RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
Stavitelxx napsal:
..., já nikomu nehodlám kazit rodinnou pohodu tím, že vydám aktualizaci právě na štědrý den.
Martine, máš recht.
Teď si představ tu situaci, že si někdo nainstaluje na štědrý večer aktualizaci, někde zazmatkuje, bude mu to vyhazovat chyby, celý štědrý večer bude někomu psát, telefonovat a místo zpívání koled s rodinou bude skrz štědrovečení večeři až do rána bušit do klávesnice, kopat do bedny a nadávat, že mu něco nefunguje. Pak únavou prospí oběd na Boží hod vánoční a rodina mu "poděkuje", jaké letos prožili společné "nádherné" vánoce.
Proto nic nepřehánět, jezděte si jen tak decentně a pokud něco nebude fungovat, raději vypněte počítač.
Já nezapomenu na poslední vánoce s dědou. Nechtěl jsem, abychom zbytek štědrého večera každý proseděli u své televize s konstatováním, že program opět nic moc.
Po večeři počítač, Google Earth, dal jsem to na velkou televizi a asi tři hodiny jsme procházeli jeho druhou světovou válku z Běloruska až do Německa, kde byl v zajateckém táboře. Děda si k tomu přinesl své poznámky a mapy. A vyprávěl a vyprávěl, jaké měl kde zážitky. Nejvíc mne dostalo, jak jsme hledali obec v Německu, kde byl v lágru. Čte název jedné vesnice, "tady to musí být někde blízko, protože sem jsme chodili z lágru na pivo"

. Pak mne to vysvětloval, že dostávali plat za práce v kamenolomu, měli normální vycházky a utéct nebylo kam. A stejně ve finále zdrhl, když se bombardovala Vídeň Na nádraží uklízeli a ve vhodný okamžik se dostal do vlaku, který jel na Slovensko.
Tímto přeji všem pěkné svátky.