Ovládání sběračů

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hoyt
  • Datum začátku Datum začátku

Hoyt

Začátečník
Mam problem se sberaci... mam trat BP84 + trainset8... napr. u loko 350 014-7 jsou ovladatelne oba dva sberace proudu... zmacknu jedenkrat P, zdvihne se zadni, podruhe se zvedne i predni, takze jsou nahore oba a kdyz zmacknu tlacitko P potreti, zadni sberac jde dolu.. a ja bych chtel vedet, jak udelat aby pri tretim "P" sel dolu predni sberac, ne zadni... videl jsem par videi na youtube, kde to tak uzivatele delaji bez toho aby byli v kabine a prepli to na ovladaci sberacu primo tam, pomoci mysi... nekomu funguje kombinace Shift+P pro sberace jako zpetny krok... ale me tato zkratka nefunguje... nedavno jsem si stahl masinu 242 203-8 ze stranek Jaroslava Skury, ktera ma funkcni oba dva sberace, ale me funguje jen ten zadni... zkousel jsem preinstalovat MSTS Bin coz taky nepomohlo... myslim ze to bude v nastaveni, v manualu k Binu jsem se dival na typy ovladani sberacu, prepsani *eng souboru a *cvf, ale to mi neni moc jasne ,tak do toho nechci zatim moc rypat.. muze mi pls nekdo poradit co s tim?? =)

Když chceš aby Ti U 3500 "spadl" přední sb.ěrač,tak musíš zmáčknout shift+P. Stejnou kombinací kláves se ovláda i přední sběrač u 242203. Snad jsem Ti pomohl

Ak chceš ovládať len zadný zberač - ja to riešim pre istotu tak, že ho ovládam myšou kliknutím priamo na ovládač zberačov na pulte.

Chyba globalu. ANi mne to nefungovalo a potom mi Hekl poslal electric.iom a všetky ostatne čo k elektrikám patria , dal som ich prepísať a odvtedy ovládam ten zberač , ktorý chcem ..
Niektoré trate majú chybnú túto časť globalu. AJ naša ŽSR 130 to mala vadné.

Naposled editoval moderátor:
natural95 napsal:
Když chceš aby Ti U 3500 "spadl" přední sb.ěrač,tak musíš zmáčknout shift+P. Stejnou kombinací kláves se ovláda i přední sběrač u 242203. Snad jsem Ti pomohl

kombinace shift+P mi prave nefunguje, kdyz to zmacknu nic se nestane... nemuze to bt treba tim ze su na notasu? :/

Pánové, je problém je v tom, že pokud si nainstalujete MSTS Bin, přepíšou se řídící soubory elektrických lokomotiv v Global tak, aby fungovala u loko s dvěma animovanými sběrači správně volba P a Shift+P. Pokud předefinujeme klávesy (i nesouvisející se sběračem) u el. loko, mně se tohle stalo právě u NB, kde jsou po základní instalaci na nestandardních pozicích klávesnice brzdy, řídící soubor se přepíše výchozím a sběrače nefungují korektně. Řídící soubory (*.iom) jsou po instalci Binu chráněny proti přepsání, ale když se hodně snažíme ...

Hozno veď som im to rovno napísal a ani si to nevšímajú. Tak nech si to riešia po svojom.

Honza napsal:
Pánové, je problém je v tom, že pokud si nainstalujete MSTS Bin, přepíšou se řídící soubory elektrických lokomotiv v Global tak, aby fungovala u loko s dvěma animovanými sběrači správně volba P a Shift+P. Pokud předefinujeme klávesy (i nesouvisející se sběračem) u el. loko, mně se tohle stalo právě u NB, kde jsou po základní instalaci na nestandardních pozicích klávesnice brzdy, řídící soubor se přepíše výchozím a sběrače nefungují korektně. Řídící soubory (*.iom) jsou po instalci Binu chráněny proti přepsání, ale když se hodně snažíme ...

a jde to nejak opravit/udelat neco, aby to fungovalo tak jak ma..?
dem napsal:
Chyba globalu. ANi mne to nefungovalo a potom mi Hekl poslal electric.iom a všetky ostatne čo k elektrikám patria , dal som ich prepísať a odvtedy ovládam ten zberač , ktorý chcem ..
Niektoré trate majú chybnú túto časť globalu. AJ naša ŽSR 130 to mala vadné.

dik za odpoved..a kde bych to electric.iom mohl sehnat?

Naposled editoval moderátor:
Mám pro Tebe špatnou zprávu, chyba je "na Tvém přijímači ...
Teď jsem odzkoušel obě Tebou zmíněné lokomotivy: 350.014 s nastavením, jak je v TBP8, a 242.206 s nastavením tak, jak je na Jardových stránkách. Ovládání mají trochu odlišné, u 350 při opakovaném stisku klávesy P jdou sběrače po krocích 0, Z, Z+P, P, 0, při stisku Shift+P jdou po krocích zpět. U 240 to má Jarda tak, že klávesa P ovládá tradičně zadní (nahoru, dolů) a Shift+P přední (nahoru dolů).
Rozhodně Ti nedoporučuji zasahovat do engu a cvf. Jsou v pořádku a pokud do nich budeš zasahovat, uděláš víc škody, než užitku.
Doporučuji znovu a velice pečlivě provést obnovu MSTS Bin alespoň na poslední stabilní verzi. Jen tak pro info si ještě zkontroluj verze engů:
u 350.014
comment ( chovani bob57_cz verze 2006-10-09 pro Dzordz-bin1.6 sprahla 30cm Semora )
Comment ( verze ladeni 13-04-2007 - plneni vl. brzdy - nastavil Semora )

u 240.206
Comment ( Eng created by ZSR - http://csd.webzdarma.cz )
Comment ( Datum: 19/12/2008 )
Comment ( Version: 1.03 )Comment ( Svetla: 2 reflektory halogen )

Doufám také, že jsi nezasahoval do s souborů ...

nene, s S soubory, engy ani cvf soubory jsem nic nedelal...s nicim jsem nic nedelal, bin jsem uz zkousel odinstalovat a znovu nainstalovat a ta kominace shift+P mi porad nefunguje... mam BIN verzi 1.7.081920, z DVD trati BP... napadlo me, zda to nemuze byt nahodou tim (myslim ten neuspech preinstalovani Binu), ze jsem nemel vyprazdneny Train Store... a nebo bych to s tim Binem zkusil jeste jednou s verzi 1.7.051922, coz je podle stranek ( http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/cz.html )stabilni verze...
ale stejne nevim pro mi to nefunguje jak by melo, kdyz jsem normal nainstaloval MSTS, potom z DVD trat, trainset, bin, atd. a s nicim jsem nehybal ani nemenil..:/

Spíš zkus poslední pracovní verzi. Džodrž k této verzi mimojiné uvádí: "...oprava chyby ve vícepolohových ovladačích sběračů." Tak možná tudy povede cesta.

Žádná jiná verze BIN. Když to funguje všem, tak to musí fungovat. Spíš bych se zaměřil na vlastní klávesu Shift, jestli mi vůbec funguje nebo jestli není zadrobená od jídla (notebook je tímto ohrožený). Já měl podobný problém, že mi blbla klávesa A. Musel jsem do ní víc mlátit a nakonec pomohl vysavač. Klávesu jsem vyďobnul, hubice s kartáčem a už vše funguje.
Doporučená verze BIN je kvůli hratelnosti aktivit. Novější verze měla problémy, že za reverzním bodem se někdy vynulovala rychlost a už nebylo možné s mašinou odjet. A skutečnost, že mi sběrače budou na střeše cvičit lépe mi vůbec nepomůže. :D

Zda máš nebo nemáš vyprázdněný Trainstore by s tímto souviset nemělo, ale jinak si pamatuj, že vždy, když se chceš vyvarovat chyb, vždy před manipulacemi se soubory MSTS v Trainstore použij "Vše zpět do MSTS".
Zbyněk může mít pravdu, ale předpokládám, že by sis všiml, že Tě klávesa Shift zlobí. Spíš si říkám ... nemáš na NB při hraní zapnutou numerickou klávesnici, kdy je na P namapováno číslo nebo neměnil si po reinstalaci Binu opět mapování kláves pro MSTS?
Já bych jinak možná viděl problém u Tebe skutečně v tom Binu, ale ani ne tak ve verzi, jako spíše v tom, že při reinstalaci nedojde k přepsání c_electric.iom správnou verzí. Možná bych udělal tento pokus: odinstaluj Bin, v Globalu změň příponu u c_electric.iom na např. c_electric.iom.old a pak znovu nainstaluj Bin ...

A třeba nemá jen banální věc. MSTS nainstalován na úrovni správce. Já takové zvlčilosti, jako nainstalovat MSTS s omezenými právy nezkoušel, ale většina problémů jednotlivců byla právě v tomhle. Ve Vistách nebo Sedmičkách je to hned. Stačí jen nechat MSTS instalovat klikáním na další, jako byl zvyk v XP. Nejsmutnější na tom je, že v žádné příručce o Windows se o tomhle nikde nedočtete. Asi se počítá s tím, že uživatelé s příchodem Vist zahodí veškerý SW, který nebyl dělán pro Visty a později i sedmičky.

tou zadrobenou klavesou to urcite neni, NB mam docela novy a zasadne nad nim nesvacim :D a navic by bylo dost nepravdepodobne ,ze bych si zadrobil oba Shifty :D MSTS jsem instaloval normalne poklikanim na instalacni soubor..mam Windows 7 a vim ze s tim spravcovstvim jsou problemy... napr. mi celkem trvalo nez jsem zprovoznil Train Store, ktery mi nefungoval spravne prave kvuli tomu, ze jsem ho nespoustel jako spravce a tim padem nemel opravneni k presunuti potrebnych souboru... pri instalaci MSTS me to upozornilo na provedeni zmen v PC pred spustenim instalatoru, coz si myslim, ze je prave to "spravcovske" povoleni... takze tim si myslim, ze by to snad byt nemelo, ze jsem instalator nedal spustit jako spravce.. ptz proc by mi blby jen sberace , kdyz vsechno ostatni funguje normal...?

Numerickou klavesnici zapnutou pri hrani mam, tak nevim, zda to muze byt treba tim, ale zkousel jsem ji vypnout a Shift +P stale nefungovalo..a samotna klavesa P funguje normalne, jen ta kombinace...

a s ovladanim MSTS (prenastavovani klaves atd.) jsem nic nedelal, vazne s nicim jsem nehybal, co vim..

No to má Zbyněk také pravdu, MSTS Bin by to chtělo instalovat jako správce ... jinak v každém případě tu "falešnou" numerickou klávesnici na NB musíš mít vypnutou.
Jen tak cvičně si zkontroluj soubor c_electric.iom. Otevři si ho v poznámkovém bloku, nelekni se, bude dost rozházený a bude tam spousta nestandardních znaků. V dolní polovině by mělo být několik řetězců začínajících P a n t o g r a p h ... pokud tam budou 4, je to OK, pokud jich tam bude méně, nenahrál se Ti správně Bin.

problem s spravnou funkcnosti ovladani sberacu uz jsem vyresil. Nebylo to nicim jinym nez problem se spravcovstvim na Win 7 (myslim i VIsty to tak delaj), takze Shift+P mi nefungovalo proto, protoze jsem nespoustel MSTS jako spravce.. tot vse, a jelikoz tato kombinace je doplnek ovladani z MSTS Bin, MSTS nemelo na tuto ovladaci kombinaci opravneni, takze staci nastavit u spousteciho souboru MSTS (zastupce) nastavit spoustet jako SPRAVCE, diky vsem za komentare

Back
Nahoře