Zajímavosti z tisku a webu

Zdravím
a hlásím, že se mi dnes v práci do ruky dostalo další číslo "Železničáře". Obzvláště zmínka o Vlastíkovi a jeho Banánech i Michalovi Tučkovi a jeho Esech pro TS mile potěšila. ;)

Ať se další dílo daří hoši.

David

Zbyňku, to je jediné možné vysvětlení. Nic jiného mě taky nenapadá.:) Ale co my víme. Třeba vyrukuje s úplně novým modelem. :D

Nevím hoši, že bych se přehlédl ? Nebo přesněji, že by zase mozek dal věci do jiných souvislostí (Vlastík = 350/151 v TS) ??? :confused: Tak Michal a oživování Es je tam myslím zmíněno správně bez diskuze. Takže zítra to projdu ještě jednou a jeden kousek zřejmě skončí i u mě doma ve skeneru.
Jen pro jistotu - veřejně známými tvůrci a ladiči vozidel jsou právě Michal, Roman, Pikku a onen Vlastík ? O více tvůrcích pro TS opravdu přehled nemám.

No, tady to nevyřeším a počkám na zítřek a svačinovou četbu. :)

David

Dokud ten článek neuvidím, tak nebudu dělat žádné závěry. ;) Fakt ale je, že 350/150/151, které jsou veřejně ke stažení u Hekla, tam je to z největší části společné dílo Hekla, Romana a moje. Podobně i u Es. Vyjmenovávat veřejně známé tvůrce a ladiče vozidel tady nebudu, protože bych určitě na někoho zapomněl. :) Vlastík kdysi udělal několik mašin, které se sice dodnes používají, ale jen jako traffic, protože nemají kabinu a v podstatě se nedají ovládat.

Pokud tam vůbec budou uvedeni jen někteří autoři, je to špatně. Minimálně na 3D modelech vlastních lokomotiv se podíle několik autorů a pochybuji, že jsou tam uvedeni všichni. Ale souhlas s Michalem, závěry dělat až po přečtení článku. Pokud tam byť jeden autor chybí, zavaní to neseriózností. Je třeba připomenout (a v článku by to tedy mělo být zmíněno), že ty modely byly primárně určeny pro MSTS a my tři, které zmiňuje Michal jsem je jen upravily pro TS/RW. A to nemluvím o zvukařích, minimálně pro X5X.
Tak nějak to na mně dělá zatím dojem, že se jedná o Vlastíkovu reakci na článek v minulém čísle a soukromou aktivitu za účelem sebezviditelnění :) . Na ty Vlastíkovi Banány jsem taky zvědav :D

Zdravím
a přislíbené plním ...

http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/zeleznicar_4_2016.pdf

Po dnešním telefonickém rozjímání s Michalem jsme došli k závěru, že si autor článku práci ulehčil použitím zdaleka ne všech informací z webu a s oslovením skutečných autorů zmíněných modelů se nezdržoval. A proto si myslím, že výše uvedený text nezůstane bez "zahoření".

I když, je se třeba zamyslet i jinak - jestliže ony Banány a Gorila nejsou Vlastíkovým dílem, prezentoval je za jeho dílo autor článku nebo se v tom nějak angažoval sám Vlastík ? Na to bych bral při pranýřování kohokoli uvedeného někde ve sdělovacích prostředcích ohled. :cool:

David

Jednoznačně chyba autora článku. Nechápu, jak vůbec může novinář takto vypustit do světa neověřené informace :). Vůbec neřeší, kdo je ve skutečnosti autorem lokomotiv 151/350. Dle popisu se jednoznačně jedná o dílo lidí kolem Hekla (i základní 3D model kabiny je jeho, dokonce na 100% ). Kabinu nemá žádný Vlastíkův model a už vůbec ne skriptované ovládání :p. Ale po přečtení článku se přikláním spíš k variantě, že s tím nemá Vlastík nic společného.
O X6X raději mlčím ;). Jen si člověk udělá dokonalou představu o tom, jakými bludy nás novináři pravidelně a vytrvale "krmí" :D.

Moc pěkné. :confused: Kdyby v tom článku byly korektní informace, tak by z něj měl člověk radost. Ale takhle? Plně se ztotožňuji s Romanem. Pobavil mě "uspokojivý Mirel". :D Ten umí vše, co bylo tenkrát napsané v manuálu od výrobce kromě testu D1, na který už nezbylo místo. Asi jsem měl přidat ještě nějaký bonus navíc. :) A pak zvuky, které "deklasují" eso. Jako bych všude donekonečna nezdůrazňoval, že zvuky jsou zatím stále provizorní.

Já tedy nevím, ale někdo s někým musel dělat rozhovor, z nějž vyplynula jména jako Michal a Vlastík. Ale když čtu článek, je to spíše jako recenze, kde si někdo stáhl model a jména asi vypsal z readme. Pak buď je readme neúplné nebo autor článku neumí číst. Nejslabší podle autora článku byly zvuky, ale ty nedělá ani jeden z jmenovaných. Ale i tak je otázkou, jestli tester někdy jel na skutečné lokomotivě.
Asi by se chtělo obrátit na autora článku, aby autorství přepsal na správné lidi, kdo co vytvořil.

Zbyňku, jsem si téměř na 100% jist, že autor článku s nikým rozhovor nedělal a žádné readme nečetl. Ty jména našel na internetu a celé to zmatlal.

Možná vychází z videí na youtube. To by odpovídalo tomu esu, které prezentuješ jen Ty a Vlastík nějaké videa se 151 také má.
Každopádně readme opravdu nečetl :). Tam totiž není Vlastík nikde. Pokud by to byl nějaký rozumný novinář, napíše "kolektiv autorů" beze jmen a je to vyřešeno :) . Vypisovat všechny je blbost, jelikož i podíl na modelech je diskutabilní. Někdo třeba modeloval "jen" podvozky, ale bez nich by ta lokomotiva nebyla ;). Například já udělám skin lokomotivy, ale nejsem schopný si pořídit kvalitní fotodokumentaci, Michal perfektně naskriptuje ovládání, ale neumí si lokomotivu vymodelovat a tak dále....

Back
Nahoře