Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Po stáhnutí aktualizace jsem se nestačil divit.......
No prostě Martine paráda, krása a smekám :) Jen co jsem zapnul MSTS, tak úvodní obrazovka Tratě 321 mě překvapila, potom jsem si projel úsek z Prahy do Berouna a nestačil jsem se divit :) je to nádhera :)
Děkuji moc za tuto aktualizaci :)

Martine dúfam že už ked máš facebookovu fanpage tak nás budeš "žhaviť" celý čas nejakej novej aktualizacie screenmi :D :D Diky za 26 aktualizaciu tvojej trate

Delay:
S něčím budu žhavit, ale s něčím budu i nadále tajnůstkářit :)

PaTO:
V tom Ti já neporadím, Trainstore jsem ještě nikdy nepoužil, ani nevím, jak se s ním pracuje, takže ani nevím, jaký má vliv na tratě.
Nejjistější je Trať 321 spouštět klasickým způsobem, žádný Trainstore, žádný Open Rails atd, spouštěj Trať 321 standartně v MSTS a vyhneš se všelijakým možným problémům.

No paráda,staré úseky skoro nepoznávám ta nová vegetace tomu dala šmrnc,jako kdybych jel trať poprvé!!! Díky za aktualizaci!!!

Martine, gratuluji Ti k slavnému výročí Tvé práce, jak hrdě ukazuješ na svém úvodním foto. Tvá aktualizace je úžasná. Spadl jsem málem ze židličky při průjezdu Tvým Smíchovem až do Radotína - úplná paráda. U vytržení jsem byl celou cestu do Berouna a Beroun samotný mne málem shodil znovu. Máš tam plno kolejí a spoustu zástavby. To se budou vozit převozy z Kolína či z Kralup nad Vltavou do Berouna.
Je veliká škoda, že jsi nepoložil posledních pár kilometrů a nedokončil jsi přeložku přes Barandovský most. Dnes už to nejde pro uzávěr Prahy. Ale ostatní stavby jsou úžasné. Již se moc těším, že si zajedu novou aktualizaci i v noci. To bude zážitek při průjezdech osvětlenými nádražími. To se ale máme do budoucna na co těšit.
Přeji Ti, Martine, i Tvému početnému sboru pomocníků hodně úspěchů v další práci a už se moc Těším na nové aktualizace.

Delay:
Nejjistější je Trať 321 spouštět klasickým způsobem, žádný Trainstore...
Ahoj, nic ve zlém, ale toto je nejhorší rada, kterou můžeš prezentovat. Pokud máš 4 hodinovou aktivitu a megatrainset a budeš chtít spustit MSTS s jakoukoliv tratí, například i Dvoukolejkou, která je minináročná, tak by jsi se divil, co MSTS nez TrainStore dokáže za hovadiny. :-) U TrainStore není jediná potíž, jen když uživatel zapomene vrátit vše do MSTS a hlavně musí vědět, kam tento program vozy odkládá a že má na disku na toto odložení místo.
Dan

Jinak chválím Martine aktualizaci, perfektní práce. Jel jsem do Hořic, krajina je velice krásná, malebná, rodinné domky v okolí tratě mají ploty, veškerá zeleň je nasázená velmi citlivě, žádné dlouhé koridory vysokých stromů, i fíra se může kochat. Stožáry vysokého napětí zapadají do krajiny. A i když píšeš, že tuto trať stavíš pro MSTS, dle mého názoru je i pro OR v pořádku. Snad v obloucích místy jdou pražce bokem, ale není problém vypnout v OR převýšení koleje, pokud tato malá anomálie někomu vadí. Jsem spokojen a rád, že mohu po tvé trati jezdit po republice.

Nechtěl jsem do toho zasahovat, ale nedá mi to. Přes trainstore jezdím od začátku a všechny tratě na něm šlapou jako hodinky nikdy nebyl žádný problém, ale to je asi také tím že čtu návody a hlavně Zbyňkovo desatero které platí pro všechny tratě. I v něm je zmínka jak správně instalovat trainstore i se správně zapsaným parametrem!!!

Klokan 35 a presne tak som to aj inštaloval a aj tak mi to blblo, potom z ničoho nič prestalo blbnúť.

Nechápu, jak může TrainStore souviset se zobrazováním kolejí v trati? Tento program nepřesunuje žádné textury, jen soubory eng., wag., con. a z tratí, kterou zrovna hráč nejde dává bokem soubor TRK. a složky activites, services a paths. Zde ukázka:
trainstore.jpg

Takže nechápu, jak by vůbec mohlo být možné nějaké ovlivnění mizejících kolejí, to dělávalo nestíhání PC. TraiStore poze odlehčuje zátěž MSTS.

Tak projeto na OR z Prahy do Pardubic bez základní hry, pouze instalace DVD od Martina. Vše funguje jak má. Jinak pěkná práce. Malá prosba, Zbyněk dal jinou texturu na koridor, jde o tmavší štěrk, mohl by jsi jej prosím také použít, aspoň to tolik nebije z přechodu z roviny do oblouku. Předem děkuji.

Dan J. tak ja ti to vysvetlím. Nakoľko sa mi toto celé nesnívalo a bolo to tak, ako som už vyššie popísal, vyvodzujem záver, že v danej verzii trainstore čo som mal ja je dáka chyba, ktorá to celé spôsobila. Keď som tú istú aktivitu púšťal cez MSTS, šlapalo to bez problémov. Po pár dňoch to už fungovalo aj v Trainstore a nepamatám sa, že by som niečo menil. Všetko šlo podľa desatera.

Děkuji, jsem rád, že se aktualizace líbí.
Úvodní obrázek Tratě 321 vymyslel Jeffer (autor map), takže poděkování patří hlavně jemu.

Dane, já s TrainStore nemám žádné zkušenosti, ale pokud tady někdo píše, že při hraní hry přes TrainStore mu mizí koleje, tak mu logicky doporučím, ať hraje Trať 321 klasicky přes MSTS, protože vím, že to je spolehlivě funkční.
A není to jenom tento případ, už mi přišla spousta e-mailů ohledně problémů při hraní přes TrainStore.
To samé se týká OR, taky s ním nemám žádné zkušenosti, nikdy jsem ho nezkoušel, ale když jsem o něm třeba četl, že se některé věci v trati zobrazují špatně, že v mašinách některé funkce nefungují atd, tak se opět raději přikláním k odzkoušené variantě - klasické MSTS.
Jestli s takovými programy máte zkušenosti a tratě bez problémů fungují, klidně je používejte, mě osobně je to úplně jedno, ale já jako autor tratě budu i nadále každému doporučovat, aby hrál Trať 321 klasicky v MSTS, protože vím, že to funguje.

Třeba budeme mít štěstí a brzy se objeví nějaká dobrá duše, která udělá další Patch pro MSTS, pak už nebudou potřeba žádné další programy a MSTS bude krásně fičet přes 4 jádra s FPS 60 :rolleyes:

Alcapone, to není jen tak, když změním texturu kolejiva, musím změnit textury i u mostů, štěrků, betonových desek... no žádná sranda :D
Celkově teď žádnou texturu měnit nebudu, ale v další aktualizaci bude jisté zpestření týkající se textur kolejiva, tak potom jsem zvědavý na Tvůj názor ;)

Tak jsem si novou aktualizaci již také stáhnul a projel jsem zatím úsek Hořovice - Karlštejn. Nádhera, krása, malebné prostředí kolem řeky Berounky, smekám! Aktualizace je povedená včetně úvodní obrazovky, velmi mile mě překvapila!
Díky moc za aktualizaci a do další stavby hodně nadšení a úspěchů!

Už jsem také projel pár úseků a musím říct, že jsem z krajiny úplně okouzlen. Nový modely/textury vegetace jsou parádní (celkem slušně rozeznávám samostatné lístečky na větvích). Krajina kolem trati je velice uvěřitelná a realita z jízdy je famózní. Se stínama v OR to vypadá fakt bombasticky. Díky moc za perfektní aktualizaci!

Taky se zapojím,MSTS a spouštím též klasickým způsobem,je teda fakt že než se to načte třeba 321,tak si můžu na 30-40 min dát 20 :D,protože jak píše Martin,nikdy jsem trainstore neměl,nikdy jsem sním žádnou zkušenost taky neměl,tak proč to mít.

Protože bys třeba nemusel čekat těch 30 min. :)
Pánové, pokud ten program nepoužíváte a neznáte, tak to neřešte! Třeba byste přišli na to, že vám naopak v mnoha případech pomůže. Ale to je každého věc. Ovšem, jestli někomu mizí koleje, tak to není chyba Trainstore! Když už, tak v jeho nastavení, což dělá uživatel. Ale chybu bych hledal v Globalu spolu s postupem jednotlivých aktualizací.
Já si myslím, že by spíš bylo korektní v instalačce uvádět, co všechno přepisuje. Protože pokud má někdo více globalů (které si přejmenovává) a při spuštění aktualizace nemá zrovna aktivní Global 321, je na průser zaděláno. Aktualizace prostě přepíše složku Global, aniž by na to uživatel přišel, pokud si jí nerozbalí někam bokem, protože v tomto případě mu to přepíše Tsection.dat. Nezkoumal jsem v jakém rozsahu, ale je to tak. Takže třeba nějaká lama (tím nemyslím nikoho osobně) prostě všechno bezmyšlenkovitě "odentruje", a zjistí že mu někde něco nejde (protože mu global 321 zůstal v původní verzi). Za pár si chce zajet něco např. na BP a co bude následovat? Objeví se zde dotaz ve smyslu: "Pomozte, najednou mi z ničeho padá MSTS, ale já jsem s tím nic nedělal!" Pochopitelně, protože si při aktualizaci zcela jiné trati přepsal Global!
To že to přepíše i souncfg.dat celkem neřeším, protože podle (zde leta zažitého) pravidla: "Když to nejde, přeinstalujte bin!" dotyčná lama opět všechno zaškrtá (včetně rozšíření "Sound improvement") a odentruje, aniž by tušila co dělá!!! Takže se mu soubor soundcfg.dat přepíše na hodnoty dané Džordžem. Ano, opět po zde leta zažitém pravidle (a opět mylném), že bin vždy přepíše dotyčný soubor, nakopíruje tzv. upravený soundcfg.dat např. od Jacka. Takže, soundcfg.dat dodaný v aktualizaci třeba některý jedinec vůbec nikdy nepoužije.

Back
Nahoře