Dynamicka brzda nefunguje

Tramvajak22

Začátečník
Neviete niekto poradit ako by som mohol sprevadzkovat dynamicka brdza?
Ostatne - vlakova aj loko mi funguju aj po zmene klavesy, avsak dynamicka nijako nechce ist.
Skusal som aj viacere BIN verzie ale aj tak to nefunguje
Ak niekto viete poradit budem vdacny.
Prikladam este screen
004316032810-msts_dynamika.jpg

Ako chceš aby ti pri nulovej rýchlosti išla dynamická brzda, keď jej účinok zaniká asi pri 20 km/h ? Na ovládanie dynamickej brzdy sú tieto klávesy . , Bodka plus, čiara mínus. A inak na dynamickú brzdu nemá vplyv to či máš, alebo nemáš bin, ale aký máš eng na mašine......

dem napsal:
Ako chceš aby ti pri nulovej rýchlosti išla dynamická brzda, keď jej účinok zaniká asi pri 20 km/h ? Na ovládanie dynamickej brzdy sú tieto klávesy . , Bodka plus, čiara mínus. A inak na dynamickú brzdu nemá vplyv to či máš, alebo nemáš bin, ale aký máš eng na mašine......

Ale ona nejde vobec ovladat. A zistil som ze na niektorich modeloch funguje a na niektorich nie.
Na ceskej 163 mi ide, avsak na slovenskej 363 mi nejde, ani na 560.
Pri ceskej 163 mi zas nefunguje "§" co by mala byt vlakova brzda.
Na PC mam tak isto nainstalovane a ide to ale na NB mi to nejako blbne.
Nemoze byt to klavesnicou?

Nemoze, lebo na jednej ti to ide na druhej nie. Typujem na problemi s engom rusna.

měl jsem podobnýproblém s některými klívesnicemu např. doma mám multimedialni Logitech a taky mě nechtěli jet někteté klávesy (např. lok brzda byla " ) " a " ¨ " , u vlakove mi šlo jen odbrzdit. nakonec jsem musel predefinovat klavesy pro elektryky a diesly a pak to chodilo ( jen podotýkám že c_electric.iom je pouze ke čtení a bylo by potřeba oddělat tento atribut )

No ale tie klávesy čo tebe nešli nešli ani na jednej loko. On píše, že sú loko kde EDB ide a sú kde nejde. To nie je klávesami.

mmouka napsal:
... ( jen podotýkám že c_electric.iom je pouze ke čtení a bylo by potřeba oddělat tento atribut )
To se nesmí, jinak se zlikvidují přidané nové funkční klávesy. Proto byl změněn atribut na "ke čtení"
Jak se to dá změnit, to jsem dodnes nepochopil ani přes návody, které jsem si tady vyhledal. Spíš zatím nebyl čas na experimentování.

Ale Zbyňku, ja vím že by se to nesmělo, ale brzdit myší se mi nechce a nema to na nic vliv. Pořizovat kvuli tomu jinou klavesnici se mi nechce. V práci mam úplně obyčejnýho Logitecha a tam to funguje i bez přdefinování.
Neříkej mě že Ty nedokážeš změnit atribut souboru v total commanderu a nebo v průskumníkovy a zrusit "soubor jen pro čtení" a pak se dá editovat klavesi rovnou v simulátoru a případně to zase vrátit. Jinak já používám naprosto zalkadni definování kláves jak používá simulátor, takže nic spešl.

Zbynku,menit se to snad da jen v textove podobe c_electric.txt a pak konvertovat do c_electric.iom utilitkou,ktera je v msts (tusim,ze se jmenuje conv2iom.exe - nevim to jiste,pisu to z mobilu).Jake klavesy pouzit,lze odvodit z jinych prirazenych klaves.

Ale to víš, že používáš "spešl" soubory electric_iom. Ty ti totiž nainstaluje MSTS Bin se všemi definicemi sběračů jak je nadefinoval Džordž. A jak se tady nade mnou píše, jejich zpřístupněním pro editor klávesnice v MSTS o vše přijdeš.

takže fajn, ale jak teda potom udělat to abych to nemusel brzdit myší a aby mě to na klávesnice fungovalo tak jak má. Podotýkám že ovládat oba sběrače mi jdou.

Chlapi nevíte v čem je problém že mi ve stroji "CD 163 260-3 HK" nešlape EDB - respektive kde se v engu to dá doladit? Děkuji za každou radu. Poruchu EDB mám pouze u tohoto stroje.

Mně taky nejde samostatně. Tuším, že je to záměr, protože je nastavena přímá součinnost EDB s brzdou průběžnou. Už jsem ten stroj dlouho nejel, ale mám pocit, že jsem s tím nic nedělal. Také nevím, jak to v engu nahodit. Většinou, když se mi na nějaké mašině víc věcí nelíbí, řeším to překopírováním a přejmenováním kompatibilního engu z mašiny stejné řady, s kterou se mi jezdí dobře. Například u řady 350 je to skoro nutnost.

Mně taky nejde samostatně. Tuším, že je to záměr, protože je nastavena přímá součinnost EDB s brzdou průběžnou. Už jsem ten stroj dlouho nejel, ale mám pocit, že jsem s tím nic nedělal. Také nevím, jak to v engu nahodit. Většinou, když se mi na nějaké mašině víc věcí nelíbí, řeším to překopírováním a přejmenováním kompatibilního engu z mašiny stejné řady, s kterou se mi jezdí dobře. Například u řady 350 je to skoro nutnost.

je to tak ako píšeš ;)

Back
Nahoře