Fotografie železničních zajímavostí

Vykoľajenie 754.072 na R 723 pri odchode z Leopoldova !

http://www.railtrains.sk/modules/AMS/article.php?storyid=1153

dem napsal:
Čo je na nete to všetko poznám a nevyhovuje.

Moc kvalitní není, zato tím vzácnější. :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=364157737063089&set=a.333580166787513.1073741829.333571646788365&type=1&relevant_count=1&ref=nf

Frýdlant n/O. Nevím, co na to říct... https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152028999566407.1073741866.134749131406&type=3

Já ti to řeknu, děs. Jako v Německu, za chvilku budou všechny stanice vypadat stejně...:( A do této stanice jsem jezdíval hodně často, když jsem jezdil na Ivančenu a na čundry pod Lysou. Ono nedávno jsem se bavil ve vlaku s jedním pánem a ten prohlásil tato slova: "Když jsem někdy ve vlaku zaspal a kouknul jsem z okna, věděl jsem, že projíždím určitou stanicí, dnes vím hov... pokud nepřečtu ceduli, nebo se hodně nerozkoukám kde jsem, poněvač ty nadráží po koridorizaci vypadají úplně stejnu." A k tomu nebylo co dodat.

Dane, mám na věc stejný názor. Již jsem jej prezentoval v oné galerii. Prostě ta stanice ztratila své kouzlo. Odřízli i koleje vlečky, které konči před reko přejezdem. (Musím si tam zajet ještě než začne sněžit. Nafotit staré depo. Výtopna už nestojí. A zdokumentovat reko Ostravici). Dokonce šly pryč i ČSD lampy, které jsou natřeny namodro. Tím je 323 celkem pověstná. Napadá mne ještě Dobrá u F-M. Je sice fakt, že v dnešní době jsou kladeny vysoké nároky na bezpečnost, automatizaci apod., ale už to prostě není ono. Živě si pamatuji, jak jsem si naivně říkal, že elektrifikace Ova hl.n. - střed-Kunčice, je hodně sarkastický vtip... Maras to bude, jestli to fakt zadrátují přes Frýdek do Frýdlantu. Ne-li až do ValMezu... :shaking:

E499_2002 napsal:
Dane, mám na věc stejný názor. Již jsem jej prezentoval v oné galerii. Prostě ta stanice ztratila své kouzlo. Odřízli i koleje vlečky, které konči před reko přejezdem. (Musím si tam zajet ještě než začne sněžit. Nafotit staré depo. Výtopna už nestojí. A zdokumentovat reko Ostravici). Dokonce šly pryč i ČSD lampy, které jsou natřeny namodro. Tím je 323 celkem pověstná. Napadá mne ještě Dobrá u F-M. Je sice fakt, že v dnešní době jsou kladeny vysoké nároky na bezpečnost, automatizaci apod., ale už to prostě není ono. Živě si pamatuji, jak jsem si naivně říkal, že elektrifikace Ova hl.n. - střed-Kunčice, je hodně sarkastický vtip... Maras to bude, jestli to fakt zadrátují přes Frýdek do Frýdlantu. Ne-li až do ValMezu... :shaking:
To jako myslíš, že je lepší nedělat rekonstrukce a vše nechat jako před 50ti lety? Ano uděláme tady skanzen a budou sem jezdit ze zahraničí a ještě na tom vyděláme. :D

Ad Frýdlant: Co na to říct? Že to vypadá jako moderní železnice, a ne skanzen. S takovým materiálem si už do Evropy můžeme troufnout.:P (byť uznávám, těm, kteří tímto přišli o místo, nezávidím.)

Možná jsem špatný teoretik, ale předpokládám, že trať, která projde modernizací, má daleko větší šanci zůstat v provozu než ta, kam se za posledních třicet let nevrazil ani pětník...

Osobně taky rád koukám na krásné fotky Štítiny před modernizací, ale jet tam dnes Elefantem je přece jen blíže komfortu auta, než Bh/Bt a podobné škopky...

A až jednou přijedu do Frenštátu nějakou moderní nízkopodlažní elektrickou jednotkou, budu sice vzpomínat na Btjo/842/010, ale co s tím? Tím se můžu svézt v muzeu/MSTS/jiném simulátoru, protože cestující denně po vlaku vyžadují především dopravní prostředek, pokud možno na úrovni :twisted:

Ronoath napsal:
Možná jsem špatný teoretik, ale předpokládám, že trať, která projde modernizací, má daleko větší šanci zůstat v provozu než ta, kam se za posledních třicet let nevrazil ani pětník...
Většinou na dráze platí, že co projde rekonstrukcí, to se brzo zruší aneb "Hele, tady jim na stavědle udělali plastový okna... Tak to je asi brzo zrušej"

Hynďa napsal:
Ronoath napsal:
Většinou na dráze platí, že co projde rekonstrukcí, to se brzo zruší aneb "Hele, tady jim na stavědle udělali plastový okna... Tak to je asi brzo zrušej"

To jako myslíš, že udělají rekonstrukci tratě zruší jí ? Něco jiného je stavědlo, ty se opravdu ruší, hold modernizace přináší i toto ať se to někomu líbí nebo nelíbí.

Jooo hoši bez modernizace to nejde, ruší se výpravčí, ruší se pochůzkáři a lidi kolem, pak nějaký nepřízpusobivý občen ukrade kus kabelů a najednou stojí celý koridor.:P:P Já nějak té "nové době" nemohu přijít nachuť. Bohužel.
Dan

To nejsi sám, já jsem nikdy nepsal, že se mi to líbí, ale to je tak jediný co se může na to říct. Pokrok nejde zastavit a modernizovat se zkrátka musí.

Back
Nahoře