Padání hry

eurostar_mikso napsal:
nepomohlo ani toto... hra mi znova sekla a spadla... proste dam tam iny bin lebo najnovsi je evidentne nestabilny

Podle zkušenosti, mám 1.7.1022, doporučeno tím, který tomu opravdu rozumí a hra je stabilní.

Midrafon napsal:
...
Podle zkušenosti, mám 1.7.1022, doporučeno tím, který tomu opravdu rozumí a hra je stabilní.
Ale ten kdo tomu rozumí zapomněl poznamenat, že u této verze ve velkých železničních uzlech nebudou svítit všechna světla na návěstidlech. A to další co vadí provozu jsem už zapomněl. Já tomu detailně rozuměl v dobách vývoje, když přicházely jednotlivé nové verze a testoval jsem je v aktivitách (dlouhých aktivitách)
Proto doporučuji 1.70819. Vyšší verze sice mají další vychytávky, ale nuluje se při šibování povolená rychlost nebo ukazuje nesmyslné hodnoty. I když vypnu rychlobrzdu, tak v závěrečném hodnocení mám poté překročenou rychlost.
Minus je, že po mnoha hodinách hry je nutné hru uložit a loadnout, aby se vyprázdnila pamět, jinak začnou vyskakovat hlášky o chybě sms. Údajně je to způsobeno tím, že MSTS si nevezme víc paměti sám jako takový, ale přikazujeme to parametrem.
Takhle tomu rozumím já :D

Zbyněk Šemora napsal:
Minus je, že po mnoha hodinách hry je nutné hru uložit a loadnout, aby se vyprázdnila pamět, jinak začnou vyskakovat hlášky o chybě sms. Údajně je to způsobeno tím, že MSTS si nevezme víc paměti sám jako takový, ale přikazujeme to parametrem.
Takhle tomu rozumím já :D

Tak toto se ti stane s jakoukoliv verzí BINu. Řešením je nejezdit velké aktivity, snížit detaily na minimum nebo jezdit jen RW3 :D

I když stává se to ze zřejmých důvodů nejvíce na Trati 321.

Musím říct, že po více jak půlročním používání této verze s tím nemám problémy.
Prostě ukládat a savnout se stejně musí, neznám nikoho, komu by to nepadalo kvůli sms objektům.
A návěstidla a cokoliv dalšího jsem opravdu nepozoroval.
Ale je to věc každého.

Pavlík napsal:
...
Tak toto se ti stane s jakoukoliv verzí BINu. Řešením je nejezdit velké aktivity, snížit detaily na minimum nebo jezdit jen RW3 :D

I když stává se to ze zřejmých důvodů nejvíce na Trati 321.
Nestane. Kdysi se dělal BIN ve dvou verzích. higmem a lowmem. Verze higmem právě si brala ze systému víc paměti a bylo vše stabilní. Odborníci tvrdili, že tady se nepřeplňovala paměť a nedocházelo k pádům. Pak se to řešilo parametrem, ale s těmito důsledky.
Pavlíku, já i tak jezdím velké aktivity bez jediného pádu. Ale asi je to tím, že nemám čas to jet na jeden zátah 12 hodin v kuse, ale rozdělím si to na několik dní na tři části, například. Jinak mi není známo, že tratě do MSTS fungují pod RW 3 :D A to co je v RW 3 default, to mohu rovnou jezdit Trainz, protože ovládání je podobné. Přepnu páčku, jede to, přepnu páčku, vlak zastaví..... :D

Midrafon napsal:
Musím říct, že po více jak půlročním používání této verze s tím nemám problémy.
Prostě ukládat a savnout se stejně musí, neznám nikoho, komu by to nepadalo kvůli sms objektům.
A návěstidla a cokoliv dalšího jsem opravdu nepozoroval.
Ale je to věc každého.
Sorry, já přehlédl 1 místo 0, takže se jedná o nepatrně vyšší verzi. Zde už nejsem v obraze. Ale světla budou pak určitě vpořádku. Muselo by se to porovnat, jestli je to lepší a nemá to jiné vedlejší účinky. V každém případě je škoda, že už Džordž této práce nechal. Teď už musíme doufat jen v OR.

Jako Zbyňku, opravdu to mám vyzkoušené a nemám s tím problémy.
Porovnat by se to muselo, ale prostě na něm vesele drandím, pokud to jde a dělám i aktivity a zatím vše ok.

Zrovna jsem nad tím dneska přemýšlel, že jedu aktivitu např. Košice - Žilina a cca po dvou hodinách začnou zničeho nic vyskakovat hlášky selhalo vytvoření sms objektu. Uložím, shodím msts a znovu vše načtu a v pohodě frčím dál bez problémů.
jen mě trochu zaráží, že se mi to stává jen u trati 321. U Zbyňkovo trati jsem se s tím asi ani nesetkal. Zajímavé.
BIN používám nejnovější.

Ono i Globalem se dá leccos vylepšit. A není ten pád tak častý kvůli sms objektům, ale to je už jiná káva.
Jinak souhlasím s Miranem, Zbyňkova BP je na objekty méně náročná.

Jasně zástavba v 321 je hodně velká.
Jak jsi to myslel, že se dá Globalem leccos vylepšit? Máš na to ještě nějaký další fígl?

Stačí se podívat, kolik zbytečných věcí je v Globalu 321 a správně mají být jinde, ale to je debata zas na jiné téma.

To Pavlík
naprostý souhlas. Jenom přesunem těchto věcí tam kam patří, by se asi nechalo zabránit spoustě problémů. Ale to je už jiná kapitola.

Teraz po poriadku. Moj problem sa vobec netyka ze by nenacitalo sms subory. Vytvoril som si aktivitu z kosic do puchova, je na nej 12 trafficov a asi 20 consistov. Nic narocneho. Instaloval som si najnovsi bin lebo som sa chcel kochat na 4. kamere celou supravou a nie len na prvych par voznoch. Postupoval som presne podla pokynov, novy bin fungoval. Aktivita mi vsak vzdy spadla. Raz pri prejazde okolo ineho trafficu pri kysaku, potom dvakrat v poprade, kde bol tiez nejaky traffic a dokonca az trikrat v strbe kde mam len consist. Co je vsak viac zaujmave, trikrat mi to spadlo aj pri volnej jazde a aj s inymi supravami. Pred tym som pouzival Stabilnu verziu binu a nic podobneho sa nikdy nestalo. Reagoval som na tieto vypadky a instaloval pre zmenu bin 1.7.092915 ale stav sa nezmenil, pada mi to furt rovnako a takym stylom ze mi komplet zamrzne hra, vypne sa zvuk a po 10 sekundach ma to vyhodi. Samozrejme, preinstalovaval som podla navodov, teda aj som pouzil global exe aj train update exe a dal som si pozor na priecinok msts backup ci nie je v adresari msts. Ked mate niekto nejake navrhy ako na to tak prosim poradte. Dakujem

Verze Bin na stabilitu vliv nemá. Jinak žádný nejnovější BIN neexistuje, vývoj je už mnoho let zastaven. Jsou doporučené verze a vyšší pracovní testovací.
Pokud je správně zapsán parametr, pak tipuji, že těch 12 trafic jede v celé délce trasy a těch 20 consists jsou LC. Tohle žádný počítač utáhnout nemůže. Všechny vlaky včetně odstavených se musí objevovat v dobu, když tam pojede vlak hráče a až projede, tyto vlaky musí zmizet. LC se používají v rozumné míře a zpravidla jen tehdy, bude-li tyto vozy hráč potřebovat do svého vlaku.

zbynku parameter mam zapisany spravne, pouzivam windows 7, takze mem512 ako pisete v desatore.. to je jasnee.. no traffic mam nastaveny spravne, samozrejme ze nie po celej trase :-D ... naopak: Lost consisty nemam a su tam odstavene consisty stale lebo neviem ako sa nastavuju len na urcitu dobu.. to je veru mozna pricina... lenze padlo mi to aj pri volnej jazde... a napriklad mam vytvorenu podobnu aktivitu, sice nie tak nadupanu ale ta mi nikdy nespadla.. domnievam sa ze problem moze aj byt niekde s modelmi masin ci voznov ked to takto nahle pada

eurostar_mikso napsal:
zbynku parameter mam zapisany spravne, pouzivam windows 7, takze mem512 ako pisete v desatore.. to je jasnee.. no traffic mam nastaveny spravne, samozrejme ze nie po celej trase :-D ... naopak: Lost consisty nemam a su tam odstavene consisty stale lebo neviem ako sa nastavuju len na urcitu dobu.. to je veru mozna pricina... lenze padlo mi to aj pri volnej jazde... a napriklad mam vytvorenu podobnu aktivitu, sice nie tak nadupanu ale ta mi nikdy nespadla.. domnievam sa ze problem moze aj byt niekde s modelmi masin ci voznov ked to takto nahle pada

Tak nevím, jestli mem512 je správný zápis. Jaké lost consisty? Loose consisty skutečně způsobují padání hry. Jestli tam máš 20 LC, tak to se ani nedivím. Tyto LC totiž zbytečně ubírají MSTS volnou paměť a MSTS potom padá. Způsob, jak efektivně dávat odstavené vozy do stanic je zde anebo stačí si otevřít v podstatě jakoukoliv aktivitu od zkušených autorů a podívat se, jak je to tam vyřešeno Zjistíš, že se používá Servis1.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře