Hradec-Solnice (Lokalka)

Gajdma napsal:
Zdravím,
zde si dovolím jeden screen z mých připravovaných aktivit pro tuto novou trať.
http://sklad.obrazku.cz/obr150036_train2009071010044525.JPG

Přeji hezký den Marek

Ahoj Marku, už se těším, až bude Lokálka i tvá aktivita. Koukám, že výpravčí ve stanici má co dělat :D:D

Naposled editoval moderátor:
Ahoj.
Vypadá to pěkně, jen jeden dotaz, nikde jsem neviděl Pilštyka s vozy Btax (ČSD Blm)? jezdily vůbec takto řazené soupravy?
Dan.

Pilštyky jezdily kdysi Zaječí - Hodonín a tahaly dvouosé dřeváky. Ale mnohdy to byla směs a zažil jsem tam i bývalou první třídu, zvanou blešák. Jako dvouosý vůz, to jsem nikdy před tím neviděl. Tam když se člověk posadil, propadl se se do sedačky jako do peřin. Vyřazené první třídy jezdily pravidelně i v osobních vlacích Břeclav - Brno. Takže při tvorbě vlaků ČSD se fantazii meze nekladou.

Zdravím pánové,
screen z aktivity od Gajdmy byl jen orientační, vlaky na hlavní trati budou normální osobáky, spěšné či nákladní apod. Po staré (nové) trati Hradec - Solnice jen 810, M131 atd.
PS: jak říká pan Šemora, fantazii trainsetů v msts se meze nekladou. 9cfe17d4c706ac38f30e95781b9dce0f.gif

Přeji hezký večer.

Zdravím,
abych doplnil tudletu diskuzi o pilštyku s Blm, tak myslím, že by to mohlo být v pořádku. Dnes i na lokálkách ( třeba trať 317 Opava - Hlučín ) vozí školní vlaky 714 s 5-ti Btax. Jde opravdu jen o školní vlaky, jinak podrobné řazení vám můžu poslat mailem. Nebo dát ke stažení na naši stránku. Udělal jsem to i s JŘ.
Pilštyk je jak říkám "univerzální vozidlo". Může tahat vše od dřeva až po cestující ve vozech 1.třídy, jak psal p. Šemora.
Jinak už se chystá další aktivita, jak říkám spěšňáček z Brna do Solnice. Vy převezmete 842 v Hradci a odvezete do Solnice. Řazení : 842+2xBtax. Cestou žádné mimořádnoti, je to další pohodovka. Tento vlak ale jezdí jen jako posilový, jezdí jen v sobotu. Zpět se pak obrací na pravdielném osobáku ze Solnice do Hradce. Ten obvykle vozí 810+010, jen v sobotu jezdí 842+2x010.

S pozdravem Marek.

Gajdma napsal:
Dnes i na lokálkách ( třeba trať 317 Opava - Hlučín ) vozí školní vlaky 714 s 5-ti Btax.
Dovolím si malý OT: Na trati 317 je k vidění i 714+1x010 nebo ještě líp 742+1x010 a nebo obojí v jeden den na nočních osobácích.

A trať je na mou přímluvu z hlediska objektů a silničních vozidel situována do období přechodu od ČSD k ČD, takže možností je mnoho.

Ahoj, jasně pochopím, že Pilštyk může táhnout kde co, ale Btaxy (ČSD Blm) mají automatické zavírání dveří, tak proto mne to tak napadlo, jak by to fíra z Pilštyka ovládal?
Dan.

Měli měniče na ovládání dveří jako 742. Konkrétně můžu jmenovat stroj 735 013.

Dan J. napsal:
Ahoj, jasně pochopím, že Pilštyk může táhnout kde co, ale Btaxy (ČSD Blm) mají automatické zavírání dveří, tak proto mne to tak napadlo, jak by to fíra z Pilštyka ovládal?
Dan.
No to se musí brát sportovně a s nadhledem. To je stejné, jako kdybych se ptal, jak může třeba TU47 s nejmenším povolenýcm poloměrem projížděného oblouku 75 m projet mnohem menší poloměry oblouků na traťi JZD a nevykolejit. A stejně bych se mohl ptát: A projede Pilštyk či 842 ty 160 metrové oblouky na Lokálce?

Čouda napsal:
Poslechni 160 metrovej poloměr by měl projet bez problémů. Berta má 120 minimum ;-)
Na trati jsem prováděl zkoušky i se 753 a s dlouhými vlaky. Při povolené rychlosti 40 km/h, více jsem nejel, jsem představte si nevykolejil.
S pilštykem jsem já, no...děsný borec sekal ty oblouky i 60 km/h. V pohodě, a bylo to podobně jako kdybychj jel 753+5xBte. 842 s jedním přívěšákem to bylo ještě horší než když jsem měl 2 přívěšáky. 810-tka samotná je na tom asi nejlépe. 842 samotná taky. 814 má při vyšší rychlosti nehodu, a taky bych do ni na trati asi nesedl. 812 sama je na tom rovněž dobře. S jedním vozem to ještě jde. Se dvěma jede taky dobře.
A je to taky reálné. Vždyť může jezdit 842 na Ostravici i do Rožnova a na Ostravici dokonce jezdila mnoho let i 754+BDs+4xBdt a to je opravdu lokálka.

Jo, jo, ještě před dvěma či třemi lety si pamatuji, jak jsme jezdili z Ostravy spěšňákem přímo na Ostravici ve složení 842 + 050 + 050. To taky nejsou zrovinka krátké vozy a na trati se běžně o víkendech vyskytovaly. Je tam dokonce jeden oblouk, který je velmi krátkého poloměru, víceméně "objímá" rodinný dům, který stojí v těsné blízkosti koleje. Povolená rychlost je tam 30 km/h, smím-li odkázat, tento úsek je k nalezení v trati 321 Stavitelxx-e. Doboudoucna uvažuji o aktivitách s takovýmito vlaky. Ale to jen tak na okraj. Když se vrátím ještě zpátky k této trati, cosi se mi plete, že tam dříve snad jezdívaly víkendové spěšňáky 754 + Bpjo, ale nerad bych dezinformoval. Takže jestli někdo ví víc, budu rád za případnou opravu a upřesnění informací.

Ahoj,
ano, kdysi jezdil z vozy Bpjo spěšňák přezdívaný rekreant a jezdíval o víkendu. Od minulého GVD už vlaky takto bohužel nejezdí. Zde je například řazení z roku 2007 o kterém jsem v předchozím příspěvku mluvil. Přijíždělo to ale z 13126, takže jen z Frýdlantu a zpět se varcel až do Ostravy. Pamatuju ale doby, a není tomu ani dávno, co ráno přijížděl vždy z Ostravy a odpoledne se vracel zpět. U toho domku je rychlost ve směru na Ostravici jen 20 km/h, na druhou stranu je pak 30 km/h. Ostatně můžete vyzkoušet v mé aktivitě "Ostravická pouť".

Omlouvám se za OT.

A tímto tuhle diskuzi končím. Zasíráme to tu a znepřehledňujeme. Prosím moderátory o přesun všech příspěvků počínaje č.22 do HP nebo Aktivity+tvorba aktivit. Předem děkuji.

Zdravím. Možná budu za vola a něco mi uniklo, ale odkaz jsem nikde nenašel, je tato trať někde ke stažení:?::D
Dan

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/lokalka8.jpg

Tak dnes večer byla Lokálka II odeslána několika testrům k projetí. Pokud se nenajdou nějaké podstatnější závady, tak již brzy .....

Ještě bych chtěl (pro jistotu) upřesnit toto: Autorem Lokálky je Pavel Vlček, který ji postavil přibližně před 5 lety. Bylo mi líto, že tento jeho pionýrský počin zcela zapadl a tak jsem ukecal mladého muže E499.2002 k její přestavbě. A já mu radil a s některými věcmi pomohl. A ačkoli se tu nyní projevuju ve věcech Lokálky skoro jen já, tak prosím, slova kritická směřujte v budoucnu na mne coby výstupnímu kontrolorovi a slova chvály na něj. Mladé autory je třeba povzbudit, nikdy nevíme, co pro nás v budoucnu vytvoří.

A skoro na závěr několik screenů ze závěrečných kontrol Lokálky (proto jsou tam zobrazeny souřadnice)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/lokalka9.jpg

Zastávka s nákladištěm Králíky

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/lokalka10.jpg

Hradec - zastávka

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/lokalka11.jpg

Jižní zhlaví v Hradci u Brna

Přeji hezký den.
Velmi pěkně přepracovaná trať, která se mi dostala do ruk k testu a tvorbě aktivit. Jenže jsem narazil na pár zádrhelů ohledně křižování a návěstidel. K vychytání "much" je třeba více času, který teď bohužel nemám, podobně jako u JZD, kde 7 hodinová aktivita odhalila určité zádrhele s nákladníma kolejema, návěstidly a tak podobně, ona totiž volná jízda na test je prakticky k ničemu, když nebudu brát látající objekty a podobné věci, které volnou jízdou tester odhalí. Ale na prověření návestidel, nákladních kolejí a celkové chování tratě je prostě nezbytné udělat aktivitu, se kterou z tratě vyždímám co se dá.;) Už nad něčím makám, ale jak říkám, ten zatracený volný čas.:D:D
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře