Trať 321 - nelze spustit žádnou aktivitu

colda

Začátečník
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o řešení mého problému. Nelze mi spustit žádnou aktivitu k trati 321. Provedl jsem i opětovnou instalaci MSTS, nakopíroval všechny složky a příslušné soubory tam kam mají být. Spustil Train Store a stále v detailech jednotlivé aktivity jsou všechny kolonky prázdné. Čím to? :( Děkuji za každou radu, která mi pomůžeproblém vyřešit.

Zkus si v conbuilderu zkontrolovat consisty. Asi si je budeš muset opravit -> vyměnit vozidla. Chybu bych viděl tady.

Děkuji Vám za informaci. S conbuilderem jsem ještě neměl tu čest se seznámit, takže mám obavy, že to bude běh na dlouhou trať :( A myslíte, že to má vliv na i to, že jsou všechy informace jako je start v, čas odjezdu atd. prázdné? Chápal bych to u lokomotivy a vlaku, ale děsí mě, že je prázdné vše.

Pro začátek řešení problému zahoď Trainstore. Trať s aktivitami se bude načítat déle, ale musí, opakuji musí fungovat! Pokud ne, hledej příčinu jinde. Při instalaci MSTS se postupuje po krocích, kdy je po každém kroku nutno vyzkoušet funkčnost. A až si budeš naprosto jistý, že ti trať běží, teprve potom můžeš zkusit Trainstore nainstalovat pokud na něm mermomocí trváš. Ale před jeho instalací a použitím si udělej zálohu funkční trati, abys se měl k čemu vrátit. Již několikrát jsem zjistil, že tento software (Trainstore) nepatří do rukou začátečníkům, kteří neví co a jak v MSTS funguje a co s čím souvisí. Jeho použitím si většinou způsobí spoustu problémů. Já osobně jej nepoužívám (i když by se dalo říci že toho o MSTS vím dost) právě z těchto důvodů. Pokud mám trati s nekompatibilními Globaly (BP a 321 a jejich klony) řeším to oddělenými instalacemi, což u dnešních velkých disků není problém. Pro výběr trati stačí přejmenovávat adresář Train Simulator, kdy se takto musí jmenovat ten v němž leží trať kterou chci spustit, ostatní mají jiné jméno třeba Train Simulator_BP nebo libovolně jiné. Na zrychlení startu se mi velmi osvědčil Martensův ActivityMover, který neprovádí tak brutální zásahy do adresářů MSTS jako Trainstore. A co se týká tady všude doporučované nutnosti reinstalací MSTS veřejně prohlašuji že je to zbytečné. Tedy pokud se to udělá napoprvé dobře a s rozmyslem. MSTS mám jednou nainstalovaný na samostatný oddíl (nesystémový). Po první instalaci a nastavení jsem si uložil příslušné klíče ze systémového registru a po případné změně nebo reinstalaci OS je pouze vrátím na své místo v registru a vše jede v pohodě již několik let. Dokonce jsem instalaci stěhoval z disku na disk a vše opět běhá k naprosté spokojenosti, pouze se musí přepsat několik málo položek v registru (systémové cesty k instalaci, zpravidla stačí přepsat písmeno disku).

Mirane, nezlob se, ale co místo odsuzování Trainstore, se kterým já osobně nikdy neměl problém, napsat tu jedinou a školáckou chybu, kterou všichni při jeho používání dělají? Protože pokud nezvládnou uživatelé práci s Trainstore, vůbec bych je neposílal do registrů. A pokud zvládnou registry, hravě zvládnou Trainstore. Jen tu mateš uživatele, kteří Trainstore používají a teď budou vyplašení, že jim hrozí nějaký kolaps MSTS.

A když už jsem to nakousl, ta chyba v používání Trainstore je, že uživatelé před určitými změnami v instalaci MSTS zapomenou na volbu "Vrátit vše zpět do MSTS!"

Honzo, já Trainstore nijak neodsuzuji, naopak nechť si každý dělá co chce. Ta "jediná školácká chyba" už tady stála spoustu a spoustu řádků rad a vysvětlování. A to "zahození" Trainstore bylo myšleno jen na dobu rozběhnutí tratí. Co asi poradit takovémuto uživateli, který tam bez rozmyslu narve všechen software, občas i páté přes deváté a potom se děsně diví že mu to nefunguje, a podrobnosti toho co dělal z něj lezou jak z chlupatý deky? A do registrů jsem nikoho neposílal tím spíše ne už nikam jinam. Jen jsem popisoval jak to řeším já.

Coldo oprav si ty consisty. Chyba bude tam a ještě zkontroluj trasy v editoru aktivit.

Tak jsem provedl novou instalaci msts na nový oddíl, nahodil MSTS bin, Trainset, nakopíroval složky s tratí atd....spustil Trainstore a hle...všechny položky vyplněny a aktivitu lze spustit. Je možné, že chyba byla v consistech jak uvedl čouda, sám nevím co jsem provedl oproti předchozí instalaci jinak, ale už mohu konečně vyrazit na trať. Děkuji vám za doplňující informace a váš čas ;-)

-- Čolek --

funguje :
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img263.imageshack.us/img263/8526/screenbrs.jpg

Když píše, že mu to už funguje, tak nevím co by měl kontrolovat.

Pozn. mod.
Samozřejmě máš Matýsku pravdu, ono to tady dokonce bylo i s ocitovaným obrázkem těsně nad tím, ten jsem zahodil ale příspěvek jsem tady nechal schválně jako příklad zasviňování vláken zbytečnými příspěvky od nepozorných uživatelů. A když něco jako moderátor řeknu, jsem téměř označen div ne za veřejného nepřítele MSTS.

Matýsek napsal:
... tak nevím co by měl kontrolovat.

Pozn. mod....
A když něco jako moderátor řeknu, jsem téměř označen div ne za veřejného nepřítele MSTS.

Mirane, tak už aj ty ??? :D

Back
Nahoře