Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Midrafon napsal:
Není za co, jen nezapomeň, že pokud budeš chtít dát servis na začátek soupravy, musíš první vagon smazat a celé to o jedno posunout a nebo na konec, ale bude ta souprava převrácená.

Tohle se týká čeho? I když dám odstavené vagony ve stanici a dám tam servis1, tak musím první vagon smazat?

Ne, nemusíš nic mazat, normálně dáš do čela nebo na konec servis1 a vrazíš to do stanice na kolej.

Zdravím,
měl bych na Vás prosbičku, stavím si aktivitu(první) podle návodu http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842
akorát na trati 321 a jedná se mi o to že už tři dny si lámu hlavu jak napojit soupravu.
Vše mám dělané podle návodu ale když najíždím na soupravu tak mě nepusti návěstidlo před peronem (neviditelné ve hře) když soupravu dám na jinou kolej tak se na neobsazenou kolej dostanu ale jak chci najet na soupravu projíždím na červenou.Hýbal jsem ze soupravou s otočným bodem a už nevím.
Díky moc za rady

Naposled editoval moderátor:
AE mi dělá problém při prvním nastavování trasy. Vždy když nastavím první trasu a dám uložit, pak několik minut (cca 5) čekám, než se trasa uloží, mezitím AE jakoby vůbec nepracoval, jakmile pak nastavuju další trasy, je uloženo hned. Dělá to vždy poprvé, u jakékoliv aktivity, když spustím znovu AE. Kde může být chyba?

754 067 napsal:
AE mi dělá problém při prvním nastavování trasy. Vždy když nastavím první trasu a dám uložit, pak několik minut (cca 5) čekám, než se trasa uloží, mezitím AE jakoby vůbec nepracoval, jakmile pak nastavuju další trasy, je uloženo hned. Dělá to vždy poprvé, u jakékoliv aktivity, když spustím znovu AE. Kde může být chyba?

To mi  dělá taky, prostě je třeba naučit se s tím žít. :D

Zdravím,
pri tvorbe aktivity a jej následnom uložení si ju chcem v MSTS prejsť. Následne mi vypíše chybu, že daná aktivita je staršieho data. Musím opäť vojsť do AE, načítať aktivitu a znovu uložiť. Potom ide bez problémov. V čom môže byť problém?

MrXo napsal:
Zdravím,
pri tvorbe aktivity a jej následnom uložení si ju chcem v MSTS prejsť. Následne mi vypíše chybu, že daná aktivita je staršieho data. Musím opäť vojsť do AE, načítať aktivitu a znovu uložiť. Potom ide bez problémov. V čom môže byť problém?
Staršího data je aktivita nebo pouze některý servis?

MrXo napsal:
Len servis. Ale bolo s nim robene pred par minutami pred poslednym ulozenim aktivity.

Jednoduché, každý servis, který upravuješ si po uložení nech přepočítat, a nebo aktivitu ulož a znova načti v editoru, pak až ji spust. Navíc pokud je servis staršího data není potřeba hru ukončovat, stačí odkliknout.

Ahoj,

nejsem začátečník msts jsem začal používat už před šesti lety. Nyní jsem si postavil nové PC W 8 64 bit. a nainstaloval jsem si msts a vše potřebné.

Poslední měsíc pročítám zdejší fórum msts abych se dozvěděl něco o práci aktivářů, skinařů a pod. Napadlo mě si vyzkoušet editor a triviální akci v aktivitě.

Nebudu tu psát co mi nejde nebo co jsem nepochopil při vytváření aktivit. Je to docela složité a člověk si to musí nejprve osahat.

Na co jsem ale narazil je to že zaboha nemohu v registrech nastavit větší okno editoru dle návodu, který je zde nebo co jsem "vygooglil" PC w 8 64 bit.

Dále mě docela zaujal návod od Dana aktiváře mimochodem má co do tvorby aktivit široký rozhled a v aktivitách používá co se jen použít dá a co vše msts umí...

Toho si tedy vážím. Např. před vlakem spadne sníh a zasype koleje, pohyb posunovače, najíždění postrku na vlak hráče atd.. To jiní dělají aktivity jak na běžícím páse a pak nejdou ani spustit.

Zdravím, tak jsem po letech objevil Ameriku.Big Grin Vůbec jsem netušil jak CB spolupracuje s AE a to už dělám aktivity nějaký čas. Takže to sem píšu pro tvůrce k ulehčení práce, kdyby někdo nevěděl jako já Big Grin :
1. Otevřu aktivitu v AE
2. Otevřu si CB.
A mohu si skládat soupravy v CB, aniž bych složitě skládal vlaky v editoru, přičemž když mám CB spřažen s Shape Viewer a žlutou ikonkou s mašinkou nahoře v CB si mohu podrobně prohlédnout každý vůz, je práce daleko snadnější, soupravu vozů si pojmenuji dle koleje, kde má stát. Příklad: dan_bp_vozy_bratislava_k10, takže hned dle názvu vím kde v AE umístěno. Pak v editoru aktivit dám pravým tlačítkem myší umístit vlak a když mi skočí tabulka výběru soupravy loose con., klidně dám zrušit, tak si AE vytvořenou soupravu v CB načte. Já jsem kdysi dělal soupravy v CB a pak teprve otevíral editor a byla to docela pakárna. Teď dělám tak, že když sáčkuji vozy, tak si otevču leteckou mapu, editor, CB a dělám v reálném čase. To samé SJŘ. a sáčkuji soupravy vlaků přímo do editoru.
Dan

S tohoto návodu jsem pochopil že AE si po odkliknuti zrušit loose con automaticky načte vlak na danou kolej... Poprosil bych tě Dane o podrobnější návod a co je

třeba dodržet aby se vlak automaticky načetl. Mě to zatím nefunguje.

Ti to píše, utvoř v CB soupravu, pak jak si v AE a dáš vytvořit soupravu, tak jak ti najede tabulka, tak ji hned zavří a on si AE načte soupravu z CB, jinak se ti neobjeví.

Tak tomu říkám návod... " v AE vytvořit soupravu " musíš pochopit že v tvorbě aktivit jsem laik. Tam je oken na tvorbu souprav.... Dan píše klepni myší a dej umístit vlak. Ty píšeš dej vytvořit soupravu a najede ti tabulka... Tak to jsou dva naprosto odlišné návody.

Harvy1 napsal:
Tak tomu říkám návod... " v AE vytvořit soupravu "   musíš pochopit že v tvorbě aktivit jsem laik.  Tam je oken na tvorbu souprav.... Dan píše klepni myší a dej umístit vlak. Ty píšeš dej vytvořit soupravu a najede ti tabulka... Tak to jsou dva naprosto odlišné návody.

Přečti si návod od Ppollla. Ten ti pomůže pochopit základy.

Prolam, nic proti, ale ten návod je základ, tady byl dotaz na spoluprácí AE s CB, takže takto.

Otevři si AE a pak ConBuilder:
V ConBuilderu si složíš soupravu, pojmenuješ si ji, žlutou ikomkou nad seznamem vozů (vpravi) si můžeš otevřít náhled na vůz v Shape Viweru, který musíš mít samozřejmě nainstalován (než klikneš na ikonku musíš kliknout jednou na vůz, v seznamu, aby se označil řádek modře), tak zjistíš kolik má model či skin polys a víš, jak kde co v aktivitě umístit. (v tomto případě dávám vozy do Budapest Keleti PU, consist v CB uložíš:
1261e9b407b21ef83455a716e11b08dd.jpg
Pak v AE zadáš  myšitkem na kolej, jako by jsi chtěl umístit Loose Consist, ale okno pak zrušíš, takže neumístíš nic, tím si AE načte vytvořený consist v CB:
4966ff11eba20e92ad21577bd11c3c78.jpg
Pak už jen vytvoříš trasu pro traffic vozů, nebo vlaků, dle toho co zrovna děláš, při vytváření dalších souprav pracuješ stejným postupem.
cb36e45591a56582459764bfbbe1fc92.jpg
Nemusíš tak tvořit soupravy v AE, kde je seznam vozů na přeskáčku a hlavně se neskutečně dlouho načítají vozy, pokud máš obsáhlý trainset.
Tak, doufám, že je to pochopitelné vysvětlení, více podrobněji už to asi nedám. :D  Přeji hodně úspěchů při tvorbě. Dan

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře