Motorové vozy od Pikka

Takže pokud správně chápu, zápis Cabview ( 810.cvf ) mám nechat jak byl a přepsat v adresáři cabview-cab810, pouze ty dva soubory 810.cvf a 810_rv.cvf, dodávané spolu s balíčkem modelů? Jinak si to Pikkuovu odpověď přebrat zatím nedovedu.
V každém případě se mi na tom něco ale nezdá... Jak potom bude eng vědět, odkud má sosat cabview?

Jsem z toho opravdu mírně rozesmutnělý a unavený. Někde v hloubi jsem přesvědčen, že v tomto vlákně jsem již jednou popisoval jisté zákonitosti balíčku CD810, ale jsem tak znaven, že jsem dalek toho se vůbec pokoušet to najít. Takže snad již naposled pro všechny, kdo umí číst.
Pokud stáhnete balík s motorovými vozy řady 810, je možné, že ho normálně bez chybové hlášky spustíte, ale při pohledu z kabiny neuvidíte nic, resp. uvidíte jen krajinu bez sebemenšího náznaku samotného Cabview. Začnete samozřejmě panikařit, zběsile přepisovat kdejaký soubor a nakonec to definitivně zabalíte, pohlceni svým zoufalstvím. Což je ovšem špatně a je to zbytečné. Tak. Vrátíme se tedy do okamžiku, kdy nespatříte žádnou kabinu, jen okolní krajinu. Jak vyřešit problém? Ten, kdo umí číst, si otevře v externím programu soubor .eng a najde tam řádek, kde je zmíněn Cabview. Pravděpodobně zjistí, že je tam napsáno toto : CabView ( 810.cvf ) Aha, překvapení, soubor cvf s kabinou pro motorový vůz 810 je přímo v adresáři s modelem CD810 ! Uznávám, že toto může mnoho jedinců zmást a uvést v nepříjemné zjištění. Ale pokračujme tedy v detektivní práci. Najdeme ten „náš" soubor cvf. Protože jsem pokročilý uživatel MsTS tak vím, že se nachází v adresáři ...Trains/Trainset/CD810/Cabview/... a protože vím, že stejně jako soubor .eng jde soubor .cvf prohlížet v externím programu, tak to provedu. A co zjistím? Že soubor .cvf mě odkazuje do notoricky známého adresáře common.cab. ALE ! Protože kabinu ve hře nevidím, tak musí být někde chyba, že ? Co třeba zjistit, kde se mají vlastní soubory s kabinou nacházet ? Tak to zkusíme a pokusíme se najít řetězec, který k ace souborům směřuje - a hele, zde je zřejmě zakopaný pes: ..\\..\\common.cab\\cab810\\810332_front.ace Hned se nabízí otázka - mám já ve svém adresáři ..\\..\\common.cab\\cab810\\ zmíněný front.ace ? Zřejmě ne, jinak bych ho asi ve hře viděl. Tak co teď s tím? Pracovitější začnou rychle (pokud možno co nejrychleji) přepisovat řetězce v cvf souborech (a samozřejmě bez zálohy) tak dlouho, než zjistí, že jim to nakonec nejde vůbec.
Přitom je řešení tak snadné - vezměte ze SVÉHO adresáře ..\\..\\common.cab\\cab810\\ soubory cvf a nakopírujte je do adresáře ...Trains/Trainset/CD810/Cabview/... Pokud se jmenují jinak, tak je pojmenujte 810.cvf a 810_rv.cvf a je to. Otázka několika málo vteřin, nebo minut (pokud čtete pomalu.)
Nemám už sílu vysvětlovat, že soubory .eng a .cvf jsou mezi sebou provázány, že vám něco třeba nebude fungovat stoprocentně, ale toho si stejně s velkou pravděpodobností nevšimnete. Stejně tak vás nebudu unavovat důvody, proč jsem takto celý balíček koncipoval. Tak vzhůru do kopírování a zkoušení :)

Děkuju za vyčerpávající vysvětlení.:) Jenže problém je právě v tom, že jsem to všechno takto udělal (ano, předtím jsem dělal chybu a zapsal jsem to jinak) a v současnosti mám zápisy i v souborech, které jsem pozotvíral a popřepisoval, takto opravené a stále nic. Takže udělám následující věc: všechno přeinstaluju a začnu úplně od začátku. Zřejmě tam ještě zůstala nějaká chybka. Snad už budu úspěšnější.

edit: Hotovo, přeinstalováno, přepsáno dle návodu a FUNGUJE!;) Teda to byl porod. Zřejmě jsem nějakou chybou na začátku něco zprasil, na co jsem potom nepřišel a pomohla až kompletní přeinstalace 810 i mé kabiny. Ještě jednou díky. Teď sice nejdou signálky rychlostních stupňů, ale to už je detail. Třeba jednou bude oficiálně i Kadrova kabina, té je velká škoda. Ale s touto to naštěstí jezdí taky dobře.

Třeba jednou bude oficiálně i ....
Nečekal bych zázraky. Člověk by si řekl, že v zájmové komunitě fandů a provozovatelů MSTS by měl panovat duch spolupráce a porozumnění. Jenže místo toho se setkáváme s hádkami, osočováním, závistí a kdoví ještě s čím. A tak se nedivte, že řada autorů má "plné šuplíky". Stává se, že dáte něco drobného ven, na Fóru se to přejde mlčením, ale dostanete dva, tři maily, kde vás setřou za blbost, diletanství nebo dokonce za to, že nejdete s dobou (!). Přístupy "všimnul jsem si chyby či nedostatku tam a tam, mrkni na to" nebo "heleď, já mám leší řešení" jsou naprosto ojedinělé. Řeknete si, o co jde, dva tři maily, to je kapka v moři. Ale znechutí to pěkně. A tak se nedivte, že je tolik neveřejných věcí. Anebo, že mnohé věci sice veřejné jsou, ale jsou tak šikovně ukryty, že si jich běžný MSTS jezdič ani nevšimne.

Chlapi zdar.
Já nevím co se tu řeší, cetu v eng. souboru (kabina, zvuky) si přepisuji dnes a denně, ano je pravda, že stačí dát svůj cvf. soubor do složky kabiny u modelu. Já mám ale v traisetu svůj systém. Ona je rozhozená kabina i u ČSD T444.162, kabina od Juraje je v pořádku, ale cvf. u modelu je ve front pohledu ok, ale vlevo i vpravo už ne, tam se nezobrazí odkaz na ace.soubor kabiny. Ale myslím, že každý, kdo umí otevřít texťák, tak si to opraví během 2 minut. :-) Pikku má u modelů "pro pokročilé uživatele MSTS" a ten by to měl zvládnout bez sebemenších problémů :-) :-)
Dan

Chlapi zdar.
Já nevím co se tu řeší, .... :) Pikku má u modelů "pro pokročilé uživatele MSTS" a ten by to měl zvládnout bez sebemenších problémů :) :)
Dan
Dane, musíš opatrně, aby jsi pak byl ne zkušený uživatel, ale kazimašina jako já :) Také mám rád systém, jak se dohodl na 1. slezině, aby to nebylo každý pes jiná ves, mělo to nějaký řád a vše plnohodnotně fungovalo. Už jen taková hloupost, jako že chci v Conbuilderu vyhledat nějakou lokomotivu do soupravy. Projedu seznam, jak se mi to pěkně skládá podle řad a inventárních čísel, ale tu novou tam nemůžu najít. A to jen proto, že někdo dává do name mezeru a někdo tečku a tím se vše rozháže mimo abecední pořadí. To tady nevyřešíme, berme to jak to je a zkušený uživatel nebo kazimašina si to už v engu musí přepsat sám dle svého. (kompatibilitu v aktivitách tato položka neovlivňuje).
Ale toto není debata pro tady, ale můžeme to probrat na slezině. Ale prodiskutovat to, to je asi vše, co s tím můžeme udělat, protože nikdo to u sebe přepisovat nebude.

Já do těchto částí engu vůbec nehrabu. Už jsem si zvykl, že zejména osobní vozy mám zapsány ve třech formátech. "CD_A_084","Cd vuz A 084" a "CD A 084." Converter mi v aktivitách často vyhází chyby, že nejsou vozy, které ale v trainsetu mám, ale například s tou pomlčkou je aktivita nevezme. No nic, sem to nepatří. Asi budu muset na nějakou tu slezinu taky zajít, a doptat se na pár věcí osobně. Například ladění 350 a 749 vzhledem ke kabinám. To mi nedá spát.

Nádhera. Bude se hodit do chystaného dílka. Jen tak mne napadá, chlapi, chtělo by to i nějaké přívěšáky, na Pikkův model už máme tak 4 motory ČSD a Btax žádný. :-)

Jo Luky, to je z těch tvých fotek :)
Taky jsem si říkal, že by to chtělo přívěšák... No snad ho někdo udělá :p

Ahoj, dnes jsem dokončil aktivitu z Vrbna pod Pradědem do Milotic (druhý díl) a chtěl ji projet fyzicky a zjistil jsem jednu věc, souprava: 810.205-5 Viamont + 010.192-3 (řídící vůz). Ten řidičák je jen kosmetická záležitost? Jestli jo, tak je to sakra velká škoda. Vůz je pouze jako wag. soubor a vlastně nemá svoji kabinu, takže se v soupravě nedá přejít z motoru do řidičáku a ani aktivitu začít řidičákem vpřed. Proč? Na 814+914 je to nastavené, nemá někdo verzi s eng. souborem té 010? Nebo mi něco uniklo? Myslím, že tato souprava je docela unikát a je škoda nevrazit ji do aktivity. Regionoh mámě hafo, ale Šukafón s řidičákem jediný a nelze jej použít.
Dan

Ahoj, dnes jsem dokončil aktivitu z Vrbna pod Pradědem do Milotic (druhý díl) a chtěl ji projet fyzicky a zjistil jsem jednu věc, souprava: 810.205-5 Viamont + 010.192-3 (řídící vůz). Ten řidičák je jen kosmetická záležitost?...
Dan
Tento řídící vůz nikdy nejezdil ve spojení s 810, ovládala se z něj řada 704 a navíc snad jen zkušebně. Na to lego v MsTS už bohužel nedošlo, tak nebyl důvod zprovozňovat řídící vůz z 010. Dej tam solo Viamontí 810.

No nic, tak je řidičák jen pozůstatek zkušebního vozu jako nefunkční, kde zůstala jen kabina. V aktivitě se bude muset objet a hotovo. Škoda, mohlo to být pěkné spestření. Kdyby se toho nějaký ladič ujal a udělal eng. soubor (a vůz by se otočil stanovištěm vpřed) aktivitu rád předělám. :-) Uvažoval jsem o nakopčení engu z 914, ale to je blbost, nvím jaké měl jízdní vlastnosti ten 010. :-)

Back
Nahoře