Předjetí trafficem ve stanici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vince Black

Host
Tahle otázka není ani tak o tvorbě aktivit v MSTS jako spíš o praxi ve stanicích při předjetí jednoho vlaku druhým. Koho jiného se na to zeptat, než zkušených fírů? 8)

V jedné aktivitě stojím na koleji 1. Po minutě přijede motorák, který se mnou ve stanici cca 2 minuty stojí, pak pokračuje dál. Já jedu až za další minutu. Jde konkrétně o stanici Valšov na trati 310. Motorák pokračuje dál ve směru na Moravský Beroun a Olomouc, já do Rýmařova, takže se naše cesty vůbec nemusí křížit (kdo zná plánek stanice, ví). Může mě ten motorák předjet po levé straně, tj. po koleji č. 3 (mezi mnou a staniční budovou; samozřejmě že v MSTS může)? Vím, že to jednou někdo kritizoval v nějaké misi, že zastaví ve stanici a mezi ním a budovou se přežene rychlík ... To uznávám, ale jaká by byla v reálu praxe v mnou popsaném případě? Jde o situaci z GVD, konkrétně jedu s vlakem Os 23518 a "předjíždí" mě Os 3512 ...

Co vím, tak vlaky Krnov - Olomouc jedou po přímé a motorák do Rýmařova stojí na koleji blíže k stan.budově.

Toho jsem se trochu bál, jen doufám, že v aktivitě nebude moje definovaná trasa blokovat ten consist, jako se mi to stává u jiných aktivit ...

bob57_cz napsal:
Vince Black napsal:
Toho jsem se trochu bál, jen doufám, že v aktivitě nebude moje definovaná trasa blokovat ten consist, jako se mi to stává u jiných aktivit ...
Výpravčí stanice by se měl postarat určením místa zastavení ( praporek ), aby vlak na vzdálenější koleji od budovy, který přijede dříve, zastavil tak, aby se vlaky nemohly navzájem překrývat, přičemž taktéž určí místo zastavení pozdějšímu vlaku na bližší koleji tak, aby pozdější vlak zastavil nejpozději těsně před stojícím vlakem ( budou-li lokomotivy směrově proti sobě, smí se tyto lokomotivy překrývat - ne motorové vozy ) . Pozdější vlak by tedy neměl projíždět za vjezdu mezi vzdálenějším vlakem a budovou. Po odbavení cestujících již bližší vlak smí projíždět tímto místem se zvýšenou opatrností za dávání návěsti "pozor".
Presne tak to delaji ve stanici Zlin-stred, kde je to ve spicce "maso"-hodne lidi....kupodivu tam jeste, co ja pamatuju, nikoho nezajeli

bob57_cz napsal:
Vince Black napsal:
Výpravčí stanice by se měl postarat určením místa zastavení ( praporek ), aby vlak na vzdálenější koleji od budovy, který přijede dříve, zastavil tak, aby se vlaky nemohly navzájem překrývat, přičemž taktéž určí místo zastavení pozdějšímu vlaku na bližší koleji tak, aby pozdější vlak zastavil nejpozději těsně před stojícím vlakem ( budou-li lokomotivy směrově proti sobě, smí se tyto lokomotivy překrývat - ne motorové vozy ) . Pozdější vlak by tedy neměl projíždět za vjezdu mezi vzdálenějším vlakem a budovou. Po odbavení cestujících již bližší vlak smí projíždět tímto místem se zvýšenou opatrností za dávání návěsti "pozor".

To by pro mě bylo schůdnější, stačilo by pouze tomu trafficu co přijede později a je blíže k nádražní budově dát bod vyčkávání kousek dál (teď zastavuje přesně vedle mě - já jsem v 810, traffic je jeden vůz 843).

Kuba napsal:
Co vím, tak vlaky Krnov - Olomouc jedou po přímé a motorák do Rýmařova stojí na koleji blíže k stan.budově.

Udělal jsem to podle Tebe, nebyl to zase takový problém ;-) Akokorát stojím trochu dál od staniční budovy, přijížděnící 843 mě mine a zastaví kousek přede mnou na vedlejší koleji vpravo, takže nestojíme vedle sebe a cestující mohou v pohodě nastupovat a vystupovat 8)

bob57_cz napsal:
Vince Black napsal:
Kuba napsal:
Udělal jsem to podle Tebe, nebyl to zase takový problém ;-) Akokorát stojím trochu dál od staniční budovy, přijížděnící 843 mě mine a zastaví kousek přede mnou na vedlejší koleji vpravo, takže nestojíme vedle sebe a cestující mohou v pohodě nastupovat a vystupovat 8)
Jestli jsem to pochopil správně, jaks to napsal, tak pozdější vlak projede kolem vzdálenějšího vlaku a zastaví až poté.
To je ale špatně ! Vjíždějící vlak nesmí projet, musí zastavit před "kolizním" místem. Projet kolizním místem smí teprve jako odjíždějící.
( Takhle bys od zkoušek na výpravčího vylít :D .)

Ne, ne, tak to nebylo myšleno. Původně projel mezi mnou a staniční budovou a pak zastavil vedle mě. Udělal jsem pak 2 změny - teď stojím já mezi projíždějícím vlakem a staniční budovou (tedy blíž jsem já) a stojím víc "vzadu", takže traffic projede kolem mě a zastaví přede mnou (na své koleji, pochopitelně). Nebo i to by v reálu vadilo? Myslel jsem, že jde jen o to, aby nejezdil mezi mnou a budovou ...

Vince Black napsal:
bob57_cz napsal:
Vince Black napsal:
Kuba napsal:
Jestli jsem to pochopil správně, jaks to napsal, tak pozdější vlak projede kolem vzdálenějšího vlaku a zastaví až poté.
To je ale špatně ! Vjíždějící vlak nesmí projet, musí zastavit před "kolizním" místem. Projet kolizním místem smí teprve jako odjíždějící.

Ne, ne, tak to nebylo myšleno. Původně projel mezi mnou a staniční budovou a pak zastavil vedle mě. Udělal jsem pak 2 změny - teď stojím já mezi projíždějícím vlakem a staniční budovou (tedy blíž jsem já) a stojím víc "vzadu", takže traffic projede kolem mě a zastaví přede mnou (na své koleji, pochopitelně). Nebo i to by v reálu vadilo? Myslel jsem, že jde jen o to, aby nejezdil mezi mnou a budovou ...
Takže jestli jsem to pochopil správně ,tak ty stojíš blíž k nádražní budově ,ale mašinou nebo motorem jsi nedojel až k budově a ten traffic přijede za tebe od stejného směru ,předjede tě a dojede až k budově? Jestli je takto .tak by to bylo dobře podle předpisu.

Pánové,na Sicílii si s tímhle vůbec nelámou hlavu,správné křižování.Ale je pravda,že každý vjíždějící vlak má už na začátku peronu 10-15km rychlost.Maximálně.

Matýsek napsal:
Vince Black napsal:
bob57_cz napsal:
Vince Black napsal:
Kuba napsal:

Takže jestli jsem to pochopil správně ,tak ty stojíš blíž k nádražní budově ,ale mašinou nebo motorem jsi nedojel až k budově a ten traffic přijede za tebe od stejného směru ,předjede tě a dojede až k budově? Jestli je takto .tak by to bylo dobře podle předpisu.

Ano, přesně tak to je.

Šnek napsal:
Pánové,na Sicílii si s tímhle vůbec nelámou hlavu,správné křižování.Ale je pravda,že každý vjíždějící vlak má už na začátku peronu 10-15km rychlost.Maximálně.
To ani u nás. Nejednou jsem ze staničního rozhlasu slyšel: Na první kolej od staniční budovy přijede (projede) vlak (bude prováděn posun). Dbejte své osobní bezpečnosti. Naposledy ve Starém Městě u Uherského Hradiště. My jsme s osobákem stáli na druhé.
A je vymalováno. :D

Mimořádnosti jsou na dráze naprosto běžný,pak jde jen o to,aby se všechno ohlídalo,aby se nestal nějaký malér.

Jen aby se to nezneužívalo. Pustí hlášku a jsou z obliga. Co na tom, že někoho zajedou, však pustili hlášení, neměl tam co dělat...

Michal napsal:
Jen aby se to nezneužívalo. Pustí hlášku a jsou z obliga. Co na tom, že někoho zajedou, však pustili hlášení, neměl tam co dělat...
Nutno ale přiznat,že lidi jsou velice neukázněný.

To je fakt. Správně by se třeba nemělo vstupovat do kolejiště před zastavením vlaku. Jaká je praxe víme všichni.

Chlapi zdravím, mám malý problém při tvorbě aktivity s traffic v Praze Libni. V editoru mi vše odjede a přijede jak má, ale když jsem aktivitu projížděl já, tak se vlaky chovají úplně jinak. Jde mi o to jestli má někdo stejný problém při tvorbě akt. jako já a neví čím by to mohlo být. S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Chlapi zdravím, mám malý problém při tvorbě aktivity s traffic v Praze Libni. V editoru mi vše odjede a přijede jak má, ale když jsem aktivitu projížděl já, tak se vlaky chovají úplně jinak. Jde mi o to jestli má někdo stejný problém při tvorbě akt. jako já a neví čím by to mohlo být. S pozdravem Dan.

Jde o to jak jinak. Osobně mám zkušenost, že hráčem řízený vlak v AE projede aktivitu vždy mnohem dříve než ve skutečnosti.

Zdravím, myslím, to, že v Praze Libni má jet proti mě vlak od Holešovic, pak mě má předjet os směr Masaryčka, pak jede pendolino směr Holešovice, proti mě os od Masaryčky a nakonec rychlík od Hlavního. Já jako hráč jedu poslední směr Hln. V editoru vše klapne podle mých představ, ale jakmile jedu aktivitu já, dopadne to tak, že vjede první vlak od Holešovic, os směr Masaryčka se mi po odjezdu sekne na zhlaví, i když se s žádným vlakem nekřižuje. Pendolino odjede v pohodě, ale os od Masaryčky do stanice nevjede vůbec a rychlík od hln zůstane taky viset před návěstidlem do stanice. Ten teda jede proti mě po moji trase a to někdy dělá binec, ale proč ty ostatní vlaky to nechápu. Je fakt, že se jedná o delší akt. a nevím jestli to není třeba tím, že už mám v aktivitě příliš mnoho traffic a con. :?: No každopádně na to kouknu ještě jednou. Jedná se o problém těsně před koncem aktivity a už bych ji chtěl dokončit a vydat. :D Dan

předjíždění

Tak jsem se tu dočetl o druzích předjíždění, nebo vjezdech na kolej před stojící okýnkovej vlak. Buďte lidi rádi, že Vám to tu alespoň někdo řekne. V Řecku jsem se s varováním nesetkal. Vlak dlouhej jako tejden před vejplatou, ještě k tomu na znamení a tak jsme ohlásili výsadek na daném nádraží. Vlak opravdu zastavil, ovšem peron jaksi nikde nebyl, zřejmě nikdy. Po našem, vystoupení z vlaku a klasického opuštění kolejiště, nám za prdelí prosvištěl jakýsi rychlík v plné rychlosti. Že projížděl po koleji bližší výpravní budově nemusím snad psát... Jan pro poznámku, ta stanice byla řízená dálkově a nikdo v ní nebyl, ani pokladní...

Zdravím Vás. Neviem ako ostatným, ale všimol som si, že pri bine 1.7.00819 sa servis 2 správa nekorektne. Potrebujem, aby vlak hráča zostal stáť v stanici na odjazdovom návestidle, aby pred seba pustil rýchlik. Tak som servis dva umiestnil za odjazdové návestidlo. Ale tento servis mi blokuje už aj predchádzajúce návestidlo a tak vlak hráča uviazne pred stanicou. Už som skúšal obmienať umiestnenie servisu 2, ale neúspešne. Tento problém som zaznamenal v Sládkovičove, ale to isté mi to robí aj v Galante. Servis je na trati dostatočne dlho pred príchodom vlaku hráča, tak neviem kde je problém. Vedel by niekto poradiť? Ďakujem

Prikladám obrázok situácie z AE pre lepšie pochopenie situácie.

http://www.edisk.sk/stahnout-soubor/03028/AE.JPG_60.48KB.html

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře