Začátečník...

Teczka83

Začátečník
Mám dotaz. Kdysi dávno jsem hrál MSTS, potom jsem s tím přestal. Teď ho hraji znovu. Koukal jsem takhle na googlu a zjistil jsem, že se toho hoooodně změnilo. Do MSTS jdou přidat tratě, lokomotivy, vagóny a dokonce celé soupravy. MSTS jsem řádně nainstaloval a dokonce jsem udělal i ten oficiální update (o kterém je tu někde řeč). Tak jsem nainstaloval poslední verzi MSTS Bin. Hru to opravdu vylepšilo. Dal jsem se tedy do hledání tratí a návodů jak s nimi do hry. No vzhledem k tomu, že je to po lopatě vysvětleno, jsem si řekl "v pohodě..." Ale nic mi nefunguje...chyba je ale ve mě, protože já bych potřeboval, aby u mě někdo seděl a ukazoval. To samé lokomotivi a vagony. Byl jsem mile překvapen, když jsem ale zjistil a některé i stáhnul, že existují i "instalace"...
Prostě souprava, nebo balík souprav, které prostě jedním klikem nainstalujete. To co jsem stáhnul mi v pohodě funguje. Chci se vás zeptat, nevíte o nějakých stránkách, kde jsou tyto "instalace"? Protože na mě je to vkládání, o kterém je tu hojně řeč, moc složité....

Každý autor to má podle sebe. Někdo má instalátor, někdo ne. Takže se budeš muset přizpůsobit a něco se naučit. A nebo tratě a modely bez instalátoru oželet.

to Nebulus:
Ty bys mi mohl poradit, Hekl to má krásně udělaný ty instalačky. Jak ono se to vlastně dělá nebo kde se dá sehnat program na takové instalátory?

Já na to používám Inno Setup 4. Scripta mi do toho napsal svého času Tomi a ta dle potřeb jen edituji a doplňuji. Dnes už budou určitě vyšší verze.

Děkuji všem za reakce, tím pádem za uvítání :). Tak bohužel instalačky z toho odkazu co jsi mi sem hodil, tak vyhazujou chyby. Ale říkám, chyba je na mé straně, opravdu bych potřeboval někoho, kdo by se mnou nějaký čas strávil na icq a postupně mi radil :P. Jediné instalace, které mi fungují "Euroloko", "AMClass" a "Trainsim TGV Pack"...škoda že toho není víc :)

Inštalačka by chybu hádzať nemala, ja som minule sťahoval celý ten web a v pohode. Ale asi Ti chýbajú príslušné zvuky a kabíny. Asi najjednoduchšou cestou je objednať si trať BP, kde je aj základ Česko-Slovenského trainsetu vrátane všetkého potrebného a celé je to jedna veľká inštalačka :-)

Teczka83 napsal:
Jop? A dá se to někde stáhnout, nebo je lepší si to koupit-objednat oficiálně?

Stáhnout se nedá, lze pouze objednat i s posledními aktualizacemi, trainsetem, binem a s balíkem aktivit na této stránce u
p. Šemory:http://www.semora.cz/msts/.

Teczka83 napsal:
Děkuji všem za reakce, tím pádem za uvítání :). Tak bohužel instalačky z toho odkazu co jsi mi sem hodil, tak vyhazujou chyby. Ale říkám, chyba je na mé straně, opravdu bych potřeboval někoho, kdo by se mnou nějaký čas strávil na icq a postupně mi radil :P. Jediné instalace, které mi fungují "Euroloko", "AMClass" a "Trainsim TGV Pack"...škoda že toho není víc :)
Já si tipnu, kde je chyba. Jelikož vozidlo je v instalačce a přesto vyhazuje chyby, tak jediná příčina může být v tom, že není nainstalovaný MSTS BIN, respektive jeho instalace je poškozená a je nutné reinstalovat. Jiná příčina asi existovat nemůže, pokud použiji instalátor.
Ale jinak se nelze ptát stylem "mě nic nefunguje", ale opsat si, co mi to píše za chybu. Jedině tak se dá pomoci.

No v první řadě nainstaluji MSTS, do něj stáhnu (do složky, kde je hra) ten jediný "trainupdate", o kterém je tu řeč. Ve složce s hrou ho POUZE rozbalím, jak mi to píše. Potom stáhnu poslední msts bin. Už ten mi ale při instalaci napíše, že "The fileC:/Program Files(x86)/Microsoft Games/Train Simulator/train.exe is not a valid previous version and could not be upgraded". Předpokládám tedy že bin se nenainstaloval. Jakto že mi ale funguje "Euroloko" a "AMClass"?

Vidím že niekoho buchla do očí moja poznámka o najlepších veciach do MSTS a príspevok zmazal.. Takže pokiaľ ti aj tie inštalačky robia problém, tak nemáš k tomu potrebnú kabínu a zvuky. Pokiaľ nemáš kabínu tak ti MSTS spadne do win. Pokiaľ ale tieto máš a smerovanie máš dobre, tak to je BIN ako písal Zbyňek....

A Ty ako pokročilý znalec MSTS to nevieš :?: Chyba je v biologickej jednotke, ktorá sedí na stoličke ( príp. leží :) ). Kto chce mať v MSTS iné ako defaultné trate, musí bohužiaľ ovládať základné veci s prácou so súbormi. Odporúčam každému začiatočníkovi, ktorý toto neovláda poprosiť, šikovnejšieho kamaráta, ktorý ho to všetko naučí a potom bude dotyčný prekvapený, ako zrazu všetko bude fungovať :cool:

orlov napsal:
A Ty ako pokročilý znalec MSTS to nevieš :?: Chyba je v biologickej jednotke, ktorá sedí na stoličke ( príp. leží :) ). Kto chce mať v MSTS iné ako defaultné trate, musí bohužiaľ ovládať základné veci s prácou so súbormi. Odporúčam každému začiatočníkovi, ktorý toto neovláda poprosiť, šikovnejšieho kamaráta, ktorý ho to všetko naučí a potom bude dotyčný prekvapený, ako zrazu všetko bude fungovať :cool:

To bude asi nejlepší, už se mi tu jeden nabídnul, že mi poradí přes icq, nebo skype :)

Takže dnes jsem se do MSTS pokusil vložit "Trať 321". Vložil jsem vše přesně podle návodu, který byl v souboru s tratí. Již při spouštění MSTS mi vyskočila tato hláška: "Failed to find SMS. File: gui.sms". Nicméně, po odkliknutí se hra načte. Poté najdu trať 321. Při jejím načítání vyskočí hláška: "Train world initialization failed" a po odkliknutí mi tam opět skočí předchozí hláška, načež hra spadne do windowsů...

Tak mi to pořád nedá a šťourám se v tom i teď v noci :P. Našel jsem na nějakých stránkách train update 1.4 A přidalo mi to nové consisty: SD 40 a Class 50. Funguje to nepadá to. Je to dobře?

Odporúčam ti naučiť sa čo je to consist a čo sms a čo cvf a iné základné pojmy a dojmy. Pretože s takouto znalosťou MSTS programu budeš mať stále nejaký problém.....Keby ti to tam pridalo len nejaké consisty ako vravíš tak ti to bude padať stále.......

Back
Nahoře