Trať JZD_760mm do Open Rails

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
JZD_OR-1.jpg JZD_OR-2.jpg

Na mém webu si můžete stáhnout první verzi přizpůsobení tratě JZD požadavkům Open Rails. Kromě odstranění stromů zasahujících do kolejí a pozvednutí většiny přejezdů přibyly i nějaké objekty, je vylepšena řada textur, nekteré kopce jsou nově zalesněny a v některých místech je zahuštěna vegetace. K projíždění doporučuji nastavit dohlednost 4 km.

V dalších úpravách a vylepšeních budu pokračovat až podle nedostatků zjištěných zkoušením stávajících aktivit. K tomu bude ovšem třeba upravit řadu engů úzkorozchodných vozidel. Traktúrky C50 už upraveny mám, zájemci si mohou napsat.

Výše zobrazený tunel se mi nepodařilo v OR rozchodit tak, aby se v kabině přepnuly noční textury. Kamenem úrazu je, že MSTS funguje vše, jak má. Takže tunel v letošní velikonoční aktualizaci není.

Já mám dojem, že je krátky, ono se hned nezmění kabina, musíš pár metrů odjet, tak jsem to vypozoroval já. V MSTS se ti změní kabina hned.

U mě v trati se mění noční kabina při průjezdu jednoho ze zářezů... Dokonce jsem kdysi i věděl, na základě čeho OR pouští noční cab ale fakt si nemůžu vzpomenout :D

Pokud si náhodou vzpomeneš, dej prosím vědět. Zajímavé na tom je, že v testovací trati je tunel OK. Když postavím stejným způsobem tunel na úzkorozchodce (byť s kolejeme normálního rozchodu), tak to v OR nefunguje. Mlčky předpokládám, že když na jedné trati noční cab funguje a na druhé ne, že v tom nehraje roli nastavení OR.

Možná jsem si vzpomněl... Nehraje v tom náhodou roli terén? Pokud vjedu do kopce, jehož texturu samozřejmě vyruším klávesou "V", aktivuje se noční cab. To by i vysvětlovalo, že se spustí občas třeba i před vjezdem do tunelu, záleží na terénu.

Tak pak by to v mém tunýlku principielně nefungovalo. To je model na terénu. V MSTS tam stačí dát tunelovou kolej a reaguje na tu. Škoda.

Možná by stačilo jen v tunýlku zvednout terén a zneviditelnit ho... pokud by ti to tam vyšlo.

Zkoušel jsem 60 metrů, což je dle mne dost. A pokud bych to udělal takto a fungovalo to, pak by se musela verze pro OR od verze pro MSTS natvrdo oddělit.

Jak jsem ale psal výše, na 036 se mi noční kabina mění v jednom vysokým zářezu takže si myslím, že OR na tunelový koleje nehraje. Ale třeba se pletu.

No vypadá to (podle těch 60 metrů), že nehraje. Teď jde o to, zda v rámci vývoje na ně časem nezačne hrát. Počkám.

Jak jsem ale psal výše, na 036 se mi noční kabina mění v jednom vysokým zářezu takže si myslím, že OR na tunelový koleje nehraje. Ale třeba se pletu.

To můžu jedině potvrdit. Dělá si to co chce. Před časem jsem natočil video v děčínských tunelech. Jednou se změní kabina na noční, podruhé ne. Vypadá to, že hlavní roli v tom bude hrát stínování v OR. Je tam v tunelech vidět, že v prvním jakoby stín byl a v druhém ne (jen až úplně nakonci). Ten zářez tedy mohl vytvořit taky nějaký "intenzivní" stín (asi terén a možná ještě v kombinaci s něčím). Pokud by byl tedy model tunelu i s kopcem, nemuselo by k přepnutí kabin vůbec dojít. Ikdyž je v trati vložena kolej tunelová. F. (Příspěvek ať potom moderátoři smažou, ať zde neplevelím vlákno tratě videem z jiné tratě. Děkuji)

Naši traťováci ukončili v předvečer Svátku práce svoji činnost a na mém webu je ke stažení vylepšená verze tratě. Traťováci si vybírají povinnou pětiměsíční dovolenou. V práci bude pouze referent sepisující nedostatky a závady.

Back
Nahoře