Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zatím plnohodnotně není, tedy přesněji v kabině není nastaveno ovládání ARR, přes klávesové zkratky by mělo být teoreticky funkční.Je prosím na nových 843 funkční ARR? Zkouším mě všechny známé postupy, ale nepovede se mi nikdy zvolit požadovanou rychlost.
Díky Dane za odpověď.2x klik na kombinovanou páku ve výběhu a jdeš do brzdy, ale stalo se mi, že jsem párkrát skočil do nouzové.
EDB brzdí ve vyšší rychlosti pouze motorák, souprava brzdí vzduchem, v poloze "BP" v jakékoliv rychlosti, a ano brzdící polohu je třeba držet, stejně jako v reálu, jde o nearetovanou polohu kontroleru. Podobně to funguje i na Catru 750.7, který je již nějakou tu dobu vydaný.Vše tedy závisí na tom, aby rychlost poklesla pod určitou hranici. Do té doby funguje jen EDB.
Až po dosažení této prahové rychlosti se po dvojkliku [A] objeví v brzdovém řádku F5 hláška, že je možné použít 'brzdící polohu'. Brzdění pak záleží na délce stisku klávesy [A]. Pokud ji uvolním, musím celý proces přepnutí opakovat. Jinak hláška 'brzdící poloha' v řádku naskočí jen krátkodobě, po dobu stisku [A].
Zároveň musím mít proces pod kontrolou, abych náhodně nepřeskočil do rychlobrzdy.
Ta prahová rychlost je někde okolo 20 km/h.
Je to tak správně? Pokud ne, prosím o opravu.
ARR je sice v engu zapsaná, ale jen tak nahrubo a nebyla testována, též pro funkci ARR není naanimovaná kabina. Zatím bude lepší jezdit na ruku.Tohle funguje perfektně, klasická Hlavní jízdní páka (HJP), zastavuje se mi s tím dobře. Odbrzďování vzduchem se dávkuje dobře překládáním HJP z polohy výběhu do polohy J. Výběh plnění potrubí zastaví, poloha Jízda pokračuje v doplňování, přeložením do nearetovaného Souhlasu narůstá PT a výkon.
Jsem nadšený, konečně je nějaký motorák i na rychlíky kolem Kladska, Hradecka a Semilska.Díky za ně! Ještě se s nimi lépe seznámím a dojmy budou ještě silnější.
Ale například mi dělá problém po znovunačtení uložené pozice ta ARR. V tu chvíli nereaguje a vlak zrychluje nad nastavenou rychlost. Rychlost je potřeba manuálně podkročit a potom namáčknout zvolenou rychlost, aby ARR naskočila.
A také... funguje vám LS90? Mně svítí trvale výluka a nešel mi VZ zapnout ani předepsaným postupem, ani postupem pro KBS na 810.
Btn and Btfn have electric heating. That should be like in real life, because they dont have an diesel engine. They can get the power for heating only from CZE via cable from 843.Díky moc za dávku super vozů! Všiml jsem si dvou věcí, nevím jestli o nich víte, nebo ne, tak je radši napíšu - Btn a Bftn nemají definované naftové topení, takže nejdou vytápět a taky mi do nich nechtěli nastupovat v aktivitě paxové, protože nemají definovanou kapacitu.
???Btn and Btfn have electric heating. That should be like in real life, because they dont have an diesel engine. They can get the power for heating only from CZE via cable from 843.
OK, beru zpět. Nesprávný závěr mohl vzniknout pod vlivem prvotního neumělého testování. Celá souprava začne brzdit i při vyšších rychlostech, než domnělá prahová, jak jsem si původně myslel. Jde jen o to, správně se do brzdící polohy trefit...EDB brzdí ve vyšší rychlosti pouze motorák, souprava brzdí vzduchem, v poloze "BP" v jakékoliv rychlosti, a ano brzdící polohu je třeba držet, stejně jako v reálu, jde o nearetovanou polohu kontroleru. Podobně to funguje i na Catru 750.7, který je již nějakou tu dobu vydaný.
Naftové topení bude doplněno, na nástup cestujících se ještě podívám, ale kapacita v .engu a .wagu definována je.Díky moc za dávku super vozů! Všiml jsem si dvou věcí, nevím jestli o nich víte, nebo ne, tak je radši napíšu - Btn a Bftn nemají definované naftové topení, takže nejdou vytápět a taky mi do nich nechtěli nastupovat v aktivitě paxové, protože nemají definovanou kapacitu.
comment (** 2. trida 3 oddily, 72 mist **)
PassengerCapacity ( 72.0 )
comment (** Kapacita vozu pro algoritmus simulace "zivych" cestujicich. **)
MaxPassengerCapacity ( 72 )
)
Jestli on nemá vagón MS. Tenhle zápis je ok.Naftové topení bude doplněno, na nástup cestujících se ještě podívám, ale kapacita v .engu a .wagu definována je.
Kód:comment (** 2. trida 3 oddily, 72 mist **) PassengerCapacity ( 72.0 ) comment (** Kapacita vozu pro algoritmus simulace "zivych" cestujicich. **) MaxPassengerCapacity ( 72 ) )
Opravdu zobrazuje kapacitu vozu 0 jak 843, tak 943, opraveno prostým prohozením parametrů "PassengerCapacity" a Světel. Zajímavé to je u vozů Btn, kde je vše zapsané stejně a kapacitu normálně vidí.Jestli on nemá vagón MS. Tenhle zápis je ok.