Skiny Ricar

ORCZ připočítává cestující na stojáka. Taky jsem se s tím vydrbal a nechápal jsem proč je to jinak a pak mi to bylo objasněno.

Heště doplním, pokud jsou tyto dva parametry ve voze mimo službu pro služební vlak, nebo pro vlak bez přepravy cestujících a je zařazen v soupravě hráče, nestačí tyto dva parametry snazat ORCZ si tam vylaboruje 96 paxů. Musí se tam ty řádky nechat. Do řádku kapacity stačí dát 0, ale v řádku Max kapacita se musí dát -1. Při nule opět ORCZ vygeberuje 96 paxů.

Btn and Btfn have electric heating. That should be like in real life, because they dont have an diesel engine. They can get the power for heating only from CZE via cable from 843.
(Btn+Bftn) á´la 043+943 - Heating is provided by a hot air diesel aggregate.
CZ- Zkrátka vytápění zajišťuje nezávislý teplovzdušný naftový agregát, nepotřebuje k tomu žádné hnací vozidlo apod.

Ještě jedné vizuální drobnosti jsem si všiml na 843: zadní motor kouří, i když jsou oba agregáty stopnuté. Tuším, že motory jde stopovat a startovat prozatím jen centrálně, bez rozdělení, takže vypnuté to stoprocentně bylo.

Ještě jedné vizuální drobnosti jsem si všiml na 843: zadní motor kouří, i když jsou oba agregáty stopnuté. Tuším, že motory jde stopovat a startovat prozatím jen centrálně, bez rozdělení, takže vypnuté to stoprocentně bylo.
Ještě to není plně sladěné s novými funkcemi, které bohužel nemáme nikde popsané a naší 842, kde to bude moci být převzato, jsme ještě nevydali. Tak musíte počkat.

I can not switch off the 2nd engine. by pressing the STOP button, only the first engine stops.

Jenom škoda, že ten BDsee⁴⁵⁴ nefunguje v klasickém OR.
klasické staré OR s tejně jako MSTS, již není nijak z mé strany podporováno, už jej několik let ani nemám v PC. Ladění toho BDsee je ale obdobné s ostatními vozy stejné konstrukce. Doporučuji přejít na aktuální ORCZ/SK verzi, pro kterou je tvorba na mém webu primárně určena.

Aktualizace balíčků 843 a Bftn791, Btn753 v1.1 na webu.

Hlavní změny:
Doplněny chybějící zápisy naftového topení, zprovozněno ARR včetně klávesnice, zatím bez parkovací brzdy (při zápisu funguje, ale zacykluje zvuk).
Zprovozněn vl. zabezpečovač LS90 (zapíná se "Shift + Ctrl + ," a přenos návěsti "Shift + Ctrl + .").
Eng a wag soubory jsou nyní umístěné v podsložce "OpenRailsCZSK" z důvodu kompatibility s MSTS AE.
Engy pro MSTS AE v hlavní složce jsou od Dana J.

Stále tam jsou některé nedostatky, např. nekorektní funkce přepínačů návestních světel, nemožnost startu/stopu 2. motoru.
Tyto funkce kabinových prvků, zatím pravděpodobně nejsou v ORCZ/SK podporovány, ale věřím že je tvůrci časem doplní.

Funkce a nejen kabinových prvků pro 2. motor jsou v kódu implementovány. Jen nejsou nikde popsány. Přemýšlím, jak vám to předat. Ale je to v zásadě jednoduché. Je to stejné, jako pro 1.motor jen s indexem 2.

Zde je výčet kabinových prvků:
Kód:
ORTS_PLAYER_DIESEL_ENGINE_STARTER2
ORTS_PLAYER_DIESEL_ENGINE_STOPPER2
DIESEL_CHECK_POWER_MOTOR_LAMP2
DIESEL_MOTOR_WATER_TEMP2
DIESEL_MOTOR_OIL_TEMP2
DIESEL_MOTOR_TEMP_WARNING2
RPM2
ORTS_OIL_PRESSURE2
ORTS_DIESEL_TEMPERATURE2

Zde je výčet zvukových triggerů:
Kód:
20145 InitMotorIdle2
20146 StartUpMotor2
20147 StartUpMotorStop2
20148 StartUpMotorBreak2
20149 EnginePowerOn2
20150 EnginePowerOff2
20151 MotorStopBreak2

Zde je výčet variabilních triggerů pro zvuky:
Kód:
Variable22Controlled
Variable42Controlled
Variable62Controlled
Variable72Controlled
Variable82Controlled

Variable22_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable42_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable62_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable72_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable82_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals

Sekce Engine v eng:
Kód:
DieselStartDelay2 ( 10s )

Funkce a nejen kabinových prvků pro 2. motor jsou v kódu implementovány. Jen nejsou nikde popsány. Přemýšlím, jak vám to předat. Ale je to v zásadě jednoduché. Je to stejné, jako pro 1.motor jen s indexem 2.

Zde je výčet kabinových prvků:
Kód:
ORTS_PLAYER_DIESEL_ENGINE_STARTER2
ORTS_PLAYER_DIESEL_ENGINE_STOPPER2
DIESEL_CHECK_POWER_MOTOR_LAMP2
DIESEL_MOTOR_WATER_TEMP2
DIESEL_MOTOR_OIL_TEMP2
DIESEL_MOTOR_TEMP_WARNING2
RPM2
ORTS_OIL_PRESSURE2
ORTS_DIESEL_TEMPERATURE2

Zde je výčet zvukových triggerů:
Kód:
20145 InitMotorIdle2
20146 StartUpMotor2
20147 StartUpMotorStop2
20148 StartUpMotorBreak2
20149 EnginePowerOn2
20150 EnginePowerOff2
20151 MotorStopBreak2

Zde je výčet variabilních triggerů pro zvuky:
Kód:
Variable22Controlled
Variable42Controlled
Variable62Controlled
Variable72Controlled
Variable82Controlled

Variable22_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable42_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable62_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable72_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals
Variable82_Inc_Past/Dec/Equals/Nequals

Sekce Engine v eng:
Kód:
DieselStartDelay2 ( 10s )
Díky o podpoře některých kabinových prvků druhého motoru vím, to jsem nějak vyčetl s vašeho kodu na githubu.
Zapisovat teploty vody a oleje druhého motoru jsem zkoušel, ale stejně se ukazatelé, vzhledem k identickým teplotám, překrývaly. Tak jsem v tom neviděl moc smysl ale mohu je přidat.

Ohledně startu/stopu 2. motoru, to je složitější u 843 nejsou samostatná tlačítka pro každy motor, ale společná, vedlejším spínačem se určuje jaký motor se bude startovat. Taková funkce tuším podporovaná není.

Se zvuky jsem, ale bohužel totální amatér, něco jednoduchého jako zvuk, tlačítka, přepínače nastavit zvládnu,(tam se právě hodí ten popis jednoduchých trigerů) ale nic složitějšího.

Zdravím všechny a přeji krásné páteční ráno. @RicarCZ chtěl bych poděkovat za parádní aktualizaci a práci na MV 843 jako takových. Je s tím opravdu radost jezdit. Moc za to děkuji jsem nadšen. Jen dva mé poznatky:

1. Šel by zprovoznit ukazatel tlaku oleje na displeji MSV jak u 843 tak u 943 ?

2. Nevím kdo jsi všiml, nicméně jsem to řešil i s kamarády kteří na 843/943 jezdí, a zjistil jsem že na Bftn/943 by se měl na displeji MSV zobrazit i budík s ukazatelem proudů na TM. V kabině pro 943 ve hře však budík není. Pokud není fotka displeje s budíkem pro proud TM, mohu zkusit poprosit zda by šel displej nafotit. Šel by potom ukazatel dodělat ?

Předem děkuji za odpovědi. Mějte všichni krásný den, s pozdravem Macis

Ahoj Ricare. Dík za nové ladění 843+943+043.
Po instalaci opravné a rozšiřující verze 843 vč. kabin a společných složek mi simulátor hlásí chybějící soubor 'LS90.inc' ze složky common.inc/Ceske_vlakove_zabezpecovace. V balících vozidel není ke stažen a není dostupný ani jinde na trainsetu.
Je možné ho nějakým způsobem doplnit?
Děkuji.

1. Šel by zprovoznit ukazatel tlaku oleje na displeji MSV jak u 843 tak u 943 ?
Zdravím,
Ukazatel tlaku oleje je v kabině zapsaný, tedy částečně funkční, jen se tlak prakticky nezvyšuje, to musím ještě nějak do budoucna pořešit.
2. Nevím kdo jsi všiml, nicméně jsem to řešil i s kamarády kteří na 843/943 jezdí, a zjistil jsem že na Bftn/943 by se měl na displeji MSV zobrazit i budík s ukazatelem proudů na TM. V kabině pro 943 ve hře však budík není. Pokud není fotka displeje s budíkem pro proud TM, mohu zkusit poprosit zda by šel displej nafotit. Šel by potom ukazatel dodělat ?
Ano je to tak, ukazatel proudů TM na 943 časem doplním, vezmu jej z 843.

Ahoj Ricare. Dík za nové ladění 843+943+043.
Po instalaci opravné a rozšiřující verze 843 vč. kabin a společných složek mi simulátor hlásí chybějící soubor 'LS90.inc' ze složky common.inc/Ceske_vlakove_zabezpecovace. V balících vozidel není ke stažen a není dostupný ani jinde na trainsetu.
Je možné ho nějakým způsobem doplnit?
Děkuji.
To jsou soubory vl. zabezpečovačů od Icika z webu msts-rw.cz

Zapisovat teploty vody a oleje druhého motoru jsem zkoušel, ale stejně se ukazatelé, vzhledem k identickým teplotám, překrývaly. Tak jsem v tom neviděl moc smysl ale mohu je přidat.
Ono stačí zapsat jiné koefy pro výkon chlazení každého motoru a hned se to rozejde.

Ohledně startu/stopu 2. motoru, to je složitější u 843 nejsou samostatná tlačítka pro každy motor, ale společná, vedlejším spínačem se určuje jaký motor se bude startovat. Taková funkce tuším podporovaná není.
Přepínač motorových skupin udělám.

Back
Nahoře