dole je čas, tam dáš 10:00 a sppustíš a hned zastavíš čas, tím se na počáteční trase zobrazí traffic hráče.
2. Událost jako úloha = připojit vozy, pozor, musíš zadat aktivace 0, pak dáš přidat a označíš poslední vůz v soupravě hráče.
3. Pak nesmíš zapomenout aktivovat tuto událost jinou událostí, např. na reverzním bodě, když objíždíš soupravu, ale nesmíš tuto událost aktivovat, pokud jsi s oním vozem ještě spřažen, poněvač by se ti ona zpráva zobrazila hned.
Dan

Keď už tu riešite to hláškovanie, tak by ma zaujímalo: že ako sa robí hláška po presadnutí na opačné stanovisko ?

erikmir napsal:
Keď už tu riešite to hláškovanie, tak by ma zaujímalo: že ako sa robí hláška po presadnutí na opačné stanovisko ?
Ahoj, tak to je věc, se kterou jsem se několikrát vydrbal.:D Takže obecně platí toto:
Např. řazení vlaku: 810 + 010 + 010 (klasicky sestavený loko v čele)
= poziční hlášky aktivuje loko 810, to samé reversní bod
= poziční hlášky aktivuje loko 810, ale revers zabírá vagón 010
platí pro pžípad, že s takovouto soupravou couvám.

Např. řazení vlaku: 010 + 010 + 810 (dva vagóny + loko vzadu)
= poziční hlášku aktivuje vagón 010 v čele soupravy, to samé reversní bod, pokud jedu směrem vpřed
= poziční hlášku aktivuje vagón 010 v čele soupravy, ale revers zabírá 810, platí pro pžípad, že s takovouto soupravou couvám.

MSTs prostě pokud mám mašinu v čele a přejdu na stanovišti automaticky pžehodnotí řazení jakoby byly vozy pžed lokomotivou, to samé opačně.

Nepochopili sme sa :) Ale aj z toho, čo ste napísali som o niečo múdrejší...

ja som mal však na mysli hlášku, ktorá sa zobrazí po zmente stanoviska. Napr. hráč dostane správu, "presadni na opačné stanovisko" a hneď po presadnutí sa mu zobrazí napr "fajn, teraz nahoď mašinu".
Niesom si istý, či sa niečo také dá docieliť, ale zdá sa mi, že vo Vašej aktivite Šichta u OKD to takto bolo urobené.
Opravte ma ak sa mýlim.

erikmir napsal:
Nepochopili sme sa :) Ale aj z toho, čo ste napísali som o niečo múdrejší...

ja som mal však na mysli hlášku, ktorá sa zobrazí po zmente stanoviska. Napr. hráč dostane správu, "presadni na opačné stanovisko" a hneď po presadnutí sa mu zobrazí napr "fajn, teraz nahoď mašinu".
Niesom si istý, či sa niečo také dá docieliť, ale zdá sa mi, že vo Vašej aktivite Šichta u OKD to takto bolo urobené.
Opravte ma ak sa mýlim.
Ahoj, ano u OKD a i u jiných aktivit, třeba R 791, ale tam to jde řešit jen dvěma způsoby.
1. sólo mašinka najede čelem na vozy postavené jako loose con., do místa kde bude stát tvá mašina po najetí dáš poziční hlášku, zaškrtneš po zastavení, aktivace 0 a já dávám dosah 4 metry. Tuto hlášku aktivuješ událostí připojit vozy, do které napíšeš například: Návěst, STŮJ! "Fajn jsi na vozech než to zavěsím přejdi si na stanovišti." No a po přechodu dostaneš onu zprávu.
2. varianta je, že najedeš například zády couváním a taksamo jak je popsáno výš, ale hlášku poziční dáš pod poslední vůz, který se po přechodu na stanovišti stane prvním a hlášku aktivuje. U sólo mašinky to praktikovat hold nelze, poněvač aktivuje hlášku středem vozu.
Taktéž nelze nadefinovat hlášku na traffic, který má najet na tvou soupravu, ale prozradím, že v chystané Ranní směně 4 díl pro DVK mi přiveze traffic vozy z pískovny do výhybny ba vlečce a dle vyčkávacího bodu vím přesně, kde bude stát a tak když na něj najedu jakoby se mi zaktivuje hláška pod ním, v ten moment, kdy se z něj po mém najetí stane traffic hráče, i takto se dá špekulovat.;)
Dan

Zdravím,
dneska som testoval aktivitu a vždy, keď sa dostanem do určitého bodu, aktivita spadne do windows. Hneď ma napadlo, že som zabudol dať servis na odstavené vozy, no po kontrole som zistil, že je všetko OK. Potom som si pozeral simuláciu v AE a tam som nevidel žiadne kolízie trafficov....

Vedel by mi niekto poradiť, kde som urobil chybu ?

Servis na odst.vozech by se projevil hned při spuštění aktivity.Ale napadlo mě,nereinstaloval jsi BIN a nezapomněl na soundcfg.dat?Stává se to ;-)

Tak, dneska som posunul začáteční bod pred miesto kde mi to robilo a posunul som aj čas aby sedel traffic. Samozrejme, že mi to padalo naďalej a tak som postupne odstraňoval jeden traffic za druhým a skúšal čo urobí MSTS. Po nejakom čase som zistil, že to robil jeden nex, ktorý má hráča minúť.
Nevedel som čo s tým tak som mu dal preč posledné 4 vozy, ktoré sa mi nepozdávali a začiatočnú trasu som potiahol až za návestidlo.

Problém vyriešený, aj keď absolútne netuším čo ho spôsobovalo :D

Zdravím,
tak mám ďalší problém: trasu hráča som nadefinoval tak, že v jednej stanici som ho poslal za odchodovým po nesprávnej. Lenže som si to rozmyslel a trasu som prestavil, tak že hráča teraz pošlem po nesprávnej už za vchodovým. No a tu je problém. V simulácii v AE mi traffic hráča vždy zastaví na vchodom a nepohne sa ani keď zmizne všetok traffic zo stanice. Už som preinštaloval bin, nadefinoval trasu úplne odznova, pozeral, či ma v stanici náhodou niečo neblokuje, no problém stále pretrváva.

Vie niekto, čo s tým ??

Back
Nahoře