Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Na youtube videjko,, loko vyrobené ve škodovce pro italy , upozornuji mrkněte se na cab je to zajímave
E630 = Peršing

Zdravím,
doufám, že tohle video zde ještě nebylo. Jedná se o záběry z testování nových lokomotiv řady 380. V cca 2:22 min je hezky vidět přepínání světel.

Kua, tak to je husté. Napočítal som 45 vozov, k tomu bolo treba 6 sekcií TE10, tam muselo byť obrovité stúpanie. Nebyť hluku motorov, myslel by som, že sa jedná o parné mašiny. Ktovie koľko ton to malo, ale ak rátam 45x4 osi po 25 t tak to je 4500 ton, to zas nie je tak veľa na 6 dieselov. Myslím, že mrazáky ale aj ďalšie vagóny neboli ložené na maximálnu prípustnú hmotnosť, takže skutočná hmotnosť vlaku bude nižšia. Ekologii zdrar!!! Najmä na riský spôsob.

Tax: Podľa mňa tie TE10 nie sú dieselelektrické mašiny, ale majú parný kotol vykurovaný mazutom... A tie zvuky spalovacieho motora sú iba na oklamanie triedneho nepriateľa.

nebulus napsal:
... tie TE10 nie sú dieselelektrické mašiny, ale majú parný kotol vykurovaný mazutom ...

Ani nevieš, že nie si ďaleko od pravdy. Počas vývoja dieselelektrických lokomotív ( T434.0, T698.0 ) si v ČKD kolektív skostnatelých konštruktérov parných lokomotív nevedel predstaviť, ako by jeden blbý motorgenerátor s trakčnými elektromotormi mohol utiahuť ťažký vlak. Preto pracovali na modernej skriňovej parnej lokomotíve s mechanickým prenosom výkonu a zdrojom energie mal byť tzv. čermákov kombustor. Taká mašina by zvonku vyzerala ako bežná skriňová lokomotíva s podvozkovým usporiadaním pojazdu ( B`B` alebo C`C` ), akurát vnútri by namiesto brumlania dieselu bolo počuť syčanie pary. Ktovie, či ruskí špióni tento projekt neukradli, alebo aj kľudne mohol niektorý z konštruktérov "darovať" projektovú dokumentáciu súdruhovi Stalinovi k jeho sedemdesiatinám. Ak mohli škodováci súdruhovi Stalinovi darovať parnú lokomotívu a súdruhovia tatrováci kabriolet T600 Sodomka, tak je možné aj toto :D

To jste ještě neviděli parní lokomotivu s elektrickým přenosem výkonu ? V Rusku je možné vše.
Za mého dětství vycházely takové kapesní knížky s technickou tématikou. Myslím, že to byla edice OKO. A jedna knížka byla věnovaná lokomotivám. A pamatuji si, že tam taková šílená parní lokomotiva s trakčáky byla namalovaná.
A přitom v SSSR to už asi tajně jezdilo :D

peršink napsal:
jsou o té lokomotivě nějaké informace ?

Taky by mne zajímaly detaily - například výkon. S tím ža tato šílená trojice jede vpředu i vzadu mi to připadá už přespříliš i na ruské poměry.

Zbyněk Šemora napsal:
Varianta 2 je, že lokomotivy jezdí na použitý fritovací olej :D
Zbyňku, to nie je sranda, moje staršie auto by na ten friťák v lete mohlo v pohode jazdiť. A žiadne hrozné dymové efekty by sa nekonaly. Akurát okoloidúcim by tiekly sliny, pretože výfuk by smrdel ako rezeň s hranolkamy:D. Jeden čas bolo výhodnejšie kupovať v Tescu rastlinný olej, pretože bol lacnejší ako nafta. Teraz je už problém získať aj ten použitý fritovací olej, je o neho záujem. Tie ruské črepy snáď jazdia priamo na ropu.

k te 3TE 10M jsem vyčetl že byla vyrobená v roce 1979,může jet rychlostí max 100 km/h,tažná síla je 932 kN ,výkon 6624 kW a hmotnost 412 t.

Tady je taky pěkný rozjezd:

Back
Nahoře