MSTSxrealita ale trochu jinak

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku
Na bimbadlech to konstantně překračuje rychlost o 3 km/h a potom si to srovná na nastavenou, ale překročí. Brzdit se na to snad ani nedá. funguje to podobně jako tempomat s tím, že to reaguje zvýšením tažný síly při nastavení vyšší rychlosti

Pre všetkých:
Ak je správne nastavená ARR na 754, funguje bez problémov. Samozrejme ruka je ruka. Koniec koncov, ARR nevie, čo má za sebou. Inak sa správa s tromi vozňami na Os, inak s ôsmimi na R... Ale v celku si vie s obomi prípadmi celkom dobre poradiť. No keď je na nej niečo zle nastavené, tak je s tým viac roboty ako osohu.

reakce

passion napsal:
Pre všetkých:
Ak je správne nastavená ARR na 754, funguje bez problémov. Samozrejme ruka je ruka. Koniec koncov, ARR nevie, čo má za sebou. Inak sa správa s tromi vozňami na Os, inak s ôsmimi na R... Ale v celku si vie s obomi prípadmi celkom dobre poradiť. No keď je na nej niečo zle nastavené, tak je s tým viac roboty ako osohu.

a to myslis v MSTS ,to jsem zatim nevidel :eek:

Naposled editoval moderátor:
Vďaka Čoudo.

Snažím sa vŕtať do brzdiča BS2 a chcem tomu takpovediac naordinovať zúbky. Plán už je, len chcem vedieť, či je možné funkciu z Enginebrake dosadiť do Trainbrake.

není zač, můžu ti nahrát i zvuk každého z těch šestnácti zoubků :lol: kdybys ještě potřeboval něco vědět o brzdiči, tak se můžeš ptát. Jinak myslím, že naordinovat brzdiči zoubky zatím nejde, ale nevím jak s tím pohnul džordž

Pred spaním sem ešte hodím tento nedorobok a som zvedavý na rady a názory.
comment (***Prubezna brzda typ DAKO-BS2***)
Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87
NumNotches ( 20
Notch ( 0.00 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.14 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.21 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.33 0 TrainBrakesControllerMinimalReductionStart )
Notch ( 0.367 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.404 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.441 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.478 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.515 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.552 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.589 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.626 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.663 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.701 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.738 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.775 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.812 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.849 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.87 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)

Vyriešil som len počet polôh, brzdenie moc nefunguje, ale dúfam, že sa podarí nájsť riešenie. Prakticky Notch ( 0.33 0 TrainBrakesControllerMinimalReductionStart ) by mal byť prvý a Notch ( 0.87 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart ) posledný zub. Zatiaľ by som chcel vedieť, ako rozhýbať TrainBrakesControllerApplyStart aby v brzdovom valci priamoúmerne stúpal tlak, nič viac.

Zastavení na ARR

Kdysi zde padla odpověd že na ARR se nesmí zastavit,ptal jsem se známého a prý se na ARR může zastavit do stanice ,ale ne na stůj.

Zrychlení

Zdravím,
nevím v kterém vlákně se zeptat, tak se zeptám tady: Při zvyšování výkonu lokomotivy se mi automaticky (sama a zcela nechtěně) zvyšuje i rychlost - pokud mám výkon na 100% a stále držím "D" tak vlak zrychluje nad rámec výkonu... Nevíte někdo, jak se toho zbavit???
Děkuji

Obecně platí, jakmile zařadím výkon, zvyšuje se rychlost vlaku.
Já bych tedy asi přestal držet klávesu D. Pak vozidlo, pokud nepojedu z kopce určitě přestane zrychlovat. Ono i v reálu, pokud budu mít zařazen plný výkon, tak také se budu zrychlovat nad maximální rychlost lokomotivy.
Ale je to i individuální záležitost, Ne všechna vozidla jsou správně naladěna.

Re: Zrychlení

Uwe napsal:
Zdravím,
nevím v kterém vlákně se zeptat, tak se zeptám tady: Při zvyšování výkonu lokomotivy se mi automaticky (sama a zcela nechtěně) zvyšuje i rychlost - pokud mám výkon na 100% a stále držím "D" tak vlak zrychluje nad rámec výkonu... Nevíte někdo, jak se toho zbavit???
Děkuji
Omyl. Vlak zrychluje zcela legálně podle výkonové charakteristiky ( P=F.V ).
MSTS není pikovláček. Klávesou se nenastavuje hodnota rychlosti "tempomatu", ale právě výkon.

Zrychlení

Zůstal jsem nepochopen - asi to bude něco zvláštního a ojedinělého na mém PC. Uvedu příklad, toho co mě nyní trápí = když mám výkon na 100% vlak zrychluje určitým zrychlením, když ale podržím klávesu "D", zrychlení se nereálně zvětší a rychlost dosahuje nereálných výšin. Ještě jedna zvláštnost, vlak nereálně zrychluje i pokud snižuji výkon, tzn. při jakékoli manipulaci s výkonem... A ještě něco – standardně se MSTS začne chovat, pokud držím stisknutý SHIFT, tak asi zkusím přeinstal...

Re: Zrychlení

Uwe napsal:
Zůstal jsem nepochopen - asi to bude něco zvláštního a ojedinělého na mém PC. Uvedu příklad, toho co mě nyní trápí = když mám výkon na 100% vlak zrychluje určitým zrychlením, když ale podržím klávesu "D", zrychlení se nereálně zvětší a rychlost dosahuje nereálných výšin. Ještě jedna zvláštnost, vlak nereálně zrychluje i pokud snižuji výkon, tzn. při jakékoli manipulaci s výkonem... A ještě něco – standardně se MSTS začne chovat, pokud držím stisknutý SHIFT, tak asi zkusím přeinstal...

Ale stále se bavíme o ničem, protože není uvedeno, které vozidlo se tak chová. Tohle by šlo teoreticky nasimulovat, pokud si sám udělám nějaké zásahy do ladění.

Ahoj!

Vrtal jsem se v cabu 742 v souvislosti s jednou aktivitou na trati 180. Dodělával jsem si živák, zapnutí a vypnutí NO. Přišel jsem na zajímavou věc a zároveń se chci zeptat.

Funguje klasická VZ s opakovačem přesně jako LS90 tzn. pokud jedu proti výstraze rychlostí nižší jak 120 km/h (na NO svítí žluté světlo - může také znamenat změnu rychlosti), tak nemusím prokazovat bdělost? Čili bdělost prokazuji pouze při jízdě proti stůj a při jízdě proti výstraze nebo návěsti "očekávej změnu rychlosti" rychlostí větší jak 120km/h.

V souvislosti s tutím bych se chtěl zeptat, zda by bylo možné po stisku klávesy V - vyřazení NO z činnosti aktivovat mačkání tlačítka VZ, nebo nám bude muset tuto možnost dodat až msts bin?

Čouda napsal:
Ahoj!

Vrtal jsem se v cabu 742 v souvislosti s jednou aktivitou na trati 180. Dodělával jsem si živák, zapnutí a vypnutí NO. Přišel jsem na zajímavou věc a zároveń se chci zeptat.

Funguje klasická VZ s opakovačem přesně jako LS90 tzn. pokud jedu proti výstraze rychlostí nižší jak 120 km/h (na NO svítí žluté světlo - může také znamenat změnu rychlosti), tak nemusím prokazovat bdělost? Čili bdělost prokazuji pouze při jízdě proti stůj a při jízdě proti výstraze nebo návěsti "očekávej změnu rychlosti" rychlostí větší jak 120km/h.

V souvislosti s tutím bych se chtěl zeptat, zda by bylo možné po stisku klávesy V - vyřazení NO z činnosti aktivovat mačkání tlačítka VZ, nebo nám bude muset tuto možnost dodat až msts bin?
No vzhledem k tomu, že na klávesy to mapovat nelze (zhasínání NO je pověšeno na stěrače), tak by to nebylo ani systematické řešení - navíc někdo zase na V používá start a stop motoru u dieselu.

Takže tady cesta zcela logicky nevede ......

Nicméně v jedné z posledních verzí Binu Džordž aplikoval definici VZ LS90, ale co to obnáší jsem bohužel už neměl možnost vyzkoušet.

Systematičtější by bylo :
1) Zhasínání NO udělat automaticky - podle definice návěstních scriptů ( pokud to Bin vůbec dovolí udělat a nebude to razantní zásah).

2) Povolit sběrače i na dieselu a tyto používat na start a stop motoru - bez štrumu se taky nerozjedu, stejně jako se stopnutým motorem.

Ok, to by bylo dobré, ale co mačkání tlačítka. LS 90 máme nasimulovanou to je pohoda, ale celý koridor není pod přenosem návěstního znaku na HKV a lokálky taky ne. Potom musím mačkat a pokud by opakovač zhasínal sám, tak by na tuto věc chtělo navázat i živák. Takhle si zhasnu opakovač a když jedu na volno tak nemačkám, ale mám zhaslý opakovač a to se mě nelíbí. Není to rejpání z mé strany, ale další věc, která by se měla připsat na seznam požadavků na BIN.

Back
Nahoře