Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Ve složce s tratí, ti chybí složka TRAFFIC, tak si ji vytvoř a máš po problému.

Podruhé dnes mám otázku k trafiku. Například začínám v Opavě a pojedu směr Krnov. Od Krnova ovšem nejdřív přijede rychlík plus spěšnej od Ostravy a osobák od Kravařů. Zkouším to simulovat v AE, a jedinej trafik co se mi objeví, je ten rychlík od Krnova, kterej ale zůstane stát u vjezdovýho návěstidla. Ostatní trafik po zbytek aktivity se mi neobjeví ani v simulaci. Nevíte kde jsem udělal chybu? Předem velký dík.

prolam napsal:
Podruhé dnes mám otázku k trafiku. Například začínám v Opavě a pojedu směr Krnov. Od Krnova ovšem nejdřív přijede rychlík plus spěšnej od Ostravy a osobák od Kravařů. Zkouším to simulovat v AE, a jedinej trafik co se mi objeví, je ten rychlík od Krnova, kterej ale zůstane stát u vjezdovýho návěstidla. Ostatní trafik po zbytek aktivity se mi neobjeví ani v simulaci. Nevíte kde jsem udělal chybu? Předem velký dík.
Problém je, že ti vlak přijede od Kravařů, kdyby ti přijel z Kravař, tak by ti to možná šlo.:D

Kuba napsal:
prolam napsal:
Problém je, že ti vlak přijede od Kravařů, kdyby ti přijel z Kravař, tak by ti to možná šlo.:D

Doufám že to v tom je... ;)

Zdravím,
vytvoril som aktivitu, zabalil, otestoval a všetko fungovalo v pohode. Tak som ju poslal na test a odstránil.
Teraz som ju nainštaloval a blok ktorý sa má nahrať v 4:41:30 sa nahrá až v 4:43:50, aj napriek tomu, že má VB 130s počká asi 10 sekúnd a zmizne.
Skúšal som už preinštalovať bin 1.8, no nepomohlo to. V AE mi beží všetko tak ako má, no keď spustím hru, tak ten blok vôbec nefunguje.

Mám to urobené takto: hráč napounuje na súpravu asi v 4:39, potom dostane hlášku nemen stanovisko. V 4:41:30 sa nahraje blok. Potom v 4:42 sa nahraje náklad, ktorý hráča vykrižuje počas vyčkávania v stanici a v 4:42:10 dostane povolenie k zmene stanoviska.

Vedel by mi niekto poradiť, čo stým ?

Zdravím,
vytvoril som aktivitu, zabalil, otestoval a všetko fungovalo v pohode. Tak som ju poslal na test a odstránil.
Teraz som ju nainštaloval a blok ktorý sa má nahrať v 4:41:30 sa nahrá až v 4:43:50, aj napriek tomu, že má VB 130s počká asi 10 sekúnd a zmizne.
Skúšal som už preinštalovať bin 1.8, no nepomohlo to. V AE mi beží všetko tak ako má, no keď spustím hru, tak ten blok vôbec nefunguje.

Mám to urobené takto: hráč napounuje na súpravu asi v 4:39, potom dostane hlášku nemen stanovisko. V 4:41:30 sa nahraje blok. Potom v 4:42 sa nahraje náklad, ktorý hráča vykrižuje počas vyčkávania v stanici a v 4:42:10 dostane povolenie k zmene stanoviska. V 4:43 ho vykrižuje náklad a v 4:44 dostane odchod.

Vedel by mi niekto poradiť, čo stým ?

Čau,pokud hráče křižuje náklad tak na co blok?Stačí ten náklad nechat na VB tak aby nebyl vidět a dát mu začátek před začátkem aktivity.Měl by ti zabrat trasu jako první.Nebo pokud dávaš blok (servisem) tak ho nastav taky před začátkem aktivity.

Lenže ja budem posunovať, ak by som ho tam dal (je jedno či náklad alebo blok) už od začiatku tak mi to nedovolí posunovať. Preto ho tam musím dať, až keď bude hráč na súprave.

Ale ten náklad na to vplyv nemá. Dal som mu trasu, tak aby nezasahovala do hráčovej trasy, ale aj tak mi ten servis robil hovadiny.

Dík, teraz to už ide, len dúfam že aj u testera sa to bude chovať rovnako.

Naposled editoval moderátor:
Čaute, chcem sa spýtať, ako zistím ktoré polské vozy sú vyladené podľa nášho defalt.wag ? Sú to tie, ktoré majú v názve "vuz" ? napr. PKP vuz WLABou 70-80 410 /W-wa Grochow/

erikmir napsal:
Čaute, chcem sa spýtať, ako zistím ktoré polské vozy sú vyladené podľa nášho defalt.wag ? Sú to tie, ktoré majú v názve "vuz" ? napr. PKP vuz WLABou 70-80 410 /W-wa Grochow/
Ahoj, já to neřeším, defalt.wag máš složku v trainsetu solo, to není složka modelu a ta se nesmí přepsat, pokud je ale laděný jen wag. soubor modelu, je to jedno, alespoň mne to v MSTS bordel nedělá a pokud použiju vozy jen jako traffic, tak už vůbec ne.
Dan

Lenže ja mám polské vozy v súprave hráča a vraj by sa to mohlo trhať. Ale neviem, mne sa to ešte nestalo.

Je třeba upravit soubor wag a sd, existuje na to takové excelovské udělátko, občas to chce ovšem trochu zalaborovat s centimetry.

Odkaz na tabulku najdeš třeba zde ,já to sice přepisoval ale do traficu to asi opravdu není třeba.Do soupravy hráče to máš nejlepší odzkoušet a uvidíš.Jinak Poloci myslím mají default 80cm.

Potřebuji se připojit k vlaku a nechce mě pustit návěst STŮJ. Situace se má takto, čekám před návěstidlem a přes jednu kolej vedle přijede vlak (ze směru, kterým já poté pojedu), přijede k nástupišti a já se k němu tedy jedu připojit, přijedu však jen k návěstidlu a úkol skončí (kvůli projeté návěsti). Kde je problém?

P.S. TAB je samozřejmostí.

Ak som správne pochopil, tak sa snažíš pripojiť na traffic. Lenže to sa nedá. Návestidlo ťa tam proste nepustí.
Jediná možnosť ako sa pripojiť je dať tam Loose Connist

Back
Nahoře