Grafikon na 9. setkání MSTS

"Starý grafikon" by znamenal zejména nepravidelné oběhy osobních souprav a) s výrazným špičkovým provozem a slabým provozem v sedle (typické pro příměstské tratě)
nebo
b) vcelku rovnoměrné oběhy souprav kde je počet vlaků kompenzován změnou kapacity vlaků (běžné na většině tratí včetně lokálek) a občas s nějakým tím večerně - nočním vzduchovozičem (to na modelu nevadí:D )
Pro kolejiště v Podbabě je vhodnější varianta a, protože jakékoliv posuny komplikují dopravní situaci v Podbabě (holt nevýhoda analogu :( )

Ještě mě napadlo toto: Proč se vlastně nepoužívala spojka Zruč - Mezipatro pro odklánění nákladních vlaků mimo Podbabu přímo do Mezipatra ? Ulehčilo by to Podbabě a to výrazně (zejména přeprava náprav ze Spodku, respektive vyrovnávek nahoru)? Divím se že to nikoho nenapadlo.

Bych se ve Zruči-Vašku z toho asi pak zbláznil.stačilo že tam sem tam jel odtamtud osobák a měl jsem jen 1 volnou kolej průjezdnou.Bo ta poslední byla manipulační a tam pokud jsi byl na školení,tak se normálně jezdit nesmělo a já tam taky ani nejezdil.Lukáš

1. Na sedlo a spicku si hrat muzem i u Taktfahrplanu. Ozkouseno a funguje. Ale pro zakladni provoz takovehoto rozsahu je to zbytecne resit. Tady spis vznikne problem s obehem souprav a s tim, ze jak to bude nerovnomerny, tak nebude na prvni pohled zadne pravidlo. Pritom v tom pravidlo byt musi, abych se po 1h nebo nejpozdeji po 2h dostal do vychoziho stavu. Resp. vytvorit si bloky GVD, ktere pujde za sebe lepit jako puzzle. Sice nepujde kazdy s kazdym, ale na cyklus A pujde navazat cyklem B, na B navaze C a D, na C navaze A a C,.... Je hloupost malovat to jako celek. Kdyz si udelam zakladni kameny obehu souprav, tak si do toho muzu vkladat nejaky speciality se soupravami, co nekde zrovna prebyvaji, ale stejne v tom pravidlo byt musi.
2. Spojka do Zruce se bezne pouzivat da, ale jeji vyuziti ve vysledku nic neresi. Ten problem se jen presune nekam jinam. Kapacita Mezipatro Hlavni je dostatecna a kdyby vlaky jezdily spojkou pravidelne a ve vetsim mnozstvi nez 1 par, tak by to bylo jak na zavodech. Cim delsi trasu vlak jede, tim lepe. Navic pri provozu pro verejnost ten vlak neni videt, takze vlastne nejde vubec. Potrebujeme delat show na hlavnim.
Kdyz jsem na hlavnim a neprimam vlaky, protoze je trat plna a nejaky genius prijde s myslenkou, ze posle vlak spojkou, tak nic nevyresi. Jen mi nacpe vlak do pracne uvolneneho mista, ktere jsem si zaridil, abych se zbavil sveho vlaku a prijal ten jeho.
Navic, jak pise KimiR, tak Zruc ma jen 2 dopravni koleje, takze kdyz ja si naplanuju na lokalce nejakou situaci a nejaky vlak mi tam vleti z Mezipatra, tak to jde cely do kopru, pac uz neni kde krizovat.
3. Nevyhoda analogu. To si dovolim nesouhlasit a je to zakladni omyl vetsiny lidi, ze bez digitalu se neda schopne jezdit. Uz Ppoollll mel vymsleny system, ktery dokazal v jedne stanici rozjet z ruznych koleji vlaky a posun ruznymi smery. Vse na principu individualniho ovladani useku. Na Hlavnim je casu na praci dost, pokud nejsi blb a umis organizovat dopravu. Rozhodne to neni pro zacatecniky.

V.

Venco, zvládli byste vyjezdit toto ?
6af13fef42ad3a95812afaca63251aac.jpg
kde na liště vlevo
1 - Spodek mezipaterská TK
2 - Mezipatro
3 - Podbaba
4 - Spodek podbabská TK
5 - Podbaba směr Ledečko
6 - Zruč
7 - Samechov
8 - Kácov
9 - Ledečko
10 - Mezipatro směr Ledečko
osobní vlaky LE - ME jsem záměrně neplánoval, můžu to však snadno dodělat.
Oběh je určen pro 5 souprav: 1x R (R 60x), 1xSp (Sp 190x), 1xOs na hlavní trati (Os 290x) a 2 osobáky na lokálce (Os 320x a 330x).

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře