Aktivity Zababa

Zababa napsal:
pomoci uložení hry (F2) někde před místem pádu, ukončit hru a pak znovuspuštění
Děkuji mnohokráte za nakopnutí správným směrem ... už jsem za hranicema :)
Měl jsem to uložené na odjezdu z Těšína, ale zjevně to nebylo dost blízko "průseru" :)

Chtěl bych poděkovat autorovi Zababa za vydání velice pěkných aktivit umístěných na stránce „Aktivity k trati ČD Žilina – Č.Těšín- Ostrava – Hranice – Olomouc“ pod názvem R423 Cassovia. Je to noční rychlík a cestou čeká plno zajímavých věcí. Nejzajímavější pro mne je Aktivita „Z_manipulacek“. Je to aktivita, kde se bláznivě nejezdí, ale hlavně posunuje a to já mám nejraději. Posun v Nýrsku je opravdu parádní včetně chytání ujetých vozů. A zajímavé také je, že si mohu zvolit i jinou lokomotivu. Pěkné jsou i aktivity pro trať BP (opět s volbou motorové trakce či parní trakce). Přeji autorovi vše nejlepší a nové nápady.

papej napsal:
Chtěl bych poděkovat autorovi Zababa za vydání velice pěkných aktivit umístěných na stránce „Aktivity k trati ČD Žilina – Č.Těšín- Ostrava – Hranice – Olomouc“ pod názvem R423 Cassovia. Je to noční rychlík a cestou čeká plno zajímavých věcí. Nejzajímavější pro mne je Aktivita „Z_manipulacek“. Je to aktivita, kde se bláznivě nejezdí, ale hlavně posunuje a to já mám nejraději. Posun v Nýrsku je opravdu parádní včetně chytání ujetých vozů. A zajímavé také je, že si mohu zvolit i jinou lokomotivu. Pěkné jsou i aktivity pro trať BP (opět s volbou motorové trakce či parní trakce). Přeji autorovi vše nejlepší a nové nápady.
Jak vyměnit lokomotivu. Aktivita je dělaná na určitou loko. Pokud vyměníš loko může se stát, že bude někde něco co ti znemožní jet aktivitu a pak tady budeš psát, že ti to nejde. Pokud jde o loko stejné řady a je jenom změna krabice tedy třeba 363001 za 363335. V tom problém není, ale te vše co změníš.

Já jsem nic neměnil. Chtěl jsem jen poděkovat autorovi. O lokomotivě chci říci, že se nejedná o výměnu ale o změnu aktivity. A tam je posun ještě zajímavější. Posun je udělaný jednak s lokomotivou řady 751, nebo je možné volit druhou aktivitu s lokomotivou řady 735. Tak ať se daří.

papej napsal:
Díky moc za příspěvek, jsem rád a velmi potěšen, že se aktivity líbí.

Ahoj všichni, pokud byste si někdo chtěl zajet mé aktivity, tak jsou již zaktualizované pro trať BP83. Zachoval jsem ale i starší verze. Fungl nová, nebo tedy spíše upravená stará, aktivita je R780 (Pardubice - Jaroměř) tentokráte s brejlovcem a malinko odlišným scénářem v Jaroměři, kde mimochodem s aktualizací tratě přibylo velmi hezkých změn - doporučuji shlédnout...

Jediná, která je sice zaktualizovaná, ale ještě netestovaná, je aktivita Nisa s parním provozem (Jaroměř-Brno), tudíž kdyby měl někdo zájem ji otestovat, byl bych moc rád, stačí kdyžtak napsat na mail nebo SZ.

Balik s aktivitama je k mání zde: http://www.zabeat.wz.cz/Aktivity%20Zababa.rar

Obsah baliku:
Trať BP:
-"Nisa" - rychlik Jaroměř-Brno s loko 750 a 363
nebo s loko 754 a 363
-"Nisa_pára" - parní provoz - s loko 498.0
-"Os Letak-UO-zpet" - osobák Letohrad-Ústí n.O. a zpět s loko 163 a 751
-"Osobáci" - osobák Č.Třebová-Pardubice a zpět s loko 163
-"Naklad CT-HK" - náklad Č.Třebová-Hradec Králové s loko 130
-"R780" - rychlik Pardubice-Jaroměř s loko 751
nebo s loko 750
nebo s loko 853

Trať 321:
-"R423" Cassovia - noční rychlik Olomouc-Košice s loko 162 a 150

Trať 183:
-"Manipuláček" - Mn vlak Klatovy-Zelená Lhota a zpět s loko 751 nebo 735 + osobák Klatovy-Plzeň s loko 263 nebo 242 + náklad Plzeň-Domažlice s loko 781 + osobák Domažlice Furth im Wald a zpět s loko 731 nebo T435

-"Nuda" - výluka s motórem 810 v úseku Plzeň-Stod + rychlik Plzeň-Ž.Ruda s loko 242 (363) a 754 + osobák Ž.Ruda-Plzeň s loko 750 (754) a 242.

Trať Vysočina_1960:
-"Jen tak" - taková blbost s loko T466.0 a T478.3

Zababa napsal:
... Balik s aktivitama je k mání zde: http://www.zabeat.wz.cz/Aktivity%20Zababa.rar

Obsah baliku: ...

Tak jsem včera otestoval aktivitu Letak - UO a zpět a dobrý.
To byla po dlouhé době první aktivita, která měla i různé zápletky (jízda na výstrahu, lehký posun, zprávy apod....). Člověk musí být pořád ve střehu...Ne jako v koridoru ve 160km/h se kochat okolím :) a pohledem na vlak v údolí zvenku :)

Pak jsem ještě projel rychlík R780 s 853 a také dobré.

Pozdrav Zababovi a dík za hezké aktivity! ;)
Měl bych menší dotaz ohledně aktivity "manipuláček" z trati 183. Prosím, naveď mě, kde dělám botu:
V Nýrsku sestavím po posunech vlak a odjedu s ním dál k Zelené Lhotě. Kousek za nějakou zastávkou dostanu hlášení o utržených vagónech. Změním směr, nechám se dojet těmi vagóny, zachytím je. Po zastavení otočím podle pokynu stanoviště a vrátím se do Nýrska - 1. kolej. To mám manipulák před sebou a zachycené vozy za sebou. Před staniční budovou zabrzdím a odstavím utržené vozy, odcouvám s manipulákem na zhlaví (směr Klatovy). Poté po troše přesnosti a cviku i s manipulákem zastavím v časovém limitu před staniční budovou a teoreticky podle polohy vlaku očekávám odjezd dál na Zelenou Lhotu. Jenže při pohledu na aktivitu v Editoru bych měl jet zpět na Janovice a Klatovy, kde jsem očekáván v časovém limitu.:(
Též některá hlášení při návratu do Nýrska zpět s utrženými vagóny mi nedávají přiliš smysl - konkrétně č. 65 a 66, v nichž se mluví něco o opětném "najetí na maňáska"...
Díky za pomoc.;)
Venny

Venny napsal:
Měl bych menší dotaz ohledně aktivity "manipuláček" z trati 183. Prosím, naveď mě, kde dělám botu:
V Nýrsku sestavím po posunech vlak a odjedu s ním dál...

Ahoj, tak ta bota je v tom, že jsi po ukončení posunu v Nýrsku měl manipuláček odpojit a do Z.Lhoty jet se samotnou lokomotivou pro dva vagóny, posunovač Franta to tam v některé hlášce povidá ;), možná jsi právě tuto informaci přehlédl. Nesmyslnost dalších hlášek se pak nejspíš odvozuje od této chybné události..snad jsem pomohl.

Jinak co se týče trati 183:
po třech letech jsem teprv zjistil, že vyšla aktualizace 1.1 a v některých aktivitách mám díky tomu boty zase já, jako např. jízda s el.loko na koleji bez troleje apod. :), takže v baliku ( www.zabeat.wz.cz/Aktivity%20Zababa.rar )
jsou tyto aktivitky už opravené.

Zababa napsal:
Venny napsal:
V Nýrsku sestavím po posunech vlak a odjedu s ním dál...

Ahoj, tak ta bota je v tom, že jsi po ukončení posunu v Nýrsku měl manipuláček odpojit a do Z.Lhoty jet se samotnou lokomotivou pro dva vagóny, posunovač Franta to tam v některé hlášce povidá ;), možná jsi právě tuto informaci přehlédl. Nesmyslnost dalších hlášek se pak nejspíš odvozuje od této chybné události..snad jsem pomohl.

Jinak co se týče trati 183:
po třech letech jsem teprv zjistil, že vyšla aktualizace 1.1 a v některých aktivitách mám díky tomu boty zase já, jako např. jízda s el.loko na koleji bez troleje apod. :), takže v baliku ( www.zabeat.wz.cz/Aktivity%20Zababa.rar )
jsou tyto aktivitky už opravené.

Díky, zadařilo se...

Zdravím pana Zababu a velice chválím jeho aktivitu R423 "Šírava". Jelikož nemám možnost zajet celou aktivitu na jeden zátah, pro tuto chvíli je uložena ve Studénce a zítra hodlám pokračovat, jak nejdále to půjde a už se moc těším. Vskutku nápaditý scénář, žádná nudná jízda ze zastávky do zastávky. Jestliže časem přibude další podobně laděná aktivitka, budu jenom rád!

Silnice není závodní dráha napsal:
Zdravím pana Zababu a velice chválím jeho aktivitu R423 "Šírava"...Jestliže časem přibude další podobně laděná aktivitka, budu jenom rád!

Zdravím silničáře. R423 je sice "Cassovia", ale každopádně díky, jsem velmi potěšen. Jestli ovšem ale přibude nějaká další aktivita, zatím nevím, vždycky nějakou vytvořím, když dostanu nápad, ale momentálně žádný nemám...:) A taky mě čeká přeinstalace PC, páč mi MSTS sežralo skoro celý HD, tak potřebuju větší...

A jo, to se omlouvám, teď mám poslední dobou v hlavě pořád Šíravu a teď jsem ji tu napsal, ačkoli jsem měl na mysli samozřejmě Cassovii. Omlouvám se. No osobně mě napadlo pustit se do Šíravy, ale nevím nevím, když už dva týdny louskám problémy s 4,5 hodiny trvající aktivitou s kocourem na lokálkách na Frýdecku a Ostravsku... :-[ Uvidíme. Jinak tedy dávám tento námět. :-)

Zababa napsal:
Zdravím pana Zababu a velice chválím jeho aktivitu R423 "Šírava"...Jestliže časem přibude další podobně laděná aktivitka, budu jenom rád!

Zdravím silničáře. R423 je sice "Cassovia", ale každopádně díky, jsem velmi potěšen. Jestli ovšem ale přibude nějaká další aktivita, zatím nevím, vždycky nějakou vytvořím, když dostanu nápad, ale momentálně žádný nemám...:) A taky mě čeká přeinstalace PC, páč mi MSTS sežralo skoro celý HD, tak potřebuju větší...
Tak ať se Ti přeinstalování podaří !

v hlavě pořád Šíravu...Jinak tedy dávám tento námět. :-)

No koukal jsem na řazení Šíravy a vypadá to zajímavě, několik přepřahů vozů, 2x výměna lokomotiv, snad by se s tím nechalo něco udělat. Akorát je to teda z Košic do naší hlavní Díry 10 a půl hodin jízdy!!! Což znamená, že by mi tvorba trvala asi dlouho a hodně rozčilování určitě. Ale pokud se toho chceš chopit ty, tak klíďo píďo, možná bych i raději toto testoval, než tvořil...:-P:D

Luboš Balus: Jo dík Luboši, už se na to vyloženě těšim...:cry::roll:

Hlásím novou moji aktivitu pro trať BP - Os5204, zde prosím hlaste případnou nefunkčnost, připomínky apod. Více o aktivitě - viz.Burza

Aktivity jsou hezké, ale mám velký problém u manipuláka na trati 183. Přijel jsem až do Nýrska a všechno v pohodě. Tam jsem ovšem udělal chybu a hra skončila. A od té doby hra padá pokaždé, když ji chci načíst. Ať zvolím jakýkoliv save z manipuláka, tak to spadne na odeslat/neodesílat. Jde jen nová hra. Jsem jediný, komu to dělá tohle? msts bin mám něco přes 1.7

Neonym napsal:
Aktivity jsou hezké, ale mám velký problém u manipuláka na trati 183. Přijel jsem až do Nýrska a všechno v pohodě. Tam jsem ovšem udělal chybu a hra skončila. A od té doby hra padá pokaždé, když ji chci načíst. Ať zvolím jakýkoliv save z manipuláka, tak to spadne na odeslat/neodesílat. Jde jen nová hra. Jsem jediný, komu to dělá tohle? msts bin mám něco přes 1.7

Neměnil jsi nějakou mašinu?

Ahoj, problém bude nejspíš někde v tvém trainsetu nebo trati, těžko říct. Kde přesně máš hru uloženou? Pokud máš uloženo v místě, kde se třeba zrovna zobrazuje nějaká hláška, mohlo by to být nastavením souboru "soundcfg.dat" ve složce GLOBAL. Zkus mi ho kdyžtak poslat mejlem, pošlu ti správný. Nic jiného mě zatím nenapadá.

Back
Nahoře