Den železnice 2007

Které místo byste doporučili k návštěvě?

• DKV Česká Třebová

Hlasů: 0 0.0%
  • DKV Ostrava, Bohumín

• DKV Liberec

• DKV České Budějovice

• DKV Břeclav

• jiná místa

• Hlasovalo členů
    0
  • Anketa bude ukončena: .
Musím konstatovat, že mne pražáci zklamali a hodně lituji toho, že sem se tam vůbec vypravil.............
pod pojmem VÝSTAVA LOKOMOTIV, bych si představoval nepřeberné množství lokomotiv, že bych nevěděl, kam dřív hupsnout. Ve stanici Praha-Braník byly pouho pouhé 4 exempláře v podobě 742.404, 162.018, 111.006, 141.001 (doopavdy velká výstava:-()
A prohlídka ONJ, krása. MV 854.004 (Miloš) společně s vozem BRam (055.001) nás dovezli do haly JLV, kde sme si prohlídli Masarykův salonní vůz, poté sme prošli přes sklad lůžkovin ke 4 vozům, ve kterých byla mozná prohlídka ( WLABmee, WLABmz, WRm, WRmz ), a hurá zpátky motorem do Vršovic, tak to byl ve zkratce Pražský železniční den ( když nepočítám jízdy parního vlaku a hurvinka a city elefanta )

fíííííra napsal:
Musím konstatovat, že mne pražáci zklamali a hodně lituji toho, že sem se tam vůbec vypravil.............
Standard každoročního pražského dne železnice.....no alespoň jsem se zkusil zavřít na hodku na stanoviště 141.001 a zkusil trošku fotit .... :wink:

VaclavS: no to já byl v CT loni a taky sem byl nadmiru spokojen, kord kdyz jeste zastavil mimoradne brnensky drak veden t.č. Pendolinem

Mohu také podotknout, že Třebová byla pěkná, akorát mě naštvalo, že foťák měl nějakou velkou spotřebu, protože jsem na výstavě dofotil. Ani se mě nepodařilo nafotit 180-1, 810 s novým interierem, chtěl jsem i bobinu 141, ale měla tak oprýskanou kabinu, že jsem to vzdal, to samé jsem chtěl udělat i s 714, ale tam chybělo všechno. A dokonce i toulání okolo vraků nikomu nevadil. Snad za rok se podaří i s tím, že bude více času a fakt jako první je jít do depa hned ráno, kdy tam je málo lidí a máš čas na focení.

Rád bych přidal názor že i v Ostravě a Bohumíně to za něco stálo.Hlavně vzhledem k malé vzdálenosti od sebe a krásným parním spojením si návštěvníci mohly vychutnat vlastně 2 akce dohromady.Je pravda že v Bohumíně jsem nebyl ( jelikož jsem všechno vlastně viděl před 14 dny ),ale Ostrava byla dobrá a hlavně hned v úvodu mne pozdravil "Sergej" a konečně jsem si ho mohl prolézt komplet.A myslím že i ostatní okolní akce - například 1,5 hodinový průjezd vlečkama OKD byly super.

Jo také jsem si chtěl prolést odstavený sergej, ale byl jsem v civilu, tak jsem se nechtěl ušpinit. Stačí že jsem po vlezení na bardotku 751xxx jsem si hned kolenem štrejchl o položený plech. U mě na webu je pár fotek ke stažení.

fíííííra napsal:
pod pojmem VÝSTAVA LOKOMOTIV, bych si představoval nepřeberné množství lokomotiv, že bych nevěděl, kam dřív hupsnout. Ve stanici Praha-Braník byly pouho pouhé 4 exempláře v podobě 742.404, 162.018, 111.006, 141.001 (doopavdy velká výstava:-()
A prohlídka ONJ, krása. MV 854.004 (Miloš) společně s vozem BRam (055.001) nás dovezli do haly JLV, kde sme si prohlídli Masarykův salonní vůz, poté sme prošli přes sklad lůžkovin ke 4 vozům, ve kterých byla mozná prohlídka ( WLABmee, WLABmz, WRm, WRmz ), a hurá zpátky motorem do Vršovic, tak to byl ve zkratce Pražský železniční den ( když nepočítám jízdy parního vlaku a hurvinka a city elefanta )
Takže klasika jako minulý rok, to bylo toto osazenstvo:
výstava: 742,954,žehle a Peršing
jezdící: 814+hurvajz a pak Čtyřkolák a CitySlon
ONJ+depo: 854 034

Vrbam napsal:
Takže klasika jako minulý rok, to bylo toto osazenstvo:
výstava: 742,954,žehle a Peršing
jezdící: 814+hurvajz a pak Čtyřkolák a CitySlon
ONJ+depo: 854 034

742.404, 162.018, 111.006, 141.001
ONJ - 854.004+BRam
Hurvajz se 4kolákem a slonem sedí, regionovy jezdili jenom na pravidelných vlacích

fíííííra napsal:
742.404, 162.018, 111.006, 141.001
ONJ - 854.004+BRam
Hurvajz se 4kolákem a slonem sedí, regionovy jezdili jenom na pravidelných vlacích
Ještě jsem zapomněl na jezdící 749 s Bmto a 714 s Btax-ama na Os vlacích.

k seznamu 954 001, 162 057, 111, 742 404

jezdící 749 162, 749 251 a Regionova jezdila s Hurvajzem dohromady, takže něco děsného

Vrbam napsal:
fíííííra napsal:
Ještě jsem zapomněl na jezdící 749 s Bmto a 714 s Btax-ama na Os vlacích.
Ty 749 tam jezdí v pravidelném provozu ( běžně s 2x Bmto a v sobotu ráno jezdí rušící Os - souprava 749+4xBmto - je to docela louda - hlavně v kopcích z Týnce do Čerčan.

714 s Btax jezdí taky v pravidelném provozu jak do Dobříše, tak do Čerčan.

Škoda jen, že nejezdila 814 z Bráníka na Most Inteligence jako vyhlídková jízda. Vloni jezdila, ale podle posledních informací je více než 2 měsíce SZZ v Krči mimo provoz po krádeži zabezpečováckých kabelů, takže se jezdí na přivolávačku po nezabezpečených posunových cestách - a ne všechny návěstidla tam nyní fungují (stav z konce srpna a to už tehdy bylo měsíc) - to s tím ale asi nebude souviset.

Taky tuším jezdíval parní pendl z Bráníka do Modřan a zpět - loko 310 + 3-4xRybák + M131, letos nic (a nebo si to pletu s Dnem dětí?).

Nakonec ta souprava jela 749 162 + 8 Bmto + 749 251 a to byl rachot

Tak to snad bylo nejzajímavější věc z celého Dne železnice 2006

a pak návoz zpět na hlavák: Čtyřkolák+rybáci+hurvajz+regionova

Naposled editoval moderátor:
Předem se omlouvám, že ty fotky zveřejňuji tak pozdě, ale mění nám okna a PC je pod plachtou. Fotky jsou zatím netříděné a neupravené. Ty poslední jsou pokus o vyfocení kabiny z lokomotivy řady 730 614-5, rači nebudu popisovat, jak jsem se snažil je zachyťit. Zároveň bych chtěl požádat, aby mi někdo laskavě zaslal fotografie z Bohumína, už jsem se tam nestihl dostat.

koupil jsem si Životopisy M 240.0 a M 284.0, M284.1, pokud má někdo zájem, naskenuju a pošlu.
fotografie jsou dočasně umístěny z technických důvodů na mém webu jako rary 1-6.
http://e499-2002-msts.webgarden.cz/fotografie

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře