Zbyňku, šlo o totální překopání včetně kolejí, celou trať z Prosenic od Ostravy Svinova jsem kompletně vymazal až na zelenou placku a postavil úplně od znovu.
Původně jsem chtěl upravit jenom krajinu, ale když jsem před započetím stavebních prací dělal průzkumnou analýzu, tak jsem šílel hrůzou z toho, jak jsem tu stavbu kdysi odfláknul, absence přechodnic v obloucích, obloukové zhlaví s nevyhovujícími výhybkami, příšerné terenní úpravy, no jediná možnost byla to celé zbourat a postavit znovu.
Teď už zbývá jenom předělat Ostravsko a konečně budou rekonstrukce dokončené a můžu naplno stavět nové úseky a dokončovat úseky kolejí bez krajiny.
...ale předělání Ostravska se zatím stejně odkládá, protože v současné době se začala modernizovat stanice Český Těšín
Kilometráž mezi Přerovem a Ostravou je celkem v pořádku, sem tam odchylka pár metrů, což je v normě, hlavně byla opravena kilometráž mezi Ostravou Svinovem a Polankou, takže už tam není ta nutná pomalá jízda na 80 km/h, aby se dodrželo brždění ze 160 km/h při příjezdu do Ostravy