Lesk na modelech

Nie. Nepochopil. Problém je v názve Box01. Pre MSTS je nesprávny......Všetko čo máš ako základ teda ak ide o nejaký jednoduchý neanimovaný objekt, musíš mať spolu atachnuté. A to celé sa musí volať main. Takže si na ten tvoj objekt v maxe klikni a v tom okne hore v pravo si ho premenuj na main.

Dobre. Tak teraz na ten objekt klikni a v pravom menu je taka ikonka kladiva tam hore. V tom menu najdes funkciu reset Xform a colapse selected. Takze v tomto poradi to aplikuj na model a potom znova export.

Keby ti to sčernalo tak je tam problém s modelom. To sa bude ťažko riešiť.

tak sem ještě pojmenoval material a konečně se to vyexportovalo ale ted je to v SW celý bílý ... při tom texturu v tý složce mam

To dem:
vůbec nemáš pravdu. Název objeku s problémem nemá nic společného. Chybová hláška říká, že v zásobníku změn v modelovacím programu zůstaly nezapracované úpravy. Odstraní se to pomocí funkce ResetXform a CollapseSelected na každém použitém objektu. Kromě toho, to co jsi mu poskytl v onom souboru zar500.3DS je absolutně nepřeložitelné, neboť je to pouze soustava vzájemně nepropojených objektů. Vzápětí dostane hlášku "Animation hierarchy contains multiple root objects". A bude zase tam kde byl...
To smekac:
podívej se na moje stránky, tam je kousek návodu na modelování i s postupem převodu z *.3DS na *.s soubor, včetně toho co se musí udělat v modelovacím programu dříve než se to začne expotovat.
Pokud ti nebude cokoliv jasné napiš mi SZ, a dáme to dohromady.

Edit:
Než jsem to stačil napsat, tak se to povedlo......

Naposled editoval moderátor:
Miran ja som mu nerobil ziadnu upravu jeho modelu. Ja som mu spravil len baťák. Tak na mna hned nevylet.....Okrem tohio ked mu pise chybu box01 tak je to blbý nazov.

Miran nemas pravdu ty. Box01 bla bla not suported. Mozes davat reset Xform kolko chces stale ti to export nezoberie kvoli nazvu Box01. To premenovianie bolo nutne tak ci tak.

No dobre mozno ze to bol zbytocny krok. Ja to beriem uz automaticky ako vozidlo. Takze nevadi. Ten reset by som ti aj tak odporucil. Pretože pri tejto hlaške ho treba aplikovat.

Ahoj dem
znovu opakuju: názvy objektů v modelech mohou být libovolné. S jedinou výjimkou a to jsou objekty, které animuje MSTS sám. Tedy Boogie, Wheels, Pathograph.... atd. A co se týká toho souboru zar500.3DS jsem se domníval, že jsi mu ho opravil do přeložitelného tvaru. Tímto se ti omlouvám.

Nechcel som mu ho opraviť, lebo takto sa do toho skôr dostane. A o názve súboru pre iné objekty ako vozidlá som zase ja nič nevedel. Takže sorry.

Back
Nahoře