Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
MrXo napsal:
Ako mám spraviť na jednokoľajke udalosť závislú na mieste, ktorá bude platiť len pre jazdu späť?
(Nechcem použiť udalosť závislú na čase.)

Dej jí aktivační uroveň 0 a za ní dej další událost závislou na místě, která ti tu první aktivuje...

Ahoj chci se zeptat jak je to v AE s diakritikou v hláškách? Už si nevzpomenu jestli v aktivitách je diakritika. A ještě Tab proti stůj mi hlásí v angličtině ale pouze v mé aktivitě. Češtinu mám z DVD BP...

Dík...

AE snáší pouze čárky, háčky ne. Ve složce Train Simulator/Sound bys měl mít tři soubory, d_perm_01.wav, d_perm_02.wav, d_perm_03.wav, když je přehraješ měly by být česky, pokud tomu tak není zřejmě si je nějakou instalací přepsal, najdi si je na DVD a nakopíruj do Sound v kořenovém adresáři simulátoru (ne v trati).

poison napsal:
Ve složce Train Simulator/Sound bys měl mít tři soubory, d_perm_01.wav, d_perm_02.wav, d_perm_03.wav, když je přehraješ měly by být česky, pokud tomu tak není zřejmě si je nějakou instalací přepsal, najdi si je na DVD a nakopíruj do Sound v kořenovém adresáři simulátoru (ne v trati).

Tyto soubory jsou i v adresáři některých tratí. Využíval jsem toho u d_perm_03.wav, aby "píšťalka" nezněla ve všech tratích stejně. Z tohoto důvodu se může také stát, že v kořenovém sound je to česky, ale zahraniční trať mluví v národním jazyce, protože má ve svém adresáři sound vlastní variantu.

JiříkTK napsal:
Tyto soubory jsou i v adresáři některých tratí. Využíval jsem toho u d_perm_03.wav, aby "píšťalka" nezněla ve všech tratích stejně. Z tohoto důvodu se může také stát, že v kořenovém sound je to česky, ale zahraniční trať mluví v národním jazyce, protože má ve svém adresáři sound vlastní variantu.
Ahoj Jirko.
Když jsme u těch zvuků, tak jsem si teď vzopměl, když jsi tu někde kdysi psal, že jsi neslyšel v MSTS zahřmít. Tak jsem si vzpoměl na které trati to balo. Zvolen - Nové Zámky. To by nebylo špatné praktikovat i do DVK.
Dan

poison napsal:
AE snáší pouze čárky, háčky ne. Ve složce Train Simulator/Sound bys měl mít tři soubory, d_perm_01.wav, d_perm_02.wav, d_perm_03.wav, když je přehraješ měly by být česky, pokud tomu tak není zřejmě si je nějakou instalací přepsal, najdi si je na DVD a nakopíruj do Sound v kořenovém adresáři simulátoru (ne v trati).

Ahoj,

tak to je ono, bezva. Moc děkuji...

Servis1 = neviditelná lokomotiva, používá se k tahání souprav bez lokomotivy ve stanicích
Servis2 = neviditelná lokomotiva, používá se k blokování cesty a návěstidel
Servis3 = neviditelný vůz se zvukem houkačky, používá se do protijedoucích traffic vlaků a při míjení s hráčem houkne
Servis4 = neviditelný vůz, používá se např. do souprav ve stanicích, kdy při jeho vložení do středu soupravy vznikne ve hře několik souprav, ale vlak je jeden consist.

Zdravím, mám problém s tvorbou aktivity R 866 pro trať 321. V Kolíně mě mají předjet 2 vlaky, první jede normálně, ale po jeho odjezdu se na návěstidlu vystřídají postupně Stůj, výstraha, PN, volno, takže ten druhý vlak jede dost pomalu. Dělám něco špatně já? Nebo je to chyba tratě? Díky. Ještě dodám, že stejný problém mám i v aktivitě S1 s odjezdem z Kolína, kde čekám na průjezd EC 122.

poison napsal:
...
Servis3 = neviditelný vůz se zvukem houkačky, používá se do protijedoucích traffic vlaků a při míjení s hráčem houkne
...

Já myslel, že protijedoucí vlaky automaticky houkají. Asi mám starší verzi zvuků. Ale tohle mi zase tak nevadí. Jen na velkém nádraží když se šibuje a stojí tam hodně traffic, tak potom hraje houkačková dechovka. Alespoň je nějaká legrace. :)

Ten servis je OK, vypust jej před startem aktivity samotné a na vyčkávacím bodě jej drž až do projetí všech potřebných traffic.

A zustane ti ten blokovací servis na vyčkávacim bodě?  Někdy se stane, že když je kousek za nim koncový bod, tak servis ihned zmizí...

poison napsal:
Ten servis je OK, vypust jej před startem aktivity samotné a na vyčkávacím bodě jej drž až do projetí všech potřebných traffic.

Tak jsem to tak udělal, ale návěstidlo blbne furt...  :(

Pošli mi do SZ situaci v Kolíně co chceš, aby kdy jelo. Na screenu je trasa ke Kutnohorskýmu peronu, odtud tě má také něco předjíždět nebo vjíždět do Kolína?

Zdarec hoši.
Mam menší problem,tovrím si aktivitu na trati 150 a chcel,by som vytvorit daku Pn,alebo Nex s postrkom v Podhajskej
Skusal som vytvorit trafic ako postrk a dať ho zajsť na mna vytvorením trasy,ale zajde max za vyhybku na zhlavi Podhajskej a dalej nechce ísť ,tak neviem ako spraviť aby zasiel na mna a pojde somnov pripojeny napr po Lok,kde by som ho odpojil a nechal.
Neviem da sa nieco podobne nasimuluvať tunak v msts,lebbo nevem najst daku taku aktivitu,ktoru by som si mohol odskušať.
Dakujem za radu...

Back
Nahoře