Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Martine, když tohle téma nakousl Dan, tak bych k tomu měl jeden doplněk. Předem jenom píšu že je mi tak něják jedno, jestli tam ty vozy jsou nebo ne, takže nejsem na ničí straně z tohohle pohledu. Nejsem si teď jistá, ale myslím že občas jsou někde pevné lokomotivy, které svojí řadou už neodpovídají provozu. V Praze třeba 350, která už moc nejezdí po našich kolejích např. Pak ještě tuším že třeba v Zábřehu jsou eletriky, ikdyž už se tam přepřahy neprovádějí ... Jestli by to nechtělo "aktualizovat" občas vzhledem k reálnému provozu ...

No já sem teď zrovna dojel nějaké Rko od Poisona a taky sem se místy občas moc divil jak je na kusé koleji krásně "zaparkovaná" Regionoha v "bečkách" ... :D To je tak, jak se opravují aktivity pro novější verze a vozy se přesouvají ... ale chtějte zase po aktivitáři aby každou X hodinovou aktivitu projížděl znovu a znovu a znovu ... :eek:

Dane, ono jde o to, že spousta lidí nehraje aktivity, ale pouze volnou jízdu, nebo (jako i já) si vytvoří jednoduchou aktivitu z bodu A do bodu B bez trafficu a pro takové uživatelé jsou odstavené statické vozy zpestřením jinak nudné jízdy.
Chápu, že do aktivit si nastrkáš vozů kolik budeš chtít, ale my co aktivity s provozem nehrajeme, uvítáme alespoň ty odstavené statické vozy.
Pokud Ti umístění některých vozů v trati nevyhovuje, není problém to upravit, napiš mi kde mám jaké vozy vyměnit, nebo odkud a kam je mám přeparkovat a já se to pokusím vše do příští aktualizace splnit, ale upozorňuju, že mazat nic nebudu, pouze vyměním za jiný typ, nebo přeparkuju na jinou kolej (případně do jiné stanice).

Ahoj, no, asi tě nepotěším, všechny v malých stanicích, kde jsi je nacpal. :-) (šturcy, výtažné koleje, vlečky) Já tak z hlavy neřeknu, ale např. v Suhdole u hlavní tratě Regina (v Rudolticích Regina dokonce vykolejená) :-), pak ty šukafóny nebo Btaxy nevím, ve 160 jsem nepostřehl zda jde o motor nebo vagón, tam co stojí ty vozy 810 nebo 010 je kolej údržby, v Lipníku taky, prostě nechej vozy jen v depech, kde se na kolej hráč nedostane a ve velkých stanicích (Beroun bych obsadil víc, Libeň, tam nemáš ani kolo, tam do nákladních kolejí taky, v těchto stanicích je místa pro šibování až až), kde obsadíš pouze nákladní koleje, tam to prostě aktivitář bude brát, že když šibuje, tak je kolej obsazená a vozy musí postavit jinde. Po dodání nových objektů bych musel předělat všechny aktivity, což o to, ale zacpávat výtažné koleje např. Pečky, tam ti stojí tuším Barča s vozy Eas-u, kde pak mám vytahovat vozy při posunu, do hlavní tratě? to je naprostá hovada posunovat do kolejí na koridoru. :-) Chápu, že někdo jezdí jen vonou jízdu, ale přizpůsobovat tomu trať? Vždyť tak "zabiješ" spousty aktivit se zálpetkami, posuny a myslím, že rozmanitých aktivit pro trať 321 je hodně. Já konkrétně, když dělám aktivitu z A do B bodu, tak si otevřu fotomapu a dávám vozy dle ní + si něco dotvořím. Ale uznej, MSTS je simulátor a nejsou jen EC, IC, ale taky osobáky manipuláky a nákladní vlaky. :-) Ty vozy coby objekt v malých stanicích jsou fakt nanic.

Ahoj. Další zjištění, z Červenky neodjede přes odj. návěstidlo traffic směr Litovel i když máš na konci koleje návěstidlo, nevím, kde je chybka. :-)

V tom je právě problém - Beroun, Libeň (a podobné velké stanice) jsou náročné na počítač, tam nemohu umístit odstavené vozy, proto jsou v těch menších stanicích.
Jak říkám, pokud mi napíšeš, kam mám který vlak přeparkovat, tak ho přeparkuju (stanici + kolej).

Čau, nic nepřeparkovávej, smaž je úplně všechny. Máš tam stejně balasty, na kolejích CŽDC máš vozy, Barča v Pečkách na Posunu i s vozy? nevím, tam tak 742, ale stejně pryč s ní, nedá se jet do výtažné, na kolejích místo muvek zase vozy, na vlečkách taky. Pokud chceš něco ponechat, tak pouze na nákladních kolejích (průjezdných teřba jen jedna ze 4), kde se dají odstavit vozy jinde, tak jak tomu bylo kdysi. Já právě ani neopravuji aktivitu Pn 44810 poněvač bych musel přeskládávat vozy. Jednoduše, nech to na aktivitářích, co kde ve šturcech umístí. Jinak je trať jednotvárná, projedeš ji 10x a máš furt jedny vozy, což je velká škoda.

Musím sa Dana zastať aj keď z iného dôvodu, a to že nakoľko prevažne používam OR a nie MSTS a snažím sa v aktivitách si vymieňať modely s nízkym počtom polygónov za tie s vysokým, s týmito statickými low poly proste nič nenarobím a dokážu mi celkom znechutiť jazdu pri prejazde popri nich. Proste na tak peknú trať ako máš ty Martin sa takéto špatidlá vážne nehodia. :)

A jaký je problém otevřít editor trati a překážející modely si smazat? Rozhodně je to jednodušší než je osazovat.

A jaký je problém otevřít editor trati a překážející modely si smazat? Rozhodně je to jednodušší než je osazovat.
Jaký? Takový, že:
1) Uživatel bude mít jinou verzi tratě a pojedou mu vozy přes objekty a zásada NEZASAHOVAT FYZICKY DO TRATĚ, to je věc stavitele, nikoliv kdekoho doma u PC (pak se zde může takový "odborník" ptát, proč mu nejde to, či ono), pokud chce veřejně tvořit.
2) Po každé aktualizaci tam ty objekty budou znova.

Pokud si to smaže aktivitář, našíbuje tam vozy a pak aktivitu vydá, taky uživatel pak řve, že šíbuje skrze vozy a to je teda asi dobře podle Vás pánové?

Zdravím,
nemohlo by být řešením doplnění slova "Obsazena" do názvů dané "nákladní" koleje ? Tedy samozřejmě jen za předpokladu, že se stavitelé tratí nechtějí či nemohou vzdát "mrtvých" vozidel a kdy ta vozidla nepostávají na jinak využitelných kolejích (viz. zmíněné výtažné koleje či vlečky) na kterých by aktivitáři mohli táhnout trasy trafficů či vlaku hráče.
Ale na druhou stranu je zase třeba mít pochopení pro argument, že by v takovém případě měl stavitel tratě spoustu práce s přejmenováváním daných kolejí a odstraňováním "mrtvých" souprav umístěných na nevhodných místech.

David

To by pomohlo alespoň částečně. Osobně nejsem pro statické vozy ve stanici, protože takové odstavené najbrt vozy v aktivitě z doby ČSD přímou řvou. Proto jsem pro to, aby si vozy dával autor aktivity a stavitel tratě nachával koleje volné. Pro dojem plné stanice stačí dvě soupravy, každá po jedné straně. Strojvedoucí nemá v aktivitě co létat nad vlakem.

Zdravím,
nemohlo by být řešením doplnění slova "Obsazena" do názvů dané "nákladní" koleje ? Tedy samozřejmě jen za předpokladu, že se stavitelé tratí nechtějí či nemohou vzdát "mrtvých" vozidel a kdy ta vozidla nepostávají na jinak využitelných kolejích (viz. zmíněné výtažné koleje či vlečky) na kterých by aktivitáři mohli táhnout trasy trafficů či vlaku hráče.
Ale na druhou stranu je zase třeba mít pochopení pro argument, že by v takovém případě měl stavitel tratě spoustu práce s přejmenováváním daných kolejí a odstraňováním "mrtvých" souprav umístěných na nevhodných místech.

David
On to Martin má, tedy pokud na koleji něco je, je neoznačena jako nákladní, tedy ty 2 zelené čáry po krajích. Nevim jak to ma ve šturcech, dlouho jsem nebyl v editoru na 321.

Josko, ty statické vozy na průběžných nákladních mi vadí nejmíň. Je tam povětšinou spousta dalších kolejí. Mi vadí právě ty šturcy a výtažné, ale naprostý souhlas, jak píše Václav S. Neděláme aktivity jen z jednoho období.
Dan

V podstatě souhlasím s Danem J. Výtažná kolej je velice důležitá pro posun v každé stanici na hlavní trati. Pokud jí stavitel obsadí vozidlem musí se šibovat do traťové koleje, což je na koridoru nemožná věc. To znám dobře z reálu a to dělám ve stanici, která leží jen na trati, kde jezdí jen osobní vlaky, byť v půlhodinovém taktu, pár spojů IC Regiojet a za den projede cca. 15 projíždějících nákladních vlaků. Když jsem potřeboval šibovat do traťové koleje kvůli krátké délce výtažné koleje (šiboval jsem se 600 metrů dlouhou soupravou autovozů BLG) tak jsem čekal 40 minut než mi to postavili do tratě.

Nic bych neměl proti tomu co popisuje Dan J., tedy obsadit na nějakém ranžíru nebo velkém nákladním nádraží 2 - 3 koleje, aby bylo dost kolejí pro šibování a na odjezd vlaků. Tak samo k nějakému většímu skladišti, jako je třeba ve Valašském Meziříčí, které má celkem 5 kolejí není problém 1 nebo 2 koleje obsadit. Ty vozy tam jsou odstaveny i několik měsíců. Tak samo lze obsadit koleje, na kterých jsou trvale odstaveny nějaké vraky, apod. Naopak osobní vozy bych z důvodů, které popisuje VáclavS neumisťoval vůbec, i když stejně by mě osobně nebavila aktivita z 80.let, když celá trať je na koridoru. Snad jen tak od Žiliny po Košice, kde se v podstatě obrázek trati za ty roky změnil jen minimálně.

Ahoj, prosím tě, když už máme trať přes takovou stanici, jako je Štrba, kde je stanice výjmečná připojnou ozubnicí, nestálo by za zvážení tuto stanici dokončit i v MSTS? Stejných stanic "alá koridor" máme docypa, ale na průjezd takovou stanicí se člověk v MSTS vyloženě těší, hlavně, když tam mý s vlakem pobyt a ono nic... :-)

Ahoj, no kdyby byl originální model nádražní budovy, včetně vjezdů pro ozubnicovou dráhu, tak by se dokončit mohla, ale s tím defaultním modelem, který je tam teď, toho moc nesvedu...

On se nejdřív musí hecnout nějaký fotograf, který stanici nafotí, Mates tam kvůli pár fotkám určitě z Děčína nepojede :)

Back
Nahoře