Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ty si užívám v reálu, když jezdím z Kralup do VelvarŠukafóny mi budlu na tratích ČD hodně chybět.
mám taky stejný problém.Zdravím, neví někdo co s tím? Vše potřebné mám, verzi správnou.
Chybí vám soubor LS90 pro složku České vlakové zabezpečovače.mám taky stejný problém.
comment(-------- LS90 TCS Script --------)
ORTSTrainControlSystem( "..\\..\\common.Script\\Ceske_vlakove_zabezpecovace\\LS90\\LS90" )
ORTSTrainControlSystemSound( "..\\..\\common.snd\\Ceske_vlakove_zabezpecovace\\LS90\\LS90.sms" )
ORTSTrainControlSystemParameters( "..\\..\\common.Script\\Ceske_vlakove_zabezpecovace\\LS90\\LS90.ini" )
Dane, Ricar byl upozorněn už před několika dny (zalistuj), byli jsme však odkázáni na stránky msts-rw.cz, kde se ale chybějící soubor LS90.inc nenacházel (ani ve Společném archívu, ani v jiném packu lokomotiv). Šlo o složku TCS_1.03.A proč prostě nenapsat rovnou Ricarovi, ať to přidá k archívu? To zas štve mně. Vždy, když jsem takovou situaci zjidtil, že u modelu něco chybí, napsal jsem autorovi a poslal, vždy bylo doplněno. Co má za význam informace, vím, co tomu je, ale nedá se stáhnout, ale mně to někdo poslal a u jiných modelů mně to štvalo už kdysi. Tak prostě otevři email a Ricarovi pošli, ať to doplní přímo do archívu.
A pak by se zjistilo, že je k dispozici aktualizace zápisu VZ a místo nahrazení jednoho souboru - pro uživatele jen stáhnout a kliknout na "nahradit" - by se musely všechny eng/wag soubory po jednom přepisovat. Ano, pokud takový soubor chybí, pak je to komplikace. Ale když se k tomu archivu (třeba zrovna výše zmiňované 843) přibalí vše správně, pak je jakákoliv malá úprava v ladění lehčí jak pro ladiče, tak ale i následně pro uživatele.Avšak zde se plně ukazuje nesmyslnost inc. souborů. Kdyby byl zápis rovnou v eng souburu byl by klid.
Vkopírovat jeden zápis složité není. Ale u include stačí jeden pro všechny, u třeba 362 potřebuješ pro 50 skinů 50 zápisů. Chápu, že pro tvůrce je třeba mít nějaký "MSTS eng", ale pro běžné uživatele ORCZ, kteří aktivity netvoří, je include eng dostačující a dostatečně dobrý.Zápis by byl přímo v Eng ne a jeden zápis vkopírovat není zas tak složité? Tak kopírujem mu, aby jel editor, takže jen přehozená práce jinam.
Já třeba dodnes pro výměnu vozů a lokomotiv požívám ConBuilder a tam jsou mne inc. soubory platný jak vládní vojsko v Itálii. A nemluvím vůbec o tom že mimo 742 jedou všechny lokomotivy stejně což není pravda.Vkopírovat jeden zápis složité není. Ale u include stačí jeden pro všechny, u třeba 362 potřebuješ pro 50 skinů 50 zápisů. Chápu, že pro tvůrce je třeba mít nějaký "MSTS eng", ale pro běžné uživatele ORCZ, kteří aktivity netvoří, je include eng dostačující a dostatečně dobrý.Proto tam máte podsložky a staré engy, aby šly stavět aktivity. A pár měsíců zpět mi ale Dodo tady někam psal, že common.wag si mazat nemám, protože časem je v plánu se k tomu vrátit. A já jsem pro. A myslím, že když tam bude podsložka a starý eng z MSTS pro aktivitáře, tak můžou být include soubory v pohodě zveřejňovány.
![]()
A dyť jsem na to upozornil hned, už asi jako třetí. A už to téma tady bylo otevřené. Nebudu kecat autorovi do balíčku a otravovat ho, když tady běhala informace, že soubor existuje, jen je třeba doplnit. Hledal jsem ho celý den ve svých složkách, u Ricara, a pak i na inovovaných stránkách msts-rw. Už není k dispozici. K tomu jsem zkoušel očůrávku na motor a nacpal tam jiný inc s VZkem. Pak se nade mnou jistý člen smiloval a poslal mi ho, neboť jej asi stihl stáhnout v minulosti, a já už ne. Co víc má člověk udělat.A proč prostě nenapsat rovnou Ricarovi, ať to přidá k archívu? To zas štve mně. Vždy, když jsem takovou situaci zjidtil, že u modelu něco chybí, napsal jsem autorovi a poslal, vždy bylo doplněno. Co má za význam informace, vím, co tomu je, ale nedá se stáhnout, ale mně to někdo poslal a u jiných modelů mně to štvalo už kdysi. Tak prostě otevři email a Ricarovi pošli, ať to doplní přímo do archívu.
Neber si to hned osobně, to bylo všeobecné, mně ta diskuse unikla a četl jsem až tvůj příspěvek a udivilo mne, ža právě nikdo nepsal. Absence informací.Co víc má člověk udělat.