Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Výhybka 224 je na 80,
Díky moc za tyto velmi cenné informace. Ta výhybka na 80 tam ještě vešla. a následné poloměry nemám menší. V Pirně to šlo opravit také a na drážďanské zhlaví jsem to už měl osazené mezi první a druhou na 100 (podle fototextury :) ) Už tam bude stavební četa s návěstidly, tak to alespoň správně osadím.

Hele, tam možná ta 100 je, touhle variantou jsem tam asi ještě nejel, vždycky jenom z té 51, a to bylo samozřejmě 80.

Konečně mi fungují návěstidla. Ale mám tam chyby. Člověk se tato scripta učí metodou pokus a omyl. Vlevo nesvítí výstraha a za tři oddíly mám vše na stůj.
navestidla1.JPG
navestidla2.JPG

Už dva dny rozdejchávám návěstidla. Stále mi něco někde nesvítilo. Ale i tak mi některé odbočky nesvítí jak by měly. To nastavování je opravdu metoda pokus a omyl. Tady konečně všechny opakovačky ukazují co mají.
testDB1.JPG
Ale když přehodím vexli do koleje na 80, tak mi svítí jen předvěst, ale 80 kolem návěstidla už ne (osmička nahoře)
testDB2.JPG
Ale na odjezdu je to už správně.
testDB3.JPG

Ještě jsem trochu protáhl koleje dál, které jsou ještě v jedné úrovni. Aby se dal provést jednoduchý posun objetí soupravy a kdyby se někdo chtěl pustit do modelu haly, tak už jsou dány rozměry. Tedy kromě sníženého kolejiště pro regionální vlaky. Tam to bude kolejový masakr. Ale to má zatím čas. Co je v rovině jsem identifikoval podle videa od Mikuldy a co mi dal odkaz Francek pro směr z levé strany. Děkuji.
2305DresdenHBF.JPG

Zbyňku, to není součást té německé modelové návěstní soustavy. To se tam osazuje zvlášť nad návěstidlo nebo pod návěstidlo. Pošlu Vám to mailem nebo zase nahraju na Google disk.

Tak se mi přes víkend podařilo osadit návěstidla z Bad Schandau do Dráždan a zpět. Co jsem pochopil, to jsem pochopil správně. Trasa byla střídavě skz 80 a 60 výhybky. Návěstidla ukazují co ukazovat mají. Zatím jsou mi neznámé jen další funkce, ale zatím řešit nebudu. Až se vyjede z rovinek do údolí Labe, tak je hodně povzbuzující fototextura terénu i když není ještě nic osázeno.
Ohledně modelů pro DB, tam holt nemají žádného Deteria, který by jim vymodeloval všechny varianty i ty, které normální smrtelník nikdy nepoužije. Chybí mi stále krakorcové opakovačky a ohledně návěstních lávek, tak to co je je asi jen 10% toho co je potřeba jen pro úsek Dresden - Bad Schandau. Škoda. Tak to musím někde kombinovat s čekými, ale ty nemají ty koše pro návěstidla, jako mají DB. Na obrázku z Pirny se neděste, že jedu 100, jen jsem zkusil klávesou G přepnout, jestli to 80 ukáže.
2805Pirna80.JPG
2805Opakovacky.JPG
2805BadSchandau60.JPG
2805BadSchandau60odj.JPG

Trochu jsem Dresden HBF vydlabal, aby to bylo konečně ve 3D. Kéž by se někomu chtělo ten model haly zúžit a zkrátit. Já tam ten nesedící model mám jen proto, aby to bylo trochu autentické a povzbuzovalo mne to. :) To chce i ty mosty, protože je nemám z čeho poskládat. Tak zatím jen zdi. 2905DresdenHBF1.JPG
2905DresdenHBF2.JPG
2905DresdenHBF3.JPG
a za další mám i kolejově načrtnutý souběžný S-Bahn Dresden - Pirna. Už jen obloučky a výhybky v Haidenau.
2905Reick.JPG
2905Sbahn.JPG

Vypadalo to jako neřešitelné, ale nakonec se to složité zhlaví regionálního nádraží povedlo. Ale abych to napojil, nemám ponětí jestli horní kolejiště je v rovině a dolní za perony jde do stoupání nebo je to tam v rovině a v klesání jsou obě větve z horních peronů nebo je v sklonu obojí. Jinak jsem vypozoroval z videí, že v úrovni troleje dolního kolejiště jsou horní perony. Doufám, že je to správně. Podle modelu jsem byl níž a to se mi už vůbec nelíbilo. Nemá někdo tyto informace? Ale bude to tam mazec.
3005DresdenHBF0.JPG
3005DresdenHBF1.JPG
3005DresdenHBF2.JPG

Jak je to ve skutečnosti nevím, ale mám tratě Dresden - Lipsko a starou a novou ( 2015) Dresden - Berlin a ve všech se z těch spodních šturců vyjíždí do kopce a horní průběžné jsou v rovině. Vím, že to není "směroplatné",ale asi na tom něco bude. Píšu to, protože se zatím neozvali ti, co to tam znají.

Berlínský stejnosměrný S-Bahn nikde jinde než v Berlíně nejezdí. V Drážďanech jezdí dvoupatrové soupravy, na jednom konci řídicí vůz, na druhém mašina 143 nebo 146.

Jepravda, že by to ani nešlo. Tyhle S-Bahn soupravy mají napájení lištou podél kolejí u podvozku. To kolem Dráždan není.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře