Zajímavosti z tisku a webu

Ronoath napsal:
Nemohu si pomoci, ale jsou to takové... pivní kecy.

Nikdo z nás nebyl v kanceláři Stadleru, když uvažovali "tohle ošidíme, to těm čechurám musí stačit...":D

Zakončím v optimističtějším tónu, až budou za třicet let tyhle motory končit ve šrotu, nikdo si na takovéto problémy nevzpomene. Jako u končících 451, 751, 851, a dalších... postarších strojů (to abych se někoho nedotknul, když bych to nazval jiným, expresivnějším ekvivalentem)

Přesně tak. Mě se líbí řeči, že měli zrovna nám a naschvál to ošidit. Myslím si, že zrovna takový výrobce to nemá zapotřebí.

Pawlik napsal:
Hynďa: Proč se za to nedá nic zavěsit?
Němci to zakázali. Nevim jestli je to kvůli pevnosti konstrukci vozidla (uřízlej kus mostu) nebo mají jinej důvod. Ovšem je zajímavý, že šroubovka je větší a těžší než na našich traktorech :D
Každopádně se za tím může tahat jen maximálně 6 náprav (protože jsou tam autobusový kompresory, který by to neudejchaly) a to jen vyjímečně.

matýsek: Na tý trati jezdily 843, který jsou dokonce mladší než Stadler!! NA 843 v Liberci nikdy měch nepraskl!!

Další pro mě nepochopitelnou věcí je, že to, co na jiných vozidlech umíme přenášet malým kabelem UIC tak na Stadlerech přenášíme dvouma kabelama jejichž zásuvky jsou o velikosti zásuvek na dobíjení na 810. Německá kvalita...

hynďa mám pro tebe jeden návrh, napiš prostě, že máš na ty motory averzi a bude to jasný a už víc nemusíš psát. Ty ať se napíše cokoliv, to stočíš na to, že ty motory vlastně za nic nestojí a že jsme vlastně koupili krám a že by bylo lepší kdyby tam jezdili starý motory. Prostě pokrok, že.

Ano, přesně tak. Ty motory za nic nestojí, koupili jsme krám a kdyby tam jezdily třeba 843, bylo by to rozhodně lepší. A máš pravdu, mám vůči nim averzi, nemám je rád a nebaví mě s nima jezdit.
Já si svoje tvrzení ale na rozdíl od Tebe alespoň umím odůvodnit.

Hynďa napsal:
Němci to zakázali. Nevim jestli je to kvůli pevnosti konstrukci vozidla (uřízlej kus mostu) nebo mají jinej důvod. Ovšem je zajímavý, že šroubovka je větší a těžší než na našich traktorech :D
Každopádně se za tím může tahat jen maximálně 6 náprav (protože jsou tam autobusový kompresory, který by to neudejchaly) a to jen vyjímečně.
Co je myšleno mostem? V pevnosti to nebude, když to má pořádnou šroubovku a vždy se přetrhne dřív šroubovka než skříň na dva kusy.
Čili shrnul bych to tak, že co si tvůj zaměstnavatel objednal, to dostal.
Když u vozidla začně někde něco praskat, zpravidla je to chyba konstrukce nebo šlendrián ve výrobě. U vozidla, které je provozováno 20 let to bude spíš to druhé. Ale je klidně možné, že ty naše RS používají jiné měchy.

Hynďa napsal:
Ano, přesně tak. Ty motory za nic nestojí, koupili jsme krám a kdyby tam jezdily třeba 843, bylo by to rozhodně lepší. A máš pravdu, mám vůči nim averzi, nemám je rád a nebaví mě s nima jezdit.
Já si svoje tvrzení ale na rozdíl od Tebe alespoň umím odůvodnit.
A co jsi odůvodnil? Jen to, že je nemáš rád nic víc jsi nenapsal. Nevím jak Ty ale já si pamatuji když ty Tvoje opěvované 843 přišli a jak se na ně nadávalo, že to jsou motory na nic a že byly daleko lepší 853 a dokonce někteří fírové tvrdili, že i 262 čili 830 je lepší jak 843. Takto to chodí u každého nového vozidla co přijde a to nejen na dráze.

Matýsek napsal:
A co jsi odůvodnil?
Tak ještě jednou - vozidlo s dvěma motory, spotřebou jako prase a bez možnosti přivěsit vagon. Nekvalitní výroba, praskající měchy a hadice, už od výroby spousta chyb, které do teď nikdo nevyřešil, nekvalitní motory,....

Matýsek napsal:
Takto to chodí u každého nového vozidla co přijde a to nejen na dráze.
Tak ještě jednou - tohle není nové vozidlo.

A o kolik víc to žere než srovnatelné vozidlo používané na téže trati?
Jak se na celkové spotřebě podepíše klimatizace (kterou žádný motorový vůz u nás neměl) a vytápění?
Co je v tom za motor? Iveco? Dávají se snad i MTU.
To je stále dokola. Že to má malý kompresor a neuživí to víc přípojných vozů, to snad odběratel věděl, ne? Asi mu to nevadilo, když si to koupil.
Nechci se těch strojů zastávat, neznám je, ale trocha objektivity nikdy neuškodí.

Ona opěvovaná 843 má kolik motorů? Taky přeci dva, to za prvé a za druhé u nás je to nový motor, ať už je vyráběn bůhví jak dlouho. Jinak jak již psal Pawlik, napiš srovnání spotřeby a ne jen, že to žere jako prase. Já se aby bylo jasno se toho motoru nějak nezastávám, protože u nás není a ani jsem se s ním nesvezl, jen mě rozčiluje když někdo něco pomlouvá jen kvůli tomu, že se mu něco nelíbí a není schopen doložit co je špatně.

Matýsek napsal:
Ona opěvovaná 843 má kolik motorů?
843 ale může využívat klidně i jen jeden, pokud druhý nepotřebuje. To za prvé. A za druhé, na ty dva motory vezme 843 další dva vozy.

Matýsek napsal:
za druhé u nás je to nový motor, ať už je vyráběn bůhví jak dlouho
No a? Vyrábí se 20 let, už je trošku pozdě na dětské nemoci, nebo ne?

Matýsek napsal:
jen mě rozčiluje když někdo něco pomlouvá jen kvůli tomu, že se mu něco nelíbí a není schopen doložit co je špatně.
Mám tedy znovu, po třetí, napsat, co je špatně?

Hynďa napsal:
Matýsek napsal:
Ona opěvovaná 843 má kolik motorů?
843 ale může využívat klidně i jen jeden, pokud druhý nepotřebuje. To za prvé. A za druhé, na ty dva motory vezme 843 další dva vozy.

Matýsek napsal:
za druhé u nás je to nový motor, ať už je vyráběn bůhví jak dlouho
No a? Vyrábí se 20 let, už je trošku pozdě na dětské nemoci, nebo ne?

Matýsek napsal:
jen mě rozčiluje když někdo něco pomlouvá jen kvůli tomu, že se mu něco nelíbí a není schopen doložit co je špatně.
Mám tedy znovu, po třetí, napsat, co je špatně?

Jediný co jsi napsal je, že praskají měchy. Já pamatuji když začaly jezdit 843 a kolikrát to byla loterie jestli se vůbec dojede, to nepamatuješ, nebo o tom nevíš? Taky se podivuji tomu, jak píšeš, že u 843 se jezdí na jeden motor když nepotřebuješ druhý. Jo ještě jsi psal, že to strašně žere, ale opět jsi to nedoložil.Měl bych ještě dotaz, ty jezdíš jako fíra na tom motoru a jezdil jsi i na 843? Jestli ano tak napiš kde a já se na Tebe přijedu podívat jak jezdíš.Já jsem bohužel musel u dráhy ze zdravotních důvodů před 10.lety skončit a musel jít do důchodu takže o nových strojích už moc nevím, jen co si o nich seženu na internetu nebo když se občas potkám s kolegy kteří jsou ještě aktivní, ale na druhou stranu, ať si tady píšeme co chceme tak s tím nic neuděláme. Co si dráha objednala to má a tím to zhaslo.

Matýsek napsal:
já si pamatuji když ty Tvoje opěvované 843 přišli a jak se na ně nadávalo, že to jsou motory na nic a že byly daleko lepší 853 a dokonce někteří fírové tvrdili, že i 262 čili 830 je lepší jak 843.
Myslel jsi 853, že jo?
Nereaktoruji, jen jsem chtěl bez jakéhokoliv útoku upozornit na pravděpodobný překlep.

TOM napsal:
Matýsek napsal:
já si pamatuji když ty Tvoje opěvované 843 přišli a jak se na ně nadávalo, že to jsou motory na nic a že byly daleko lepší 853 a dokonce někteří fírové tvrdili, že i 262 čili 830 je lepší jak 843.
Myslel jsi 853, že jo?
Nereaktoruji, jen jsem chtěl bez jakéhokoliv útoku upozornit na pravděpodobný překlep.

Jak jsem to napsal, tak bylo.

Dnes jsem se v Břeclavském deníku dočetl, že už je rozhodnuto, lokálka Hustopeče - Šakvice se bude modernizovat a elektrifikovat. Tak to jsem zvědav, co tady postaví za koridor. Ale 6 km mít na tři roky, to je jako by měli razit 4 tunely. :) Psali něco že do roku 2017 a další 3 roky budou předělávat Šakvice.

Back
Nahoře