Dieselové lokomotivy od Pikka

u nás je strojvedoucí nejdřiv 9 tejdnů v kurzu kde ho teoreticky připraví , pak absolvuje zácvik na dílně asi 2 měsíce nebo jak dlouho , pak jízdní zácvik ( bejvalo 14 dní na řadu ) , pak přijdou samotný zkoušky a autorizace pro funkci strojvedoucího a pak teprve může jít fíra sám na mašinu , ale ještě nesmí na trať , takže jezdí na záloze a nebo po depu. To celé trvá asi rok , pak složí zkoušku traťovou a může na trať. Po těch dvou průšvihách na zubačce kdy se nezkušenost strojvedoucího sešla se špatnym počasím a v jednom případě možná i se závadou motoráku je vydáno nařízení že na zubačku smí jen strojvedoucí , který má na trati odježděny nejméně 3 roky a musí tam být v turnuse nasazeno minimum strojvedoucích.

Armin napsal:
Teď se dílna vystřídala tím, že se dělá pasivní jízdní zácvik.

No ono to není úplný vystřídání dílny, podle nové vyhlášky je teďka dílna zkrácena (bohužel) jen na 14 dní, ale záleží na depu, jak dlouho si tě tam nechají. Já tam třeba byl 3 měsíce a na pasivních jízdních zácvicích jsem byl měsíc. Ještě doplním, že po těchto zácvicích na dílně a na pasivní jízdě přijde zkouška V06 a po jejím úspěšném složení se jde nejprve na zálohu a topírnu na aktivní jízdní zácvik. po nějaké době se udělají zkoušky na lokomotivy, co jsou na zálohách a na topírnách a následně se jde dělat dál jízdní zácvik na každou řadu, kterou má příslušné depo. Rozsah jízdního zácviku by měl být 5-6 měsíců a po těchto měsících se dělá zkouška ZOZ a po ní V08...a je to :-P

Jak mi tady vesele plevelíte vlákno tak jsem si řekl, že bych to měl nějak zpátky nakolejit na správné téma. A protože jeden obrázek je lepší něž několik slov, tak se podívejte a máte možnost se v tomto vlákně patřičně vyjádřit. Jsou to sice starší kousky, ale pořád se na ně dá koukat si myslím. Zveřejnění podle nálady stavitele :)
sdkd01.jpg
sdkd02.jpg
sdkd03.jpg
sdkd04.jpg
sdkd05.jpg

A aby to nebyla jen reklama na obchodníky s uhlím, jeden bonbonek pro příznivce ČSD - skutečná rarita na kolejích, benzínoelektrický Locotracteur Crochat, pocházející z Cukrovaru Nymburk.
crochat.jpg

Chtěl jsem zeptat,někde zde na foru jsem viděl model Brejlovce 755 tento projekt už není aktuální?
Děkuji za odpověď

Řada 755 skončila u dvou prototypů, takže jeden soukromý repaint na Ondrův model 753.7 bych sice měl, ale vzhledem ke stáří textur si ho raději nechám pro sebe :) Takže bohužel, tento projekt byl odložen ad acta.

No já si původně nechtěl přisazovat, ale když už se tu nakousla ta 753.7, ona by v osobní verzi (750.7) taky nebyla na škodu a abychom zase až tak moc neutíkali mimo vlákno ani 810 by nebyly hříchem, ale zveřejnění podle nálady stavitele :) a bohužel, tento projekt byl odložen nezbývá než respektovat ... :(

Oj, to je opět nášup! Krasavci. Ten locotracteur je parádní! Ve vedlejším fóru je screen s CZ LOKO a ČDC 742.7, tak snad se také dílo povede. Cab a zvuky jsou tuším pro modely nafoceny a nahrány Kdopak je autorem těchto super textury? Krásné modely, Pikku!

Chmelotrans napsal:
Dobrý den.
Jsou tyto 3 modely už někde ke stažení, nebo ještě ne?

Pikku napsal : Jak mi tady vesele plevelíte vlákno tak jsem si řekl, že bych to měl nějak zpátky nakolejit na správné téma. A protože jeden obrázek je lepší něž několik slov, tak se podívejte a máte možnost se v tomto vlákně patřičně vyjádřit. Jsou to sice starší kousky, ale pořád se na ně dá koukat si myslím. Zveřejnění podle nálady stavitele Stačí jen číst a nekoukat po obrázkách !!!

Jak to tak vidim , jeník se rozjel , tak já můžu modelařinu pověsit na hřebík a nebo radši pořádnou skobu. K 744.7 bych asi měl nějaké výhrady , ale nebudu tu kazit jeníkovu skvělou práci. Povedlo se ti to jendo

E499_2002 napsal:
... Kdopak je autorem těchto super textury? ...
Tyto modely vznikly ve spolupráci s Vrbamem a Ondrou Janišem.
neznamsebe napsal:
... K 744.7 bych asi měl nějaké výhrady ....
Tvoje výhrady beru, ty vidíš i to, co normálně vidět není. Ale předělávat to nebudu, neb mě to zas tak moc nebaví :D

Pánové zdravím.
Tak dělám aktivitu s Malým Hektorem a mám z toho nějak zamotanou hlavu:p, Pikku má uvedenou maximálku u T 435.0108, 90 km/h.? To má mašinka nějaký speciál povolení k vyšší rychlosti, nebo jde o překlep?
Zde: http://www.prototypy.cz/?rada=720
je uvedena zase maximálka Maximální rychlost : 60/ř1 km/h a 80/ř2 km/h, tím že jde o T435.0108 bych dedukoval V=Max 60, nebo se pletu?
Dan

Píšete to dobře, Dane. Podle Kryšpínova systému. Ke druhému velkému číslu přičíst trojku a násobit deseti (=60km/h)

Ono aj typ motora tam mal byť 6 S 310 DR, zrejme celý popis bol omylom prevzatý zo 742 :-)

Back
Nahoře