Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Pro Kocoura je to S110 tun - s jízdním oporem T není uvažováno. Pro Eso zase není uvažováno (pokud se nepletu) se sklonem 57 promile.Luky napsal:Rád bych se zeptal, jakou zátěžovou normu při jízdním odporu T má Kocour řady 742 a 743 na trati Tanvald-Harrachov při jeho trvalé rychlosti na stoupání 57 promile? A jakou normu by mělo Eso řady 363 také na stoupání 57 promile při jeho trvalé rychlosti a při jízdním odporu T?
Edie napsal:Kolik můžu max. zapřáhnout vagonů za Eso či Banána? Bavme se třeba prosím o ložených Easech. Rozlišuje se třeba mezi loženým a prázdným vagonem?
Zbyněk Šemora napsal:Balt Orient jezdil až se 20 vozy s jednou ES499.0 (přes Havlíčkův Brod) a Ruský expres Praha - Moskva měl také někdy 20 vozů s jednou E499.2
Luky napsal:Děkuji za odpověďi. Takže jediné co omezuje Mesouna v síle je dosažení výkonu 6,4 MW až kolem rychlosti 100 km/h. Kdyby uvedeného výkonu dosáhl dřív, tak by se mohl rovnat s Vectronem, ale i tak mezi těmito dvěma lokomotivami asi nebude takový silový rozdíl, jak jsem si předtím myslel. Jen škoda, že Mesoun nemá při stávajícím převodu o trošku větší tažnou sílu, na to, že má 88 tun by ji mohl mít větší.
Zbyněk Šemora napsal:Neměl postrk. Viz dobové fotky či videa. Laminátky jezdily dvojmo, ale esa to už zvládly sami. Ale nesměl je nikdo zastavit, jinak byl problém. Musel mít písek, jinak za deště měl problém vyjet stoupání. Zažil jsem to dvakrát. Balt Orientem jsem pravidelně jezdil do práce. Tehdy dokázal udělat na úseku Tišnov - Vlkov u Tišnova 2 hodiny zpoždění. Rval to systémem 4metry dopředu dva dozadu. Pršelo, koleje mokré a nebyl písek.
A sranda byla, že podruhé jsem to přivolal. Kolegové z práce byli u mě pro víno a pak jsme spolu jeli do Prahy. Pršelo a já jim vyprávěl, co jsem u tohoto vlaku zažil nedávno při jízdě z Tišnova do Vlkova. A najednou se historie začala opakovat. Za Tišnovem vlak začal zpomalovat a dělo se popisované divadlo. Jen v tunelech se mašina chytila a byla naděje, že už to pojede.