Fiktivní trať Fantasie

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Burky
  • Datum začátku Datum začátku

Burky

Pokladník
Ehm, takže po půl roce študování návodů, hledání zde na foru, dlouhé šaškování v RE,laborování s texturami atd atd. jsem se rozhodl vytvořit fiktivní trať "Fantasie". Veškeré informace naleznete zde. Podotýkám , že screeny tratě jsou pracovní, tudíž je vše v rozpracovaném a někde v nedokonalém stavu. :D:rolleyes:

Burky - vyzerá to veľmi pekne, držím palce, aby sa darilo so stavbou aj naďalej a hlavne, aby ti vydržala trpezlivosť :)

teda já jako "občasný" uživatel musím říct, že na úplného amatéra je to dobrý, držím palce a jen tak dál.

Tak jsem si prohlídl screeny a jako pravidelný uživatel Route editoru měl bych dva postřehy.

První: Bylo by dobré postupovat Zbyňkovou metodou, tj. udělat vždy určitý kus naprosto komplet. A pak jít na další. Nedokončených tratí máme neúrekom.

Druhá: Nevím, jestli v současné době ještě má cenu učit se dělat něco do dědka MSTS2001. Zda by nebylo lepší napřít své síly do TS2014? Anebo se vrhnout na dokončování tratí již skoro hotových. Jako Tovačovka, Jihlava - Brno a další?

A ještě jedna otázka: Jaké to používáš divné kolejivo?

Jiříku:K té první : mám svůj systém :-)...rozhodně nemám v plánu to dokončit s tím že bude "nedokončená"
Druhá: Ts 2006 byl můj poslední a nebavilo mě to tam v editoru....bylo to moc jednoduchý a hlavně mi to připadalo jakobych stavěl modelovou železnici...nu a ted je TS2014 a to můj počítač nerozdejchá ;-) navíc si myslím, že MSTS tu bude ještě dlouho....a když ne svět se mi nezhroutí ;-)

Divné kolejivo jsem někde našel tuším že 321 ;-)

Burky napsal:
Škoda, tratě je třeba stavět pod standartním Xtrack. Až Martin pozmění svůj global (jak to udělal nedávno), může Ti trať přestat fungovat. Mnohokrát jsme tu na Fóru v dobrém opakovali, že nejrůznější atypické globaly příslušející k určité trati, jsou jen na ježdění, nikoliv na stavění.
PS: Ta srdcovka na screenu není moc reálná.

nebylo by lepší to stavět na klasickém XT 3.20 + (UZK 3.20) + NR 4.0 ?
je to standardní struktura používaná kdekoli.
Mám to odzkoušené na své Ztracené_2006 a vypadá to o něco lépe.
Nechci Tvou práci nijak kritizovat, je to jen takové doporučení.

JiříkTK napsal:
Burky napsal:
PS: Ta srdcovka na screenu není moc reálná.

Ta srdcovka na screenu je defaultní, je třeba k ní ještě v texťáku dopsat parametr, aby vypadala reálně, jak ji Deterio stvořil :oops:

Naposled editoval moderátor:
Vždyť použitý typ kolejiva je úplně to poslední, co v začínajícím projektu řešit. A už je zde na téma koleje napsaná celá stránka příspěvků. Pokud se dílo zadaří a celý projekt bude například do 200km kolejí, je brnkačka dle zkušeností kolejivo doladit či úplně vyměnit. Podstatné je se naučit koleje správně pokládat a všechny související stavby kolem. V dnešní době je všude kolem tolik inspirace, že nemůže být problém cokoli vyřešit.

Kolejivo už se řeší ;-) ale jak píše Zbyněk(plně s tebou souhlasím). Ano vím že TS2014 je úplně něco jiného proto jsem psal že můj PC to těžko rozdejchává.
Martine děkuji ti za poznámku ohledně srdcovky :-). Jinak ještě jednou děkuji JiříkTK. :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Vždyť použitý typ kolejiva je úplně to poslední, co v začínajícím projektu řešit.

Použitý typ kolejiva je úplně to první, co v začínajícím projektu řešit.

Samozřejmě. To je první věc, která se řeší. Pod jakým Globalem si nechám vygenerovat terén tratě. Použiju základní a nejjednodušší typ kolejiva pro takovouto trať. Tak jako Jirka. Žádné vložené typy kolejí, které nejou standardní. Už se mi to jednou stalo, že jsem si vytvořil trať pod svým Globalem. Když bylo postaveno 15 km, tak jsem zjistil, že nikomu pod jejich Globalem nefacha...

mikulda napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Vždyť použitý typ kolejiva je úplně to poslední, co v začínajícím projektu řešit.

Použitý typ kolejiva je úplně to první, co v začínajícím projektu řešit.
Je nutné řešit nějaké kolejivo, ale můj příspěvek směřoval ke skutečnosti, kdy začínajícímu staviteli, který začíná stavět, pokaždé vytknete kolejivo, které použil. To samé se dělo, když Jarda Skůra zde zveřejnil, že také začíná stavět. A jakmile se ne dotaz přiznal, jaké použil kolejivo, hned byly reakce, že už někoho takový projekt zajímat nebude.
Zkrátka řešíte úplné ptákoviny namísto toho, aby jste novému staviteli poradili jak například dělat náspy pod koleje nebo k mostům dávat koncové pilíře. Všeho je dostatek. Dnes už nemusíme používat jen dafault. Rozhodně větší hodnotu bude mít pěkně vypracovaná krajinka se základním kolejivem než projekt na Xtraku, ale s nedokončenou krajinou, respektive na holé placce.

Zbyněk: Problém je asi vnímán v tom, že to není základní kolejivo, jak sám píšeš, ale (dle vyjádření výše) global pro 321.

Osobně si říkám "ještěže tak", protože pořád je lepší mít dvě tratě, které jedou jen pod globalem 321, než aby každá měla svůj global. Ale přístup tvůrce "Zapadlé" a "Ztracené", tedy "Křupana", mi připadá pro všechny uživatele nejvhodnější: Nová instalace MSTS, čistý global a jde se stavět. Tyto tratě taky jedou všude...

Místy mi trať připomíná Posázavský pacifik (mimochodem, autor této tratě se už taky delší dobu neozval, jak dílo pokračuje), místy vzdáleně krajinu kolem Bezdrevu, jak trať vede doslova po hladině rybníka, místy neelektrifikovaný Zábřeh na Moravě.:) Nedivil bych se, kdyby teď autor napsal, že se tam také mohl inspirovat. V každém případě držím palce. S tichým provokativním přáním, aby byla místa, kde bude traťová V= 100 km/h (nebo více?). Ať se tam dají prohnat pérka Hydrám a vší téhle rychlejší ČKD havěti.:twisted:

ML636 napsal:
....S tichým provokativním přáním, aby byla místa, kde bude traťová V= 100 km/h (nebo více?). Ať se tam dají prohnat pérka Hydrám a vší téhle rychlejší ČKD havěti.
Za traťovou rychlost 110 km/h ve Dvoukolejce jsem byl před 8 lety těžce zkritizován. Holt časy se mění.

No abych se přiznal, tak bych radší byl za dodělání Jihlava - Brno než další fiktivní tratě s nesmyslem mostů, tunelů apod. To radši tratě typu DVK, JZD kde má Jiřík vychytaný každý detail, než další paskvil typu Ztracená 2006.

Back
Nahoře