Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Ten problém není v Pardubicích, ale je mezi klávesnicí a židlí.
Výstraha nebliká, protože je to správně jedno klidné žluté světlo na návěstidle. Pomalá 40 se označuje žlutou tabulkou s vepsaným Z a na stanovenou vzdálenost před ní je žlutý předvěstní štít s vepsanou 4.

Promiň Bobe, ale my jsme si nerozuměli. Jedu od Chocně, v Pardubicích mám cestu postavenou do odbočky, na vjezdu mám Jízda do odbočky, horní žluté světlo bliká. Na cestovém návěstidle mám žluté světlo.
To by bylo dobře, ale realita je taková, že přijedu od Chocně, na vjezdu mám Jízdu do odbočky, horní žluté světlo svítí. A za cestové se už nedostanu, neb je tam červená.

No, měl bych posunovat do šturcu na Rosice, zpátky do stanice na vozy a s těmi zpět do šturcu a pak na svoji kmenovou soupravu.

Já přijíždím do Pardubic v 5:42 a odjíždím v 5:59. Mám na definovanou trasu trafficu tak, že osobní vlak na Rosice odjíždí v 5:52. Když to vezmu takhle, tak by mě to cestove návěstidlo mělo pustit minimálně do stanice.

A teď jsem si udělal trasu, kde mě má předjet rychlík v Pardubicích, potom mám začít šíbovat. Umístil jsem servis mezi odjezdové návěstidlo a výhybku. A to cestové návěstidlo mě prostě nechce pustit do stanice.

Tak počkej, až projede protijedoucí. Ještě se mě nestalo, abych se do odbočky v Pardubicích nedostal.

Josko on tam žádný protijedoucí nemá, nejprve psal o Os na Rosice v 5:52, tím bych to blokoval, pak něco o rychlíku co ho předjíždí, to už je třeba zase řešit jinak. Ten cesťák mu blokuje servis, který má trasu od klacku k výhybce, musí to blokovat jinak.

Já měl dvě varianty, obě nevyšly. První byla, že přijedu na druhé nástupiště, počkám až odjede osobní vlak do Rosic v 5:52 a pak začnu v 5:53 šíbovat po stanici, přičemž bych měl na sestavení soupravy jenom 6 minut. To se mi zdálo jako nepravděpodobné. Tak jsem to nadefinoval jinak, přijel bych na třetí nástupiště ale do odbočky. Nechal bych se předjet rychlíkem R 200 Silesia v 5:47, poté bych zahájil posun na vozy. Nic mě před tím neblokuje. Dal jsem si akorát servis2 mezi klackem a výhybkou. Obě varianty se nepovedly, vždy zkysnu těsně před stanicí.

Ale jako úplně první varianta mě napadlo umístit servis na širou trať za návěstidlo a kousek za most, přičemž WP byl někde uprostřed. No to jsem si dal, protože mě to vůbec nepustilo do stanice.

Naposled editoval moderátor:
Promiň Bobe, ale my jsme si nerozuměli. Jedu od Chocně, v Pardubicích mám cestu postavenou do odbočky, na vjezdu mám Jízda do odbočky, horní žluté světlo bliká. Na cestovém návěstidle mám žluté světlo.
To by bylo dobře, ale realita je taková, že přijedu od Chocně, na vjezdu mám Jízdu do odbočky, horní žluté světlo svítí. A za cestové se už nedostanu, neb je tam červená.
To by dobře nebylo, co tu popisuješ nově, je to samozřejmě naprostý nesmysl a takhle návěstní soustava nefunguje. Posloupnost návěstí za sebou je striktně daná předpisem SŽDC v souladu se Zákonem. Nebylo by od věci se seznámit alespoň se základy návěštění. Přístupné je to na NETu veřejně.
Zkoušel jsi ty cesty jednotlivých vlaků postavit tak, aby se nikde nepotkávaly kolizně? Místo šturcu použír třeba rosickou? Ta ale koliduje s tím osobákem. Ty krátké časy na sestavu jsou nereálné, to není ani na přesun samotné mašiny.
Co by bylo bezkolizní - příjezd na poslední nástupiště a posunovat přes první traťovou směr Přelouč a po odjezdu rychlíku křížem zpět do sudých.

Upřímě, nepopsal co přesně s těma Pardubicema. Napsal jen, že se tam nedostane, tak člověk nemůže tušit co tam vyvádí.

Josko, psal jsem to myslím jasně. Přijedu do Pardubic v 5:42, potřebuju přibrat 3 vozy Bdtmee a zase odjet v 5:59. Ještě předtím mě předjíždí rychlík do Prahy. Ale kdybych přijel na poslední nástupiště, tak to by možná i šlo.
Jinak řečeno - od Kostěníc je posloupnost následující: vjezdové, cestové a odjezdové. Ať už jsem přijel na kterékoliv nástupiště, vždy jsem zkejsnul na cesťáku. Od odjezdového klacku k výhybce mám cestu blokovanou servisem. Jenže mě cesťák nepustí ani do stanice.

Zkusím ještě laborovat s posledním nástupištěm a uvidím. V nejhorším případě se nechám předjet rychlíkem v Přelouči, což je ta úplně poslední varianta.

Ja jsem reagoval na tohle.
Ahoj mám takový problém.
Dělám aktivitu pro BP. Jsem v Pardubicích a je tu problém, se kterým si nevím rady. Když jedu do Pardubic, tak na vjezdovém návěstidle by měla blikat "Výstraha" a pomalá 40 a na cestovém návěstidle by měla svítit "Výstraha". Ale když mám nadefinovanou trasu do kteréhokoliv šturcu, kam mám postavenou cestu traffiku, tak vždy zkysnu na cestovém návěstidle. Neví někdo, čím to je???
Z toho fakt nevydedukuju trasu, trafik, tak se nediv, že bob57_cz zereágoval jak zareágoval, tedy přístě více specifikovat problém a nejen, že mě to nechce pustit do Pardubic. Navíc nevim proč jsem měl tohle jako poslední příspěvěk. Dneska tu vidím i zbytek.

Ahoj. Tak nový PC sestaven a teď laboruju s MSTS. Všechno funguje, ale narazil jsem na problém s editorem aktivit. Mám rozsypané zobrazení traťových bodů, jak výchozí, tak reversy, tak tankovací a vyčkávací body, setak lse s tím někdo? Editor mám bez utilit a dopisování parametrů pro spuštění, dříve to chodilo, neexistuje popřípadě nějaká úprava pro editor aktivit pro WIN7 64BIT? ( na 10 zatím z vysoka... :-) ) Nebo vyměnit GK?
Zobrazení editoru:
Editor.jpg
PC + GK RADEON R9 380X
PC.jpg
Předem díky. Dan

Zdravím Vás
Prosím o radu jak v aktivitě použít zastavení vlaku ve stanici na praporek výpravčím/posunovačem jak na to.Nemohu na to dojít jak se to dělá.Děkuji předem za případné rady nebo odkaz kde je to popsané.

V trainsetu bys měl mít ve složce cd_Servis několik verzí výpravčího, kterému vytvoříš trasu na vedlejší koleji s vyčkávacím bodem v místě, kde chceš, aby hráč zastavil a vypustíš ho tam v potřebném čase.

Back
Nahoře