Howky
Průvodčí
Jak nainstalovat Open Rails návod ve formátu PDF
http://uloz.to/xo6AoEzx/jak-nainstalovat-open-rails-pdf-pdf
Autor návodu Howky
http://uloz.to/xo6AoEzx/jak-nainstalovat-open-rails-pdf-pdf
Autor návodu Howky
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
OKPokud najdete nějakou chybu, nebo máte něco, co tam schází, napište
Není nic jednoduššího, než si to sám vyzkoušet. Tygy sorry, ale taková pitomina. Já mám tolik funkcí, co je ve verzi 1.9 již obsažená. Jenže návody nebo manuál se mi prostě nechce dělat.Tohle je v původním návodu na stránkách Open Rails. Ale nevkládá se to do tvorby aktivity, nýbrž je to zápis přímo do tratě. Icik by měl vyjádřit, zda so OR CZ/SK nebude ignorovat. Jedná se o funkci otevírání a zavírání dveří vozidel AI. Takže tohle se hlavně týká stavitelů trati. No, možná jsem objevil "Ameriku", ale přesto sem dávám.
16.12. Automatické otevírání/zavírání dveří ve vlacích s umělou inteligencí
Funkce je vysvětlena zde .
Chcete-li přepsat výběr provedený v okně Experimentální možnosti , je nutné vložit příkazový řádek do malého integračního souboru .trk, který musí být umístěn v podsložce Openrails ve složce trasy a musí mít stejný název jako základní složka. Níže je uveden příklad takového souboru:
include ( "../Platformtest.trk" )
ORTSOpenDoorsInAITrains ( 1 )
První řádek musí být prázdný.
ORTSOpenDoorsInAITrains ( 1 ) Vynutí otevření/zavření dveří pro tuto trasu, i když není zaškrtnuta příslušná možnost v okně Experimentální možnosti.
ORTSOpenDoorsInAITrains ( 0 ) zakáže otevírání/zavírání dveří pro tuto trasu, i když je zaškrtnuta příslušná možnost v okně experimentálních možností.
Toliko k tématu tratí, aktivit a otevírání dveří. Prozatím.
např. to že naše modely přejezdů aktuálně neumí signalizovat jak bílá tak červená světla dohromadyCo se týká animací na přejezdu, nechápu poznámku. Animace u závor je daná modelem, u výstražníků je možné mít i animaci světel. Co na tom vylepšit?
To @Icik : nenašel jsem možnost nastavení samotné distance pro vozidla Carsprawn. Nastavit jde frekvence a rychlost vozidel, ale při aktivovaném přejezdu se vozidla "zapasují" do sebe. Vizuálně to moc nelahodí. Dá se s tím něco udělat, když už jsme i u přejezdů??
Ty přejezdy řešíme s Mmoukou aktuálně u nás na trati. Ale, pokud to chápu dobře, bude potřeba udělat nové modely a rozdělit zvlášť světla a závory a udělat nové modely? nebo se pletu @Jakub H. ? Nejde do současných modelů přidat úpravu světel. Co jsem se díval na americké přejezdy laděné do OR, mají to právě rozděleno.Není nic jednoduššího, než si to sám vyzkoušet. Tygy sorry, ale taková pitomina. Já mám tolik funkcí, co je ve verzi 1.9 již obsažená. Jenže návody nebo manuál se mi prostě nechce dělat.
Upřímně se divím, že jediný Nebulus pochopil kouzlo ovládání animací, které mohu pomocí našeho kódu plně ovládat a udělat tak svět uvěřitelnější. Je škoda, že se například nesoustředíte na funkční, plně animované přejezdy. Ale snad @Jakub H. do toho pořádně šlápne a bude z toho něco pro každého. Nebo například servisy. Vymyslete, co by měly znamenat. Mohu je dát třeba jako průjezdné, bezkolizní objekty na trať a můžou tak simulovat nějaké mimořádné události.
To mi přijde daleko lepší, než se hrabat v manuálu klasického OR, který prd umí.
Čau, tohle vysvětli na 100% @Zbyněk Šemora , na BP to funguje na 100%.Tak takhle jsem to zrovna nemyslel, spíše to bylo myšleno tak, zda má smysl to dávat jako zápis do trati v soboru .trk?